Pienoismallit.net

Juha Ahonen

mallikauppaa oulussa?   17.9.2016 16:14
Eilen itsekkin yritin katsella pienoismalleja jos viikonlopuksi jotakin tekemistä olisi löytynyt. Vaan eipä löytynyt. Limingantullin prismassa taitaa laajin valikoima olla revellin malleja.
Kauppoja kyllä Oulussa muuten riittää, pienoismalleja ei vaan ole.
Pienoismallin maalaus   25.8.2014 06:00
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
Akryylit voi ohentaa vedellä tai akryyli ohenteelle (niitäkin on monia) tai sitten lasolilla, isopropanolilla jne veteen liukenevilla aineilla.
Alkydit eli öljymaalit voi ohentaa kaikella mikä öljyyn liukenee, esm lakkabensiini, tinneri jne.

Maalit erottaa osin jo hajustakin, mutta hyvä testi mikä maali on niin koittaa vedellä pestä pensseliä jossa on sitä tuoretta maalia, jos se maali irtoaa ja pensseli puhdistuu niin kyseessä on akryyli, muussa tapauksessa kyseessä on alkydi ja tarvit välineiden pesuun muutakin kuin vettä.

Itsellä meni hieman aikaa ennen kuin tajusin noiden maalien eron ja olen kyllä kokeillut nyttemmin molempia hyvällä ja huonolla menestyksellä, akryyleiiä tosin kannattaa se malli pestä huolellisemmin miedolla saippuavedellä ja ehkä vetää joku hento pohjamaali ennen varsinaista maalausta. Hyvä se malli on pestä myös Alkydeilla maalatessa että ei tulsi kalansilmä efektiä jos malliin onkin jäänyt muottisilikoonia.
Kiitokset vastauksesta. Se on vaan alettava maalaamaan ja opiskelemaan: )
Pienoismallin maalaus   25.8.2014 05:58
hynkkeli kirjoitti:
Hyvä maalarinteippi ja yleensä myös kallis teippi. :) Pienoismallimarketista olen nykyään tilannut teipit, toimittavat teipit kirjekuoressa joten postimaksut ei ole kalliit. Tamiya ja Micron teipit ovat toimineet hyvin omassa käytössä. Ja Tesa Presicion tape tai jotain sinnepäin on myös hyvää ja halvempaa koska kyseessä on iso rulla, josta voi sitten itse leikellä kapeampia suikaleita.
Toki muutkin teipit käy, Scotchin läpinäkyvä teippi ajaa joissain paikoissa asiansa. Monissa maalarinteippirullissa on merkitty se että kuinka kauan teippiä voi pitää paikoillaan enne kuin se jättää jälkiä. Jos se aika on tyylin 18 tuntia, niin ei kannata käyttää. muutama kuukausi on jo parempi.
ja noita teippejä myydään leveveydellä tyyliin 0,1 mm ylöspäin.
pienoismallimarketti.fi/index.php/tarvikkeet/teipit.html
Ok, kiitoksia hyvästä vastauksesta: )
Pienoismallin maalaus   24.8.2014 20:42
hynkkeli kirjoitti:
Kyllähän sen maalaamaan pystyy vielä. Kuten eerik jo kirjoittikin, niin teippiä kannattaa käyttää rajaamiseen. Maali kannattaa ohentaa riittävästi ja mieluummin useampi ohut kerros kuin yksi paksu. Maalin kannattaa antaa kuivua hyvin ennen uuden kerroksen lisäämistä.

Tältä samaiselta sivustolta löytyy maalaukseen ja semmoiseen vinkkejä jo ennestään, kannattaa katsoa kirjoutuksista ja miksei keskusteluistakin.

Jos et ole vielä ostanut/saanut maaleja, niin kannattaa miettiä mitä maaleja meinaat käyttää. Itse käytin aluksi alkydimaaleja, eli liuottimilla ohennettavaa maalia, mutta haju ja päänsärky aiheutti siirtymisen vesiohenteisiin akryylimaaleihin, enkä ole katunut(kuin ehkä joskus harvoin). Eli tärpätillä ohennettavaa maalia käytetäsessä on syytä olla hyvin tuuletettu tila, jota esim. talvipakkasilla ei ole aina helppo järjestää..
Kiitoksia vastauksesta.
Tilasin jo model masteri emalimaaleja, löytyi oikeat värit. Eikös maalia kannata ohentaa maalatessa? Miten ohentaminen tehdään? : )
Millaista teippiä kannattaa käytää apuna ettei siitä ainakaan tarttuisi mitään koneeseen sitä irrotettaessa?
Pienoismallin maalaus   24.8.2014 19:49
[quote="eerik oksanen"]
Todella tarkaa kättä ja teippiä malliin,ainakin kuomuu, jos on erikoiskuvio niin homma vaikenee.
Onko siirtokuva jo laitettu siihen?
Ok, kiitoksia. En ole siirtokuvia vielä laittanut.
Pienoismallin maalaus   24.8.2014 19:28
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Hei,