Pienoismallit.net

Aarne Piha

Vaijerit   29.5.2014 09:49
Petri Lyy kirjoitti:
Mä nyt en viittis mennä kauhean syvälle näihin netissä myytäviin vaijereihin (jotka on loistavia eikä RB edes välttämättä ole paras tai ainakaan ainoa puolalainen valmistaja), koska kyselijä on kuitenkin melko nuori ja olisi kiva nähdä se ensimmäinen valmis mallikin joskus täällä. Saman kaverin kanssa vaihdettu tietoutta mm. telaketjuista ja liimoista, ja ihan kaikkea ei nyt ehkä yhdellä kerralla kannata lastata nuorille harteille ja iskän lompakolle. :D Heti autokoulun jälkeen en lähtisi Ferrari-kauppaan kun Fiatillakin pääsee hyvin eteenpäin ;) Edellä on ihan hyviä ja toimivia vinkkejä korvikkeista. Isoisän kirjoituskonetta en kuitenlaan alkaisi purkamaan. :D
Malli valmistuu tuota pikaa! Tykkitornia juuri valmistelen. Tähän malliin käytän vielä muoviset, mutta seuraaviin harkitsen näitä vinkkejä mitä täältä tuli. Jostain luin, että nailonlangasta saisi hyvät vaijerit kunhan käsittelee ensin mehiläisvahalla. Ja kyllä se oma lompakkokin kevennyt on ihan reippaasti. :D
Vaijerit   28.5.2014 19:37
Moi! Kysyisin pikaisesti tähän väliin noista panssarivaunujen kannelle tulevista vaijereista. Rakennussarjojen mukana tulevat muoviset ovat viivasuorat ja luonnottomat. Miten näitä voisi mahdollisesti modifioida vai pitäisikö tehdä jostain eri materiaalista?
T. Aarne
Mitä työn alla?   12.5.2014 21:23
Mulla tulossa Tamyian Panzer VI AKA tikru 1/35 skaalassa. Zimmeritiin käytän Tamyian Polyester Putty-ainetta ja siihen kuuluvia työkaluja. Hyvää jälkeä sillä saa. Maalausjärjestystä olen useampaan otteeseen mietiskellyt, ja nyt alkaa selkeytyä. Näytän sitten kuvat täällä…
Kynäruisku   11.5.2014 12:11
Se on selvä! En kyllä uhraa keuhkoja, maksaa ja munuaisia mallailuun. :D
Pitääkin tarkistaa omat Vallejon maalipurkit.
Kynäruisku   11.5.2014 10:20
Markku Tuohimaa kirjoitti:
Tuohon suojaimen käyttöön sanoisin vain että teeppä sellainen koe jossa laitat tilkan vettä pariin kuppiin sen jälkeen sekoitat toiseen akryylimaalia toiseen emalimaalia. Huomaat varmaan kumpi paremmin sekoittuu. Nyt jos aattelet kuinka paljon ihmisessä on vettä niin hoksaat varmaan kumpi paremmin imeytyy ihmiseen.
Eli suosittelen kyllä vakavasti suojaimen käyttöä kummissakin maaleissa.
Ookei, ymmärsin. Ei siis mikään leikin aihe…
Kynäruisku   11.5.2014 07:01
Tommi M kirjoitti:
Aarne Piha kirjoitti:
Onko noi maskit pakollisia silloinkin kun käyttää akryylejä? Ne kun on hajuttomia.
Ongelma ei ole ohenne tai se että onko maali myrkytön vai ei. Ongelma on hienopisarainen maalipöly, joka menee keuhkoihin ja jää sinne.
Ok, pitää sitten sellainen hankkia ennen kuin ruiskuttanut mitään. Saa vissiin ihan perus rautakaupoista.
Kynäruisku   10.5.2014 20:57
Onko noi maskit pakollisia silloinkin kun käyttää akryylejä? Ne kun on hajuttomia.
Kynäruisku   10.5.2014 16:32
Mulla on Badger 105 patriot ja se odottaa testaamista kaapissa. Ainakin kun kokeilin ruiskuttaa vedellä niin asiallista jälkeä tulee :D. Kompura on Sparmax AC-100. Ei kyllä halpa setti, mutta uskon, että maksaa itsensä takaisin.
Kynäruisku   10.5.2014 11:00
Tervo Salminen kirjoitti:
Aarne Piha kirjoitti:
Jos puhdistus on ongelma niin Vallejon akryylivärit voisi olla ratkaisu. Varmaankin helpompi puhdistaa kuin emalimaalit.(?)
Juu, ei ;-) Pääosin emali/tinneriohenteiset puhdistuvat paljon helpommin. Ja akryylitkin oikealla aineella ihan hyvin. Akryyleihin käytän puhdistukseen IPA:aa, ja (joskus) Vallejon puhdistusainetta. Toimii suunnilleen kaikilla käytössä olevilla akryylimaaleilla,Puuilon hinta alta kolme euroa litra. Vallejon primeri on "vähän" hankalampi, alkupuhdistus ihan vedellä, ja loppu Vallejon cleanerillä.
Oleellisinta on se, että samalla ruiskulla ei saisi maalata "ristiin" akryyleillä ja liuotinmaaleilla, noille pitäisi olla oma ruiskunsa.
Ookei. Minua neuvottiin Tietonikkarissa puhdistamaan ihan sinolilla akryylivärien käytön jälkeen. Pakko kysyä samaa, että mitä tuo IPA on?
Kynäruisku   10.5.2014 10:57
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Ei. Oli mikä maali/lakka mikä tahansa niin puhdistus on samanlaista. Puhdistusnesteet vaan ovat erilaiset.
Kiitoksia valistuksesta. :)