Pienoismallit.net

Samppa.M

Lakkaus   15.2.2022 14:27
Olli J. kirjoitti:
Samppa.M kirjoitti:
Millaisessa suhteessa Tamiyan akryylilakka tulisi ohentaa kynäruiskua varten? Tein summamutikassa jonkunlaisia koevetoja, mutta taisi olla edelleen liian paksua / liian pieni paine - pinta ei tasoittunut kunnolla. Ohentamiseen käytin myös Tamiyan tuotetta.
Olen ohentanut vähintään 50/50 suhteessa joko Tamiyan valko- tai keltakorkkisella tai Mr. Levelling thinnerillä. Tarvittaessa lisännyt ohenninta. Paine mulla on yleensä maksimissaan siinä 15 psi:n / 1 barin kohdalla. Kai se vähän vehkeistäkin on kiinni, mutta johonkin testipaloihin kannattaa kokeilla ensin.
Kiitos Olli! Laitetaan uudestaan kokeiluun näillä spekseillä ja katsotaan josko onnistuisi paremmin. :)
Lakkaus   15.2.2022 09:18
Millaisessa suhteessa Tamiyan akryylilakka tulisi ohentaa kynäruiskua varten? Tein summamutikassa jonkunlaisia koevetoja, mutta taisi olla edelleen liian paksua / liian pieni paine - pinta ei tasoittunut kunnolla. Ohentamiseen käytin myös Tamiyan tuotetta.
Eduard?   14.2.2022 20:44
jarno törmänen kirjoitti:
Weekend paketoinneissa ketuttaa, kun matkasa ei tule stencilejä, mersuissa kumminki aika näkyvä puute. Ja miksei muissakin.
Tämä kyseinen Fw190 jonka ongelmista kyselin on Weekend ja stencilit oli kyllä mukana. Weekend mersuista taas ei ole kokemusta.
Pohjamaalaus   12.2.2022 00:27
Tuomo Huhtilainen kirjoitti:
Samppa.M kirjoitti:
Kiitos vastauksistanne! Mites tuo Mr.Paintin primeri, olisiko se mistään kotoisin?
Ainakin mulla hyvät kokemukset ruiskukäytössä. Tarttuu ja maali pysyy hyvin, ja kuivuu nopeasti.
Kiitos! Laitetaan siis se kokeiluun seuraavaksi. Sitä ainakin sai fiksuun hintaan kohtuu isossa pullossa.
Pohjamaalaus   11.2.2022 10:22
Kiitos vastauksistanne! Mites tuo Mr.Paintin primeri, olisiko se mistään kotoisin?
Pohjamaalaus   10.2.2022 18:21
Tämä lienee sopiva paikka kysymykselleni.
Eli ensimmäiset mallini olen pohjamaalannut Vallejon primerillä, kynäruiskua käyttäen. Myös päävärit olen vetänyt Vallejon Model Air tuotteilla. Ongelmana on se, että aina mallin loppukasaus ja viimeistely vaiheessa alkaa maali irtoilemaan joistain paikoista ihan pohjia myöden - eli puhdas muovi paljastuu esiin. Maali kuoriutuu ”ihomaisesti” ja sitä voi siis lohjenneesta paikasta vetää ihan siististi irti mallin pinnalta. Osat pesen huolellisesti Fairia käyttäen, ja vielä ennen maalausta puhallan paineilmalla ja pyyhin liinalla. Myös pohjamaalin ohennusta olen yrittänyt lisätä sekä vähentää, mutta tuloksetta. Ohennus tapahtunut aina valmistajan omaa ohenninta käyttäen. Mistä tässä mahtaa olla kyse? Onko muilla vastaavia kokemuksia? Mietin jo hetken että kokeilen jonkun muun valmistajan primeriä, mutta jotenkin tuntuu että vika ei nyt liene siinä. Ihan asiallinen valmistaja kuitenkin kyseessä. Ainakin Model Air sarjan värit toimii hienosti eivätkä ne ole kyllä koskaan lähteneet kävelemään primerin päältä.
Eduard?   9.2.2022 13:16
Jari B. Miettinen Miettinen kirjoitti:
Eduardin mallit hienoja laatikossa ja myös rakennettuna. Tosin rakentaminen ei ole välttämättä suoraviivaista vaan vaatii paljon, siis hyvin paljon, jatkuvaa sovittamista. 1/48 mittakaavassa alle puolen millimetrin asennus- ja asentovirhe alkukokoonpanossa saattaa tehdä mallin rakennuksesta sen edetessä puhdasta tuskaa. Uusimmat Eduardin mallit alkavat olla jo helpompia, mutta kyllä niissäkin on omat duuninsa, varsinkin FW-190 koneissa.
Kiitos vastauksestasi!
Jotakin tälläistä itsekkin ajattelen oman Fw:n kohdalla tapahtuneen. Osat ovat 100% varmuudella oikeissa paikoissaan, mutta kenties ohjaamon tms pieni asentovirhe tekee nyt sen että rungon puolikkaat ovat aavistuksen liian ”levällään”, ja siksi moottorinpellitykset aiheuttivat tuskaa.
Taidanpa ottaa seuraavaksi pienen hermoloman Tamiyan mallien parissa, ja kokeillaan sitten myöhemmin taas näitä Eduardeja! :D
Eduard?   8.2.2022 14:57
Kiitos nopeista vastauksistanne! Tuotenumero on 84112, Weekend paketointi.
Eduard?   8.2.2022 12:02
Hei!

Onkos muilla tullut vastaan Eduardin kanssa ongelmia? Uutena mallarina olen lukemani perusteella saanut sen kuvan että ko. valmistaja on ihan kärkinimiä, ja sarjat todella laadukkaita. Itselläni on nyt työn alla Eduardin Fw190-A3, ja sen kanssa on ollut melkoisen paljon ongelmia osien sopivuuden kanssa. Itse koneen runkoon tulevat osat sekä siipien ja runkon yhteensopivuus ovat tuottaneet päänvaivaa. Osat tuntuvat paikoin olevan aivan liian nafteja mennäkseen paikoilleen nätisti - aina jää irvistämään jostain kun toisen kohdan saa paikoilleen. Nyt kone on kasassa, ongelmakohtia kitattu ja hiottu. Osat olen aina siistinyt huolellisesti, koesovittanut jne. Mikään mestarihan en vielä ole, mutta samaan aikaan tekeillä oleva Tamiyan BF109 on mennyt täysin mutkitta kokoon.
Onko mahdollista että ko. sarja olisi jotenkin maanantaikappale tms? Muilla vastaavia kokemuksia?

T. Hämmentynyt
Hypätääs mukaan ensimmäistä kertaa tälläiseen ryhmikseen! Tamiyan Messerschmitt Bf109 E3, 1:48 mittakaavaan.