Pienoismallit.net

Markku Rinne

F-14D Tomcat eilen 21:35 Malli
Kiitos Mika ja Janne kommenteistanne. Timolle; Käytin kuomun liimasyöpymänpoistoon Sonax merkkistä autokemikaalia joka on tarkoitettu auton muoviumpioiden naarmujen poistoon ja kiillon palauttamiseen. Hiontaan käytin 1200-2000 karkeuksien vesihiomapaperia ja lopuksi pelkkää kangasta. Hiontaa hankaloitti kapea "kaukalo" ja kuomun välipiena. Tuota hiomalitkua jäi kyllä runsaasti ensi kesäksi autoa varten, pitääpä kokeilla umpioihin jotka myöskin jo ehostusta kaipaisivat.
Moskalev SAM-13 1.12.2021 22:29 Malli
Hassun näköinen vekotin! Ilmeisesti oli onni ( etenkin lentäjille ) että jäi pelkästään prototyyppiasteelle ;-). Jotenkin voisin kuvitella että laskeutuminen lumeen ei ollut kovin stabiilia?
MiG-21 bis 1.12.2021 22:16 Malli
Mukava nähdä Mig vähän harvinaisemmassa värissä ja tunnuksilla. Hienosti olet onnistunut pintakäsittelyn kanssa, tykkään todella, mielestäni kaikki kohdallaan ja sävyt myös. Yksityiskohtien osalta myös tarkkaa ja huolellista työskentelyä. Pilotti myös taidolla maalattu ja säistetty, itsellä vaikeuksia hieman isomman skaalan figujenkin kanssa.
F-14D Tomcat 1.12.2021 22:03 Malli
Kiitos Timo-Matti ja Timo kommenteistanne. Joo, kyllähän ne siirtokuvat kutakuinkin kohdilleeen menivät, extrastrong pehmennintä kyllä tarvittiin ja runsaasti. Kääntyväsiipisyys on kyllä tässä Tamiyassa hienosti toteutettu, tuskin muiden valmistajien sarjoissa aivan yhtä hienoa ratkaisua on, itse en ainakaan ole törmännyt.

Ei tuo lopputulos ihan täydellinen ole, kaukana siitä. Muutama kämmikin tuli tehtyä, mutta eipä ne lopputuloksessa kovin pahoin onneksi näy kun sain ne kohtuudella korjattua. Muutama siirtokuva esim. rikkoutui ja joutui korjailemaan maalaamalla, mutta ikävin oli kuitenkin ( vaikka Timo kehuitkin kuomujen kirkkautta ) se, että avattavan kuomun sisäpuolellle ( kun se makasi vielä pöydällä väärinpäin ) tipahti tippa Tamiyan vaaleanvihreäkorkkista ja sehän syövytti välittömästi jäljen siihen. Ei muuta kuin hiontahommiin ja siis todella ikävä on hioa tuota sisäpuolta "väärinpäin" olevan kaarevuuden takia. Maalit siinä tietty lähti myös kehyksistä, mutta helppohan ne on uudelleenkin maalata. Pelkäsin kuitenkin että en saa sitä jälkeä katoamaan, enkä kuomua tarpeeksi kirkkaaksi. No, jälki lähti ja kuomu kohtuu kirkas, ei tosin niin hyvä kuin ilman tuota kämmiä. Maalipintaan olisin halunnut tehdä rajumpaa haalistumista ja suolaveden kuluttavaa vaikutusta mutta uskallus ei siihen sitten riittänytkään.
Fokker D.XXI 10.11.2021 17:44 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Phantom II ja muillekin:
Tässä Special Hobbyn sarjassa ja tunnuksella FR-140 ohjeissa menee nuo antennilangat juuri noin. Muilla tunnuksilla varustetuissa menee antennista peräsimen sivuvakaajaan.
Mikä sitten lienee oikea paikka?

Kiinnostaisi tietää, kun olen jo kolme eri valmistajan samaa konetta tehnyt ja neljäs on kohta antennilankoja vailla.

Spesial Hobbyn sarjasta puuttu myös tähtäin kokonaan. Oliko kaikissa Fokkereissa tähtäintä ollenkaan?
En löytänyt tietoa.
Kyllä kaikissa Fokkereissa tähtäimet oli, ennen talvisotaa tulleissa koneissa oli ( tai niihin asennettiin Suomessa ) tullilasin läpi menevä tähtäin kaukoputki ja myöhemmin tulleissa nelos ja vitossarjan koneissa oli heijastintähtimet, liekö Revi tai vastaava, nekin kaiketi Suomessa asennettu. Eli, FR-140:ssa heijastintähtäin. Alunperin tulleissa Fokkereissa oli jonkinlaiset mekaaniset tähtäimet joilla ei mitään virkaa ollut, siksipä niitä vaihdettiin käyttökelpoisempiin.

