Pienoismallit.net

Markku Rinne

Suomi siirtokuvat   11.10.2021 21:36
Mika A.C. Heikkilä kirjoitti:
Petri ja Markku, jatkossa voidaan hyvittää noita aikaisempia lähetyskuluja, jos teidän vielä tulee tilattua Sisumodelsin kautta. Olkaa ystävällisiä ja kirjoittakaa kommenttikenttään noista kömmähdyksistä, niin laitetaan tilauksenne vaikka rahtivapaasti, jooko.
Kiitos Mika, mutta annetaan asian olla, onhan tuosta viimeisimmästä tapauksestakin jo puolisen vuotta…ja mikä ettei jatkossakin tilattaisi…sattuuhan näitä.

Joskus tulee turhaankin maristua jonkun muutaman euron postien takia, kokonaisuushan näissä kuitenkin ratkaisee, tuotteen hinta, toimitusaika jne…ja täytyyhän se tilattu tavara myös pakata, toimituskuluista siis paremminkin pitäisi puhua eikä pelkästään posteista. Ja sitten tilataan jostain Saksasta UPS:n kyydillä kotiovelle, eikä narista kuluista mitään vaikka toimitus on maksanut vaikkapa 18 euroa ;-).
Suomi siirtokuvat   10.10.2021 19:02
Tervo Salminen kirjoitti:
Mutta suosikaa suomalaista!
Heh, kaikesta huolimatta ;-). No, suositaan suositaan, mutta se täytyy kuitenkin vielä todeta että ulkomaisista kaupoista tilatessa ei ole kertaakaan ollut mitään hämminkiä sen paremmin maksujen kuin toimituksienkaan kanssa. Kotimaisten kanssa kyllä ( vääriä maalisävyjä jne. )…varmaan ihan sattumaa ;-).
Suomi siirtokuvat   10.10.2021 18:56
Antti Lappalainen kirjoitti:
Kannattaa varmaan reklamoida asiasta.
No kun ei aina viitsi, sitä jotenkin odottaa että myyjäkin toimisi…edes joskus…ihan omaehtoisesti. Pikku juttuja…mutta kuitenkin jää aina vähän huono maku. Pääsääntöisesti nettikaupat kuitenkin toimii vallan mainiosti niin täällä kotimaassa kuin rajojen takanakin.
Suomi siirtokuvat   10.10.2021 17:14
KL kirjoitti:
https://www.sisumodels.fi/page/1/info

Tämän perusteella käytäntö on edelleen voimassa.
Vaan kun ei ole. Itse maksoin yhdestä etsiarkista ( kirje ) kuuden euron postit. Että silleen!
Arviointikyselyn tulokset   9.9.2021 00:28
Mika Kauranen kirjoitti:
Ammattimallareiden asiantuntevia kommentteja vaan pitää välillä sietää. Kai nekin on hyvässä hengessä annettu? Ja kiitos siitä!

Toinen juttu on se, että edistävätkö ne mallailua yleisesti? Voivat toki antaa hyviä vinkkejä kokeneemmille mallareille, mutta entäs ne aloittelevammat mallarit?

En halua, että ammattimallarien kommentit jäisivät kokonaan pois. Niistä on ollut välillä suurta apua minulle ja varmaan monille muillekkin.
No, minulle se ei ole ollut sietämistä vaan oppimista. Kyllä niistä kommenteista on siis ollut todella todella paljon hyötyä. Ainakin itse olen oppinut paljon uutta näiltä "guruilta" etenkin mallattavista kohteista, niiden yksityiskohdista, kuin mallaustekniikoistakin, käytetyistä aineista ym. Useimmiten vieläpä sellaista tietoa, jota en itse olisi mistään pystynyt hakemaan ja tuskin sitä kaikkea tietoa olisi edes löytynyt.

Se on vähän niin että jos jokaiseen poikkipuoliseen kommenttiin suhtautuu karvat pystyssä niin aika paljon menee energiaa hukkaan ja paljosta jää paitsi. Rohkeasti vaan kyselemään lisää eikä heti vedettäisi hernettä nenään, tämä etenkin uusille tulokkaille, miksei muillekin. Täysin untuvikko itse ainakin olisin todennäköisesti vieläkin, ellei niitä mielenkiintoisia keskusteluja olisi aikoinaan käyty.

