Pienoismallit.net

Olli J.

Focke-Wulf 190A-8/R2 19.4.2021 11:19 Malli
Hieno Focke Wulf! Maalaus ja säistäminen onnistuneet upeasti!
A6M3 Model 22 26.2.2021 12:13 Malli
Kiitos Mika, Tervo, Veli-Matti ja Tomi!
Mika Kauranen kirjoitti:
Tamiyan Zerosarja tuskin tarjoaa mitään erityistä haastetta rakentelun suhteen. Maalaustyöskentely on mielestäni varsin hyvin onnistunut.
Joo, tässä oli ihan tarpeeksi haastetta tossa maalauskaaviossa.:)
A6M3 Model 22 25.2.2021 18:52 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Japanin koneita eivät tainneet jurikaan hoitaa ulkoisesti maalipinnan osalta, eli säistys yläpuolella pieneen skaalaan näyttää mainiolta.
Tuosta kuomusta koetin tiirailla, että miten ne raamit menee, mutta en saanut selevää. Matti yllä kertoo, että ne on levinnyt, mutta minusta niitä ei ole maalattu ainakaan pintavärillä? Voin olla väärässäkin.

Alapuolelle olisin toivonut myös säistystä ainakin pakokaasuvanoihin ja miksikäs ei myös maaluksiin. On niissä jotain pientä säistyksen alkua, mutta jos vertaa yläpuoleen, niin ne näyttää aika erilaisilta.

Kokonaisuutena annan aina pojoni ja ne on:
Kiitos Timo!
En tiedä tämän yksikön maalipinnan hoidosta, mutta tässä esitetty yläpuolen vihreä ei ole sinänsä kulunut, vaan kenttähenkilökunnan summittaisesti suihkima naamioväri, jonka tarkoitus ei ollut peittää täysin yläpintoja. Varsinainen säistäminen on tässä aika pienimuotoista. Vihreän alapuolella oli normaali laivaston ”meripihkanharmaa” (amber grey) jota siis myös kuomun raamit ovat.
A6M3 Model 22 25.2.2021 18:44 Malli
Matti Peltola kirjoitti:
Varsin komia Zero! Mielestäni värit ja säistys oikein hyvällä mallilla, oikeastaan ainoa nipotus tulee kuomun raameista - näyttää hieman levinneen? Kuvien koko voi myös hämätä. Nätti kikotin kuitenkii!
Kiitos Matti! Raameissa maskit olivat tosiaan vähän vuotaneet ja noi kuvat ovat siinä mielessä armottomat. Olen jo korjannut tilanteen cocktailtikulla. Huomaa, että allekirjoittaneen uudet, ensi viikolla saapuvat vahvemmat lukulasit tulee tarpeeseen!:D
Fokker E.II 6.1.2021 15:37 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Oliko sarjassa "peltiosia" kun näyttäisi ainakin tähtäin olevan sellainen, että muovia tuo ei saata olla.
Myös noista vaijereiden vanttiruuveista plussaa.
Joo, oli itseasiassa aika paljonkin etsiosia mm. istuinvyöt, kk:n vaippa ja tähtäin ja ohjaamoon tulevaa sälää jne. Lisäksi oli myös vanttiruuveja, mutta tietenkin litteänä versiona.
Fokker E.II 6.1.2021 15:32 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Pikkasen pistää silmään, että kaikissa kohdin vanttiruuvit eivät ole aivan suorassa linjassa takilointilankojen kanssa. Siitä lievää miinusta, mutta vain hyvin lievää. Tuosta potkirin lamelloinnista en osaa niin sanoa, mutta ehkä jonkun mielestä sen pitäisi olla hieman jyrkkärajaisempi, tiedä häntä?
Kiitos Mika! Joo, meni vielä treenaamisen piikkiin noiden vanttiruuvien käyttö. Sinänsä oikein mukavat laittaa, liima otti hyvin kiinni jne. Ainoa haastavampi osa oli saada 0,03 mm lanka reiästä läpi ja sitten toi kohdistus. Yritin kyllä porata reiät ruuveja varten tarpeeksi viistoon, mutta joka kohdassa se ei onnistunut. Kyllähän niitä saa kevyesti vielä painettua asettamisen jälkeen, mutta pari kyllä murtuikin tässä tohinassa. Ne ovat kieltämättä tässä konetyypissä hyvin "läsnä" verrattuna kaksitasoihin. Sarjan potkuria koskeva maalausohje oli vähän epämääräinen ja jälkikäteen ajatellen rajojen olisi pitänyt olla jyrkemmät ja syiden leveämmät. Laitetaan sekin vielä treenauksen piikkiin kun tein sen kokonaan öljyillä. :)
Fiat G.50 29.12.2020 11:23 Malli
Upea Fiat! Todella hienoa työtä!
Fokker C. V E 14.11.2020 21:41 Malli
Ok. Ja kyseessä ei ollut missään nimessä mikään moite, vaan ihan uteliaisuudesta tiedustelin. Näyttää se homma pelittävän moitteettomasti noinkin! :D

Ja vielä, että eihän se siirtyminen pensselistä ruiskuun todellakaan tapahdu sormia napsauttamalla, vaan siinä tarvii aikaa ja malttia todella paljon!
F9F-2 Panther 14.11.2020 21:33 Malli
Katos! Mennyt itsellä ohi täällä tämäkin hieno malli.. Vanhentaminen oli onnistunut tässä mittakaavassa nappiin! Ja nimenomaan laivaston laitteena. Hienoa työtä! Eikös toi Flory-modelsin wash ole sellaista vesiohenteista ja käytännössä savi-pohjaista?
Fokker C. V E 14.11.2020 21:08 Malli
Kovan työn raataja iski jälleen! Ja tyylikkäästi! :) Hienoa rakentamista ja pensselityötä jälleen kerran!

En tiedä osunko "aatteellisesti" pahaan paikkaan, mutta jos työkalupakkiin ottaisi vielä maaliruiskun, niin mahdollisuudet (myös 72 mittakaavassa) olisivat äärettömät! En nyt siis tarkoita tätä mallia, jossa kaikki kunnossa, vaan yleisemmin mallailua. Eikä se "pensselöinti" lopu siihen ruiskun käyttöönkään! Itselläkin varmaan 40 % mallin viimeistelystä edelleen pensseliä käyttäen.

Joka tapauksessa hienoa työtä!