Niin ja tosiaan nuo antennilangat menevät tässä eri tavalla kuin muissa yksilöissä ( liekö eri radiolaite myös? ), eli antennimastosta siipien kärkiin. Hieman taaempana on tuo siipien kärkien kiinnityspiste mitä tässä Samin mallissa.
Mirage IIIC 26.10.2021 12:58 Malli
Hieno ison skaalan Mirage, erityisesti pidän tuosta sävykkäästä ja hienon näköisestä metallipinnasta ja muutenkin, säistäminen on myös hyvin tehty, ei liikaa vaan sopivasti. Itselllä tulossa jossain vaiheessa myös Mirage 2000, astetta pienempänä.
Panavia Tornado 14.10.2021 22:17 Malli
Kiitos kommenteistanne Antti, Samu ja Tervo!

Joo, kyllä päätelineiden gummit olisi saanut olla hieman lontolla, tai sitten oletetaan että on juuri saapunut lennolta ja polttoainekuorma on minimissään ;-). Sarjan mukana ei muuta aseistusta tule kuin nuo Sidewinderit. Nämä kääntyväsiipiset ovat aina hieman hankalia, mutta itse ainakin pyrin siihen että siivet myös kääntyy niinkuin niiden on tarkoituskin.

Nokea sivuvakaajaan laitoin maltillisesti, vaikka tosi tummana näkyi kuvia koneesta olevan ainakin pidemmän käyttörupeaman jälkeen. Kaiketi sitä nokea pyrittiin joskus myös pesemään pois, ainakin esim. ennen ilmailunäytökseen menoa? Mielenkiinnolla odotan Tervo, jospa jossain vaiheessa omasi myös rakennat…ja toimivalla ripustimien kääntömekanismilla tietty ;-). En tiedä, mitä siinä olisi pitänyt tehdä, uittaa aseöljyssä koko akseli ennen asennusta, vai mitä. Liimatahan sitä ei tietenkään voinut, mutta jonkinlaiset puslat läpivientien kohdalla varmaankin olisi ollut tarpeen, Tamiyan malleissahan niitä usein näkee ja nehän toimivat.
MIG-15UTI 9.10.2021 22:48 Malli
Timo Rasimus kirjoitti:
Vanhan ajan myrkkymaalien etu on kyllä siinä, että ne pysyvät pinnassa.
Akryylimaalien pysyvyys on vielä nykyäänkin vähän siinä ja siinä. Vaikka kuinka lakkaa ja suojaa ja pohjamaalaa, niin aika kuvatessa huomaa, että jostain on maalipinta poistunut rähmäkäpälien mukana.
Minulla taas on toisenlainen kokemus akryylimaaleista. Mitä näitä nyt on tullut tehtyä, hieman yli 70 mallia vissiin, niin kaikki on maalattu akryyleilla. Niin pohjat, maalit kuin lakkauksetkin. Ei ole kertaakaan tapahtunut mitään maalin irtoamista. Ja syy akryylimaalien käyttöön on pääasiassa niiden hajuttomuus ja "turvallisuus" ( en käytä mitään suojaimia ), "myrkkymaalien" käyttöön en ole saanut kotijoukkojen komentajan lupaa ;-).
MIG-15UTI 9.10.2021 22:40 Malli
Kaikin puolin hyvän näköinen Mukelo. Kuomun lasitus istuu hyvin ja on tarkasti maalattu, alumiinipinnan maalaus myös varsin onnistunut. Mitä jäin kaipaamaan, on siipien tyvissä olevat kävelyalueet, keskiharmaalla olisi ne "hiekkapaperialueet" ollut hyvä maalata.
Airspeed Envoy AS.6E 9.10.2021 22:23 Malli
Huippusiistiä työtä tästä harvinaisesta mallista…mitäpä Antilta muuta voisi odottaakaan ;-). Yritin etsiä virheitä…en löytänyt :-). Ongelmia ikkunoiden kanssa ei kyllä lopputuloksessa havaitse, joten hyvin onnistuit siinäkin suhteessa.

Tuossa koneessahan oli kaiketi puupotkurit, mutta ei puunsävyiset vaan tuollaiset harmaaksi maalatut? Koneen alumiiinimaalus on kyllä hyvän näköinen.