Ja kyllä niistä neuvoista hyötyy kaikki, niin aloittelevat kuin kokeneemmatkin. Harmi vain että nimeltä mainitsematta, niin moni heistä ei tänne enään kirjoittele.
Arviointikyselyn tulokset   8.9.2021 20:17
Timo Rasimus kirjoitti:
Ja näin siitä huolimatta, että mukaan mahtuu niitäkin kommentteja jotka olisi mieluiten jättänyt näkemättä ettei verenpaine nouse. (Esimerkkinä asiantuntijalausunnot, joissa esimerkiksi sanotaan että laite a:n ovi ei voi ruostua, koska se on alumiinia, ja kuitenkin olen käyttänyt referenssinä valokuvaa jossa kyseisen aidon ja alkuperäisen laitteen ovi oli läpiruostunut).
Heh, hyvä vertaus ja näitähän on lukuisia vastaavia kommentteja tullut niin itselle kuin muillekin. En vain itse osaa ottaa niitä kovin vakavasti, hyvässä tarkoituksessahan ne pääsääntöisesti kuitenkin annetaan. Minulla ei verenpaine tuollaisista nouse…johtunee varmaan lääkityksestä joka on ilmeisen kohillaan ;-).
Arviointikyselyn tulokset   8.9.2021 20:06
Noissa Tomin laittamissa luvuissa minua hämmästytti tuo että käyttäjien keski-ikä vuonna 2010 on ollut niiinkin alhainen kuin 27 vuotta! Olisin kuvitellut sen jo silloin olleen vuoden 2020 kaltainen, eli 45 vuoden pintaan, tai jopa yli sen. Ukkoutumista siis tapahtuu, mutta eipä tuo sinänsä yllätä, saman huomaa esim. pienoismallinäyttelyissä ( silloin kun niitä vielä oli )… eipä siellä tätä juniori-ikäistä porukkaa niin hirveän paljoa näe.

Juniorimallareita kuitenkin on ( monasti perua sieltä että esim. isä on mallari ), vaikka muiden harrasteiden määrän kasvu heitä viekin suurelta osin aivan muualle. Mutta kuten Kalle totesikin, tämän tyyppinen keskustelupalsta ei varmaan kovin houkuttelevalta useimmasta heistä tunnu, mieluimmin niitä töitä esiteltäisiin alustoilla jotka heille on muutenkin tuttuja. En siis usko jatkossakaan heidän määränsä kasvuun.

Aloittelevia mallareita on toki kaikissa ikäryhmissä eikä pelkästään junnuissa, aloitinhan itsekin vasta tosi tosi ukkona ;-). Uskoisin kaikkien halukkaiden kuitenkin löytävän tämänkin sivuston, se on sitten eri asia haluavatko kaikki tänne kirjoitella, osa kuitenkin vain lueskelee näitä juttuja sen kummemmin osallistumatta.

Täällä on pähkäilty että minne porukat katoaa. Itse arvelen että pääsyy on yksinomaan että aikansa kutakin. Nuorilla tulee muut kuviot mukaan ja mallailut jäävät, vanhoilla ukoilla tulee ehkä sitten vain kyllästyminen jos vuosia, jopa vuosikymmeniä näitä on väkerrellyt. Tunnen todella monta, jotka yksinkertaisesti vain ovat lopettaneet, tai sitten vain muutaman saattavat tehdä sen kummemmin niitä esittelemättä. Toki toivoisi uusia mallareita uusine malleineen, mutta yhtä hyvin ainakin minä kaipaan monia pitkän linjan mestarimallareita/asiantuntijoita kommenttiensa kera, heitähän täällä ei myöskään enään juuri näe.

Mitä tulee tähän seikkaan, josta viimeisimmät kommentit kertovat. Että porukka on vähentynyt sen takia etteivät "uskalla" esitellä mallejaan kun pelkäävät ikäviä kommentteja. No, heitäkin ilmeisesti on, mutta sitä en usko missään nimessä että mitään massapakoa olisi sen johdosta tullut. Tämä foorumihan on sen suhteen ollut hyvinkin rauhallinen ja mitään henkilökohtaisuuksiin menevää en ainakaan itse ole huomannut. Toki enhän kaikkea täältä ole lukenut, mutta olisihan sellaisen ilmapiirin aistinut aika nopeastikin jos sellaista olisi. Pitäähän kritiikiäkin saada antaa, itse olen alkutaipaipaleella ( ja vielä nykyäänkin ) ollut vain hyvilläni kun sellaista tuli, tiesipähän mihin kiinnittää jatkossa huomiota. Samoin on ollut keskusteluosiossa, monia mielenkiintoisia "vääntöjä" vaikkapa jonkun koneyksilön yksityiskohdista. Mielenkiintoista ja mukavaa…eli ei kaikesta pidä olla vain samaa mieltä sillä silloinhan se vasta tylsäksi muuttuu. Sitä mielipiteiden kirjoa kutsutaan keskusteluksi.

Joten…en tältä istumalta kaipaa mitään muutosta ja kiitos mielellään vaikka lisää sitä pilkun viilausta, onpahan ainakin jotain luettavaa.
Arviointikyselyn tulokset   2.9.2021 22:51
Minä kuulun siihen ryhmään joka ei muutoksia nykysysteemiin hirveästi kaipaa, tämän foorumin keskusteleva ilmapiiri minut tänne alunperin kuitenkin toi. Kyllä noita facebookin ja instan tyylisiä sivustoja tykkäyksineen on ihan riittämiin ja niissä kommentit useimmiten tuon Tomin listaaman esimerkin kaltaisia. Säilyisipä siis siltä osin alkuperäisen kaltaisena.

