Pienoismallit.net

Samppa.M

Värikoodit   22.7.2021 13:33
Tervo Salminen kirjoitti:
Samppa.M kirjoitti:
Kiitos! Ikävä kyllä ei ollut juurikaan noissa ModelAireissa mainittuna tuota Reveliä.
No sellainen löytyy esim. www.creativemodels.co.uk/paint_conversion.php?manufacturers_id=2

Ja hyödyllistä luettavaa: acrylicosvallejo.com…-color-references-guide-for-aircraft-and-afv-series-vallejo-colors.pdf
Kun tiedät minkä aikakauden kalustoa olet maalaamassa, antaa tuo oikeat™ värit kuhunkin schemaan.
Kiitos! Näillä päästään hyvin eteenpäin. Latasin myös iPhoneeni tuon Jannen mainitseman sovelluksen, mutta se ei jostain syystä ainakaan tällä hetkellä rokkaa. Uusin versio on ladattuna, mutta valittaa sovelluksen avattua että versio on vanhentunut.
Värikoodit   21.7.2021 11:50
Tervo Salminen kirjoitti:
Kiitos! Ikävä kyllä ei ollut juurikaan noissa ModelAireissa mainittuna tuota Reveliä.
Värikoodit   21.7.2021 10:43
Hei,

Onko viellä olemassa jotakin sivustoa josta näkisi mitkä sävyt ovat eri valmistajien välillä samoja keskenään? Pitäisi aloitella Revelin tekemä malli, mutta tarkoitus olisi käyttää Vallejon maaleja joten pitäisi nyt saada tietää mitkä värit ovat oikeat.
Maalien sävynumerot   12.3.2018 11:03
Hei!
Koitin hakukonetta käyttäen metsästää vastausta kysymykseeni, mutta en onnistunut löytämään tämänlaista keskustelua.
Eli miten käytännössä tiedätte oikeat värit mallillenne, jos käytätte eri valmistajien maaleja ”sekaisin” ja työstätte myös useamman valmistajan malleja? Täsmääkö eri valmistajien merkinnät keskenään, ja jos ei, niin onko jotain hyvää keinoa löytää oikeat sävyt vai täytyykö ne vaan sitten vertailla ja opetella itse. Aloitin taas pitkän tauon jälkeen Tamiyan valmistamalla Bf109:llä ja maalaus tapahtuu myös Tamiyan maaleilla jolloin oikeat värit on helppo tsekata ohjeesta ja poimia hyllystä. Seuraava projekti taas tulee Revelin paketoimana ja aijon käyttää siinä testimielessä Vallejon ruiskumaaleja.
Toivottavasti pääsitt jyvälle siitä mitä ajan takaa. Voihan olla että teen asiasta vaikeampaa kuin se onkaan, mutta hyvä kait se on neuvoa kysyä enemmän asioista tietäviltä. Kiitos. :)
Keskeneräinen malli.   10.12.2017 20:22
Kiitos kaikille vastanneille! Tuntuu olevan hieman vaikeahko aihe tämä kyseisen koneen oikea maalauskaavio. Taidan toteuttaa aikalailla Tamiyan ohjeiden mukaisesti, tosin tuota "keltanokkaa" voisi harkita.
Keskeneräinen malli.   9.12.2017 19:46
En tiedä kuuluuko tämä nyt suoranaisesti tänne, mutta tuskin kovin pahasti heittääkään aiheesta.
Eli aloitin rakentamaan Messershcmitt Bf109 E3 nimistä konetta, joka on nyt ensimmäinen mallini vuosiin. Tamiyan tuotos on tuo ko. leko, ja tarjolla on ohjekirjan mukaan nyt sitten kolmea erillaista maalauskuviota siirtokuvineen. Päädyin valitsemaan Adolf Gallandin konetta esittävän yksilön (1940, Ranska). Uteliaana informaatiota googlatessani huomasin kuitenkin, että hakutuloksilla ei samanmoista ilmestystä tullutkaan. Wikibedian mukaan Galland on lentänyt 1940 luvulla E4 mallilla. Tämän lisäksi maalauskuvio on erillainen - täplitetty runko, "keltanokka" ja tyystin poikkeavat merkinnät. Mistä moinen johtuu? Auttakaa tietämätöntä pääsemään haluttuun tulokseen, kiitos!