Pienoismallit.net

Aarne Piha

Vallejon maaleista   28.7.2016 22:21
Itse olen saanut aika hyviä tuloksia niin, että ohennetta on 25% ja paine on hieman yli 10 psi. Eniten ongelmia nopean kuivumisen takia ja suutin tukkeutuu herkästi. Peitto-ominaisuudet eivät myöskään parhaasta päästä, mutta muuten siedettävää tavaraa. Saatan tulevaisuudessa vaihtaa Tamyian akryyleihin, tuntuu olevan mallareiden lemppari.

Rlm on lekomallareille suositeltu linja, mutta pikaisella katsauksella silmiin pisti Tank Green. Varmaan siirtyy kokeiluun seuraavaksi.
Vallejon maaleista   26.7.2016 19:21
Kysymys on ohjattu henkilöille, joilla olisi kokemusta Vallejon Model Air linjalta. Erityisen hienoa olisi, jos joku pääsääntöisesti käyttää näitä ruiskumaalaukseen. Mikä mielestänne on paras sävy saksalaisen tricamon maalaukseen? Lähinnä subjektiivinen kysymys, koska ymmärtääkseni panssarivaunujen välillä camossa oli sävyeroja.

Olen kokeillut seuraavia: Dark Green, Light Camo Green, German green ja Camouflage Green. Mihinkään en ole kovin tyytyväinen, Dark Green on turhan tumma ja hieman harmaansävyinen, German Green aivan liian tumma ja myös jokseenkin harmahtava, Light Camo Green on puolestaan todella silmille hyppäävä ja epäluonnollisen sävyinen. Ehkä lähimpänä totuutta on Camouflage Green, mutta kärsii hieman samasta räikeydestä, kuin Light Camo Green. Nämä kaikki maalattu toki Dunkelgelb- kerroksen päälle. Olen lukenut Tank Green- värin olevan kyseiseen tarkoitukseen hyvä väri, mutta ajattelin täältä ottaa vielä mielipiteitä kuuleviin korviin.

Voin laittaa värikoodit näkyviin, jos joku niitä kaipailee.
Elefantin camoon tuleva vihreä   30.12.2015 19:07
Okei, paljon kiitoksia asiantuntevasta infosta! Sekoituksella mennään.
Elefantin camoon tuleva vihreä   30.12.2015 17:25
Terve mallareille. Tauko ollut sivustolla, muttei rakentelun suhteen. Elefantin camoa maalatessani huomasin vihreän olevan mulla liian tumma. Värinä oli Vallejon Model Air "German green", koodi on 71.020. Päälle joutuu joka tapauksessa maalaamaan uuden kerroksen keltaista, koska camo-kuvio vaatii yleisesti hienosäätöä (sivustolla jo kerran nähty Pz.Jg.Abt.653, vaunu numero 323, paljon ohuita värijuovia eli hankalaa maalattavaa meikäläiselle). Vallejo suosittelee 43-44 sakukalustolle Model Air Light Camouflage greeniä. Kysymys kuuluu: voiko Model Air Camouflage greeniä (71.022) vaalentaa valkoisella, jotta saisi halutun sävyn? Maalasin paperille kyseisellä sekoituksella ja omaan silmään näytti suht hyvältä. Ostaakko Light greeniä vai maalatakko omalla sekoituksella, siinä vasta kysymys ;). Hyvää ennenaikaista uutta vuotta!
Ketutusketju   7.8.2015 13:33
Jippii mun mallin maalipesu meni niin metsään kun mahdollista… Maalin ja ohenteena suhde oli ihan pielessä ja lopputuloksen saattaa arvatakin. Kyllä v*tuttaa.
Mistä siirtokuvia?   5.8.2015 19:49
Tuo onkin erinomainen ja yksinkertaisin ratkaisu tähän hätään. Iso kiitos!
Mistä siirtokuvia?   5.8.2015 19:08
On kyllä mahdoton tehtävä löytää tismalleen historiallisesti oikeanlaista dekaalia sen perusteella mitä Hannantsista etsiskelin.

Olisiko kuolemanrangaistuksen arvoinen synti, jos panssarivaunusta jättäisi tornin numeroinnin pois ja se kuvaisi yleiskuvallisesti Kurskin taistelun Tiikereitä tai vaihtoehtoisesti pistää kiinni lähimmän mahdollisen. Referenssikuvista olisi valtavasti hyötyä. Alun perin tankkiin tulevat dekaalit kuuluivat 502. Raskaan panssaripataljoonaan vaunuun numero 2. Lähin tätä vastaava dekaalien perusteella olisi mahdollisesti 503. Vaunu numero 132.

Rautaristit tankin sivuilla itse asiassa ovat kiinni, mutta tornin numeroinnin pilasin aloittelijan elkein :p. Kiitos avusta!
Mistä siirtokuvia?   5.8.2015 00:06
Oho, keskustelu käy kuumana. Kiitos suuresti kaikille infosta!
Mistä siirtokuvia?   4.8.2015 15:35
Juu kiitoksia supernopeasta vastauksesta! Toivottavasti läheisistä kaupoista (Hobby Point, Kuivalainen, Tietonikkari) löytyisi.
Mistä siirtokuvia?   4.8.2015 15:21
Toivottavasti menee oikeaan paikkaan. Tällaista kysyisin, että mistä mahdollisesti voisi hankkia erikseen siirtokuvia. Tarkoitus olisi jostain löytää dekaalit Tiger 1:een. Kyseinen malli sijoittuisi itärintamalle aikajanaan 43-44. Kiitos avusta!