Minusta tuo arvostelu tähtineen nykyiselläänkin on ihan toimiva ja tasapuolinen, ainoa parannustarve liittyy ( mikä täällä jo mainittukin ) siihen että tähtien antaminen pitäisi olla esim. kaksivaiheinen, ensin klikataan sitä tähteä/tai tähden puolikasta mitä aikookin ja se jää näkyviin, sitten toinen klikkaus ( eli hyväksyminen ) jostakin OK napista ja vasta silloin se lähtee eetteriin. Nyt se lähtee ikäänkuin varkain ja niitä virhelyöntejä tulee välillä kun vanhuksen ja vähän nuoremmankin käsi välillä tärisee. Kuvien kokohan saisi tietenkin olla isompi mutta sehän ei levytilasta johtuen ole nykysysteemillä mahdollista.

Tuo viiikon malli titteli voisi edelleenkin olla mielestäni mieluimmin samoihin annettuihin arvostelupisteisiin sidottu kuin nykysinkin, varsinkin tuota ehdotettua erillistä "tykkäystapaa" vierastan todella. Sen suhteen ei kovin monimutkaista järjestelyä tosiaankaan kannata luoda, sillä tittelillähän on kuitenkin vain lähinnä viihdearvoa ja se napsahtaa kohdalle jos on osuakseen. Eri viikoilla on kuitenkin eri tasoisia ja eri määrä malleja mistä valita, pääsääntöisesti kaiketi kuitenkin aina paras voittaa.

Kuten Timo tuossa edellä mainitsikin, todella paljon enempi olen huolissani aktiivikäyttäjien määrästä, ei puhuta todellakaan tuhansista, vaan ehkä korkeintaan hieman yli sadasta. Vielä pienempi piiri ( muutama kymmenen ) jaksaa vielä jotakin kirjoitella…satunnaisesti. No, parempi sekin kuin täysin hiljaista olisi. Silloin kun foorumi perustettiin 2007, niin esim. pisteytyksiä monet mallit saivat pitkälti toistasataa, siitä se on tasaisesti laskenut ja nykyisellään 30 pisteyttäjää on jo kova saavutus. Pohdinnan paikka tietysti sekin että miksi näin ja eikö mallarit kaipaakaan enään tällaista keskustelavaa ympäristöä?

Kiitokset kuitenkin Tomille itse tästä kyselystä ja siitä, että kaikesta huolimatta haluat tätä palvelua ylläpitää ja edelleen myös kehittää. Nostaa hattua!
Pisteytys   31.3.2021 15:03
Veli-Matti Sivonen kirjoitti:
Piti käydä ihan itsekin vilkaisemassa ja sama juttu. Suurimpaan osaan omiakin malleja ilmestynyt 2 tähteä. Onkohan marttyyrimallari ttt aktivoitunut uudestaan. Hänellähän oli melko korkeat arviointikriteerit… :D Käytävään keskusteluun yleensä,niin ainakin omalla kohdallani ala ja yläkanttiin arviot aikalailla kumoavat toisensa. Viiden tähden mallia en ole saanut aikaiseksi ja niitäkin joskus arvioissa tulee. Toisaalta pidän nykyisiä tekeleitäni kahden tähden arviota parempina,mutta kuten sanottua ääripäät kumoavat keskiarvossa toisensa.
En siis ollutkaan ainoa kun niin moni muukin on saman episodin kohdannut. Itse kiinnitin huomioni tuohon "sarjapisteyttäjään" kun huomasin kokonaiskeskiarvon alkavan laskemaan vaikka viimeiselle mallilleni ei pisteitä ja kommentteja enää tullutkaan.

Tuumailin sellaista että olisi hyvä jos pisteytyksessä olisi sama käytäntö kuin mäkihyppy tuomaroinnissa, paras ja heikoin putoaisi pois. Totesin kyllä aika nopeasti, ettei se juuri mitään muuttaisi vaan lopputulos olisi kuitenkin lähes sama. Tuo pisteytys kun tuntuu muutenkin menevän gaussin käyrän mukaisesti, eli ääripäissä on yleensä vain yksi tai kaksi arviota ja painotus jää siihen keskelle.
Pisteytys   30.3.2021 22:30
Kalle Rantanen kirjoitti:
Onko tosiaan niin, että te muut ette törmää lainkaan yläkanttiin pisteyttäjiin? Esim. viimeisimmällä mallillani on yksi kakkonen ja yksi nelonen ja meno on aika lailla sama kaikissa malleissa.
Niin, sanopa muuta! En minä ainakaan ole kehdannut huudella että miksi annoit vitosen, eihän tuo malli nyt niin hyvä ole. En tosin sen paremmin ole huudellut niistä kakkosistakaan. Eli…törmätty on laidasta laitaan kuten varmaan meistä jokainen.