Pienoismallit.net

Pekkako

Panzer in Berlin 8.4.2015 20:59 Referenssi
Kuvan lähteeksi on nimetty "Péter Kocsis Collection". Hän taas lienee kirjan kustantajan, PEKO Publishingin pyörittäjä.

Olet aivan oikeassa tuon toisen Tikrun suhteen; vaikka kuva on "eksynyt" parille Münchebergia käsittelevälle sivustolle, sijanti taitaa olla oikeasti Stanyslaviv, 17-20 huhtikuuta 1944.

Kiitoksia selvennyksistä.
Panzer in Berlin 8.4.2015 13:43 Referenssi
Kiitän.

Tuo kuva on Chris Brownin kirjasta "Tiger I on The Battlefield: World War Two Photobook Series Vol. 7" (2014). Kuvatekstissä todetaan sijainti "Altonaer Strasse, Berlin" ja "Panzer-Abteilung Division Müncheberg".

TIIF.de on ihan hyvä referenssinä, mutta uusia kuvia foorumille ei ole juuri ilmaantunut. Esim. jos vertaamme TIIF.de sivuilla olevaa romun kuvaa, tuohon skannaamaani tapaukseen: molemmista löytyy mm. todella vaalea (valkoinen?) komentajan kupoli ja identtiset painaumat/kolot tornilaatikosta:

i60.tinypic.com/2upso0i.png

Lisäksi vaunusta on ilmaantunut tällainen kuva: reibert.info/attachments/sl505-jpg.3445862/

Kuvien perusteella kyseisessä Tiikereissä näyttäisi olevan myös kevyempi suujarru (??). Aika mielenkiintoinen hybridi, kaikin puolin.
Panzer in Berlin 7.4.2015 20:37 Referenssi
Selvä. Nämä viimeiset Tiikerit kyllä kiinnostavat, ihan myös mallailun näkökulmasta. Minulla on seitsemän eri kuvaa tästä Tiergartenin "Mid-Tigerista", mutta numeroa en ole löytänyt yhdestäkään (??). Sen sijaan Zimmerit kyllä on:

i58.tinypic.com/23vjmnr.png
Panzer in Berlin 1.3.2015 12:20 Referenssi
Terve AJ,
Löytyisikö tietoa mistä Pz. Div. Münchebergin (oletetut) viisi Tiikeriä olivat peräisin? Oliko mukana kenties entisiä koulutus- kautta testivaunuja? Ainakin tuo Tiger I Mid #323 näyttää jonkinlaiselta "hybridiltä": siinä kun on vanha runko ja torni, mutta uusi katto + tornissa Zimmerit.

Lisäksi hakaristien maalaamisesta on ollut usein kädenvääntöä; osa väittää, että saksalaiset eivät olisi tuhertaneet niitä laisinkaan mutta jos katsoo esim. Münchebergin kahta Tiikeriä, molempiin maalattu aika siisti palkkiristin-tyylinen hakaristi. Mikä mahtaa olla asian todellinen laita?
Panzer in Berlin 21.12.2014 16:30 Referenssi
Kiitän, vastauksesi kyllä selvensi ja auttoi asiaa.

Slovakian kahinoista on tullut hankittua kirjallisuutta, mutta niistä ei vaan löydy yksityiskohtaista tietoa. Enemmänkin tyyliin: "slovakialainen Marder ampui kahta perääntyvää saksalaisvaunua ja vaunut hävisivät jonnekin". Ja luonnollisesti keskustelupalstoilla revitellään aiheesta suuntaan jos toiseen.

Vielä lopun aikojen kahinoihin palatakseni, olisiko teillä tarkkaa tietoa Panzer-Kompanie Kummersdorfin kalustosta, erityisesti mikä oli ns. "Porsche Tiger with 8,8 cm L/71 gun"? Tätäkin on veikkailtu milloin Ferdinandiksi, milloin Tiger II:ksi.

Hyviä pyhiä.
Panzer in Berlin 14.12.2014 20:04 Referenssi
Kiitoksia vastauksista, todella yksityiskohtaista ja mielenkiintoista tietoa jälleen kerran. Täytynee perehtyä tuohon Tuomiopäivä-artikkeliin tarkemmin.

Vielä yksi kysymys: olisiko teillä tietoa "Panzer Division Tatran" kalustomäärästä? Erityisesti minua on mietityttänyt "Tigers in Combat II:ssa" oleva luku "Tigers in Slovakia", että kyseessä olisi 'saattanut' olla Tiger(P) / VK 4501(P) vaunuja. Luku löytyy ihan kirjan lopusta.
Panzer in Berlin 10.12.2014 14:28 Referenssi
Terve AJ. Minulla olisi pari kysymystä kansion Tigereista:

* Oliko 'Tiger I Early No 323:ssa' ja 'Tiger I Mid No 323:ssa' todellakin sama numerointi? En ole löytänyt yhtään kuvaan tuosta Mid-tyypistä, josta näkyisi numerointi. Vaunun kyljessä oleva hakaristi ja palkkiristi kylläkin.

* Ja oliko näin, että Brandenburgin liepeillä ollut Early-tyyppi kuului Münchebergille, ja Mid-tyyppi Kampf-Gr. Kaetherille (eikä Münchebergille, kuten muutamissa kirjoissa väitetään)?

Kiitoksia vastauksista jo etukäteen.