Pienoismallit.net

Aarne Piha

Raimo Leino kirjoitti:
15.6.

Englanti - Italia … veikkauksia kehiin …

Oma veikkaus:

Englanti - Italia 2-0
Tässä tulee ilonpilaaja ja veikkaa, että Italia vie 3-1.
Janne Markkanen kirjoitti:
Oranje teki jotain sellaista mitä en olisi uskonut näkeväni näissä kisoissa. Hienosti pelasivat Hollantilaiset omaa peliä takaiskumaalista huolimatta ja tulos on tässä. Ja pakko sanoa että nautin kun Espanjalaiset kerrankin häviävät ja kunnolla :)
No kyllähän brassit löylytti Espanjan Confederations-Cupin loppuottelussa 3-0 ;)
Telkkarista tulossa   13.6.2014 13:10
Raimo Leino kirjoitti:
Aarne Piha kirjoitti:
Ja tietysti mm-skabat brassit-kroatia klo 23:00
Brasilia-Kroatia 2-0
1-0 Neymar
2-0 Neymar

… saas nähdä osuuko veikkaus lähellekään …
Maaliero ainakin oikea ja Neymarille oikea määrä maaleja :D
Telkkarista tulossa   12.6.2014 15:46
Ja tietysti mm-skabat brassit-kroatia klo 23:00
Telkkarista tulossa   12.6.2014 15:45
Mä katon sitä dokkaria. Mun mielestä hyvin kuvattu ja mielenkiintoinen sarja. Kannattaa ehdottomasti kattoa jos kiinnostaa ensimmäisen maailmansodan historia.
Itellä puhdistusaine on Sinol, ja toimii tosi hyvin. Aine on vahvasti denaturoitua etanolia. Aloitan puhdistuksen ruiskuttamalla Sinolia johonkin riepuun tai rättiin. Kangas tukkii ilman pääsemisen ulos ja puhdistusaine kuplii kupissa irrottaen pahimmat tahrat. Toistan about kolme kertaa. Sitten kastan vanupuikon tai vastaavan Sinoliin ja puhdistan kupin sillä huolellisemmin. Kaadan sitten ylimääräiset nesteet pois kupista. Sitten otan ruiskun takaosan irti ja vedän neulan pois. Pyyhin sen Sinoliin kastetulla rätillä jolloin maalipaakut lähtee pois. Sitten ruiskun etuosa ja suutin irti ja putsaa ne pienellä siveltimellä, joka kastettu Sinoliin (surprise, surprise). Ruisku kootaan uudelleen niin, että suutin ensin paikalleen, sitten neula. Antaa ruiskun käsittelyn jälkeen kuivua, niin on heti valmis seuraavaa käyttökertaa varten. Toivottavasti auttoi.
T. Aarne
Kynäruisku   11.6.2014 10:57
No nii, mutta on ne pensselit helpompia puhdistaa. Käytän akryylejä nii lähtee vedellä. Sukii vielä harjakset muotoonsa syljellä nii mulla ainaski pysyy kunnossa. Vähän liiottelin ton ruiskun puhdistuksen kanssa ;)
Kynäruisku   10.6.2014 15:36
Kiitos tosi hyvästä vinkistä! No tollasta tosiaan tarvittiin. Teenkin ruiskulla, vaikka puhdistus ketuttaa. Lähinnä sormenjäljet olikin ongelma ja tolla korjaantuu.
Kynäruisku   10.6.2014 14:16
Tämä ei nyt välttämättä ihan suoranaisesti liity aiheeseen, mutta maalaukseen kuitenkin. Mietin tossa, kun mulla on pyörät liimaamatta mallissa ja käsittelin muun mallin jo grey primerilla (ruiskulla). Oisko kovin iso synti maalata pyöriin grey primer ja panssarikeltainen pyöriin siveltimellä eikä ruiskulla. Ruiskulla on noita vaikeeta maalata kun sormenjälkiä ja muita tahroja menee koko ajan maalipintaan. Säästäisin aikaa ja hermoja jos ne vois maalata pensselillä.
Friulit ja niiden kasaaminen   8.6.2014 21:05
Tosin nuo pigmentit/pastellijauheet peittävät aika hyvin ton puhtaan metallinsävyn (gun metal). Kokeilin tuota tekniikkaa varateloihin ja pidin lopputuloksesta. Katon vähän referenssikuvia teloista ja testailen eri vaihtoehtoja.