Pienoismallit.net

Pekkako

Zimmerit   21.3.2014 18:28
Kysymys asiantuntijoille: oliko kaikissa "Porschen torneilla" varustetuissa Tiger II:ssa zimmerit, lukuun ottamatta kolmea ensimmäistä prototyyppiä?

Wolfgang Schneiderin kirjassa "Tigers in Normandy" s. 260-263 on kuvia schwere Panzer-Kompanie 316:n kirjoilla olleista Tiger II:sta ja vaunujen pinta näyttää varsin sileältä, erityisesti vaunut #11 ja 12. Oliko näissä ensimmäisissä vaunuissa myös zimmerit? Veikkaukseni on, että zimmerit on ilmeisesti vain kulunut pois?
Ja olivatko ensimmäiset Tiger II:t varustettu nimenomaan "Porschen torneilla" vai ne valmistettiin rinnakkain Henschelin kanssa?
Asko Karjalainen kirjoitti:
Mielenkiintoinen kuva tuo Nikon linkittämä jälkimmäinen otos. Tilaustyö propagandamiehiä varten, mutta missä? Arvelisin Döllersheimia syksyllä 1942, sillä vaunussa on vajaa kansivarustus (mm. lapiot puuttuvat), mutta siinä on jo tornin varustelaatikko. Näin ollen vaunu olisi S.Pz.Abt. 503:n kirjoilla kenttäkokeissa.

En ole aiemmin nähnyt tästä tilanteesta/vaunusta otettuja kuvia. Yhdessäkään Tiger (P)-vaunusta näkemässäni kuvassa ei ole ollut noin massiivista lokasuojan reunapokkausta.
Nikon näyttämä kuva saattaa olla valmistelua Hitlerin Ukrainan päämajassa ('Werwolf') suoritettua uusien aseiden esittelyä varten (joulukuussa 1942). Alkuperäinen(?) valokuva on aikanaan huutokaupattu ebay.de:ssä:
forum.valka.cz/attachments/796/bolle-42.jpg

Paikalla oli ainakin Henschelin ja Porschen Tiikerit. Bundesarchivista löytyy mielenkiintoinen kuva (# 50,035,339) kyseisestä tapahtumasta:

forum.valka.cz/attachments/796/50035339.jpg

Tässä varhaisempia kuvia varustelaatikolla varustetun Tiger (P):n kenttäkokeista:

www.worldwarphotos.info…/gallery/germany/tanks/tiger/Porsche_Tiger_P_prototype_VK4501_P.jpg

img.xooimage.com/files86/c/a/c/42_tiger_vk_4501_p_02-38e2258.jpg

war2world.ucoz.ru/_ph/12/694457759.jpg

img145.imageshack.us/img145/913/tigre31he.jpg

Mainitsit myös, että "Tiger (P):n valmistamiseen tarvittiin metallia 110 tonnia/valmis vaunu". Tämä on aika mielenkiintoista, kun ottaa huomioon prototyypin painon eli hieman alle 60 tonnia. Mikä mahtoi olla s.Pz.Jg.Abt. 653:n vaunun lopullinen paino, jos ottaa huomioon kaikki muutokset ja etupanssarin lisäyksen (200mm)?
Hyviä näkemyksiä ja mielenkiintoista tietoa.

Tosiaan, useiden lähteiden mukaan s.Pz.Jg.Abt. 653:n vaunu olisi menetetty perääntymisvaiheessa (heinä-elokuu '44) ja menetys olisi ollut "total loss". s.Pz.Jg.Abt. 653 menetti tuona aikana ja tuolla alueella 60% kalustostaan ja Tiger (P) oli yksi niistä. Muistan lukeneeni, että vaunu olisi osallistunut taisteluihin mutta lähde on kadonnut jonnekin bittiviidakkoon ja kuulostaa vähintään väritetyltä.

Radiosta vielä. Jos Tiger (P):ssä oli toimiva tykki(?), olisiko tehokas radiolaitteisto mahtunut vaunun sisälle, karttapöytineen ja ammuksineen? Kuvauksista (Münch) ilmenee, että radiolaitteisto olisi ollut erityisen tehokas ja päivitetty - myös antennien koko kertonee jotain: i61.tinypic.com/2gxlpx3.png

Osaako kukaan sanoa, oliko kyseisessä vaunussa leveämmät telaketjut (kuten Elefantissa)?

Asko Karjalaiselta tulikin jo täyttä asiaa, mitä olisi tullut Tiger (P):n "potentiaaliin" Pohjois-Afrikassa.
Tämä meneekin enemmän jossittelun puolelle: mitä, jos Porsche olisi saanut ilmajäähdytteisen moottorinsa toimimaan paremmin? Ilmeisesti Tiger (P):n osia käytettiin myös VK4502:ssa, mikä johti samankaltaisiin ongelmiin. Erään lähteen mukaan Porsche olisi jatkanut vaunun (VK4502) kehittelyä ja 1944 puoleenväliin mennessä hän oli kehitellyt mm. hydraulisen vaihteiston, uuden jousituksen ja 900 hv ilmajäähdytteisen dieselmoottorin: fingolfen.tripod.com/tiger/vk4502p.html
Toinen esimerkki olisi Maus, jossa oli valtava vesijäähdytteinen moottori ja Porschen sähköinen voimansiirtojärjestelmä: testeissä 188-tonninen vaunu osoittautui yllättävän ketteräksi (pystyi kiipeämään 45 asteen kulmassa).

"Flames of War" tarjoaa hypoteettisen näkemyksen siitä, miten VK4501 olisi pärjännyt Afrikassa:
"The Tiger (P) was scheduled to be sent to Africa where their air-cooled engines were seen as better suited to the hot and dusty conditions. After delays to modify their electric transmissions, the first five Tiger (P) tanks were sent to Africa for field testing, arriving as the Second Battle of El Alamein began. Their effect on the battle more than justified the effort in getting them operational and production of the Tiger (P) was restarted. Two battalions of Tiger (P) were subsequently committed to the theatre where they have invaluable against the British and American forces."

Täydellistä fantasiaa, mutta mielenkiintoinen vaunu kaikkine legendoineen.
Hyviä pointteja Jonkka!
VK4501:n vioista on ollut erilaisia näkemyksiä. On sanottu, että VK4501 olisi ollut kallis ja vaikea huoltaa (esim. sähköjärjestelmä tarvitsi kuparia, josta oli pula) - vaikka toisaalta se olisi ollut edullisempi ja nopeampi valmistaa, entä Henschelin Tiikeri.

VK4501:n ydinongelmat taisivat olla monimutkaisessa voimansiirto- ja ohjausjärjestelmässä, seikka jota Henschelin pääinsinööri Kurt Arnoldt hyödynsi Tiikereiden testiajoissa. Nopeustestissä VK4501:lla ajettiin yli 1000 metrin matka, nopeutena 50 km/h - vastaavasti Henchelin prototyypillä ajettiin 850 metriä, nopeutena 45 km/h.
Arnoldt päätti ehdottaa Albert Speerille maastoajotestiä. VK4501 kärsi heikosta tehopainosuhteesta, joten Porschen prototyyppi jäi kiinni pehmeään maastoon. Henschelin malli pärjäsi maastotestissä huomattavasti paremmin, vaikkakin molemmat vaunut kärsivät moottorin ylikuumenemisesta…
Tiger (P) oli myös etupainoinen ja pitkä vaunu, mikä ei varmasti parantanut sen maasto-ominaisuuksia: i58.tinypic.com/10xwkdf.jpg
Porsche taisi yrittää korjata tätä VK4502:lla, vaikkakin tornissa oli kammottava "shot trap"; kimmoke olisi varmaan osunut suoraan moottoritilaan (sama perinne jatkui vielä Mausissa) i.imgur.com/SyNKd4xl.png

Mutta tosiaan, olisi mielenkiintoista arvella miten Tiger (P) olisi pärjännyt vaikkapa Tunisiassa.
Tervehdys kaikille ja kiitokset loistavasta sivustosta.

Minulla olisi pari kysymystä Tiger (P)-mallista. Ensimmäinen koskee Sch.Pz.Jg.Abt. 653:n komentovaunua, "The Combat History of German Heavy Anti-Tank Unit 653" mukaan vaunu saatiin toukokuussa ja menetettiin heinäkuussa 1944. Onko tarkempaa tietoa, miten vaunu oikeastaan menetettiin? Ja oliko vaunussa toimiva tykki, jos kyseessä oli komentovaunu?

Lisäksi minua kiinnosta spekulaatio siitä, että Tiger (P)-mallia suunniteltiin toimitettavaksi Pohjois-Afrikkaan (1942 loppupuolella), jossa se olisi mahdollisesti hyötynyt ilmajäähdytteisestä moottorista.
Mitä mieltä asiantuntijat ovat tästä? Oliko VK4501:lla potentiaalia, jos Porsche olisi saanut kaikki moottoriongelmat ratkaistua?