Pienoismallit.net

Mika Haalahti

Kunkkutiikerin esiintuominen   12.8.2020 20:24
Hienoa.
Uusia Suomi-malleja tulossa   16.6.2020 21:37
Jaakko Lehtovirta kirjoitti:
Nyt vaan asiallinen tiedonvaihto käyntiin. Maailma ei varmasti huonontunut, kun saatiin Suomi-malli, muttei se varmasti ole täydellinen, niinkuin mikään malli ei ole. Vickerseistä ei ole valtavasti valokuvia eikä hyvää referenssimateriaalia minun tietääkseni. Ihan toinen tilanne kuin Sturmien osalta. Itse postitin tänne yhden mielestäni oivan referenssikuvan, jota en aiemmin ollut nähnyt, ja olipa siinä pari kysymystäkin. Mallin ongelmista on kiinnostavaa tietää; jokainen päättää, rakentaako niistä huolimatta, eikä siinä ketään tarvitse haukkua. Ja valmiita malleja arvostellaan aina kohteliaasti, niin kaikilla on hyvä mieli.
Aihetta tuntevat mallarit ovat olleet valmistajaan yhteydessä.
Uusia Suomi-malleja tulossa   15.6.2020 18:23
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Parastahan on toki jälkikäteen päästä huuteleen virheet ja kuinka paska malli on. Hyvä talvisodan viku siit tulee. Korjatkoot ne jotka jaksaa ne virheet joita ei ollu tiedossa kun sarjaa tehtiin.
Uskon että riittävän hyvä malli tulossa. Ainakin nämä Kiina-Vikut ovat minusta laatumalleja. Odotellaan kuka tekee sitten näihin irtotelat.
Uusia Suomi-malleja tulossa   23.4.2020 18:35
Kimmo Happonen kirjoitti:
Sain CAMsiltä viesti että uusi Vickers on suunniteluvaiheesa ja pitäisi olla lokakuusa valmis. Pieni esimaku saa tästä: ibb.co/P9kyJpv ja pitäisi lähiaikona tulla lisää tietoa.

Tuorein Vickers sarja (CV35A008) on joo saatavilla, ja näytää hienolta sarjana. Suomimallina kuitenkin ei saa kun alkuperäisenä muodossa? En oo ihan eksperti asiasta, ja siilä silmällä, jos joku asiantuntia haluais autaa CAMs tän tulevan sarjan kanssa, laitakaa mulle viesti ja ohjaan ettenpäin. Olis hyvä sauma saada heille tietoaa/vinkkeijä ennen kun pääsevät liian pitkälle.

t.Kimmo
Loistavaa. Ei tarvitse alkaa kirurgiaa harrastamaan. Vielä kun joku tekisi kunnon irtotelat näihin.
PhantomII kirjoitti:
Ok ja kiitos Mika. Joku Echelon Decals tai Star Decals voisivat olla mahdollisia Suomi-Renun dekaalien valmistajia. No, Suomi ei ehkä tässä mielessä ole kovin montaa mallaria - joitain suomalaisia lukuunottamatta - kiinnostava aihepiiri. Mut olishan se kiva saada arkki merkintöineen Rellullekin.
Olisi jo korkea aika. Rellu on kuitenkin niitä ensimmäisiä vaunuja, mitä käytettiin maailmanlaajuisesti.
PhantomII kirjoitti:
Ja nyt varsinainen off topic: onko Renuihin saatavana muita Suomi-siirtokuvia kuin ne, jotka tulevat sarjan/sarjojen mukana (RPM:llä omassa sarjassaan Suomi-tunnarit)? Ja siis erityisesti 1920-30 luku kiinnostaa.
Eräs jenkkiläinen firma on tehnyt siirtokuvia 1:35 Relluille. Laatu vaan on sen verran huono, että kannattaa unohtaa. RPM:n sarjassa on Suomi merkit vuoden 1921 Rellulle. Valitettavasti nämäkään eivät ole hyvät. Väärän kokoisia jne. Pieni ihme, ettei kukaan laatuvalmistaja ole tehnyt yleisarkkia Relluille. Hyvillä runko ja telapalkkinumeroilla pääsisi jo pitkälle. Mengin sarja on hyvä, mutta siirtokuvat aneemiset, eivät siis huonot. Aikoinaan kun tein Suomi-Rellun RPM:n sarjasta, niin käytin osaksi sarjan ja osaksi Microscalen Decalsin siirtokuvia. Nähdäkseni tänä päivänä järkevin vaihtoehto on tehdä tai teetättää tarvittavat merkinnät.
Revellin emalimaalit   14.4.2020 21:35
Tomi Filppu kirjoitti:
Ihan mielenkiinnosta: te jotka Revelliä käytätte ja kehutte, mitä muita maalimerkkejä olette yhtään laajemmin käyttäneet?
Humbroll ja Tamiya
Uusia Suomi-malleja tulossa   27.2.2020 05:53
Pasi Ahopelto kirjoitti:
MiniArtilta PzKpfw IV Ausf J. Kuinkakohan helposti vuoden 1945 malli muokkautuisi suomalaiseksi vaunuksi?
Tuo on hyvin myöhäinen versio. Helpommalla pääsee, kun ostaa Tamiyan tai Dragonin Jaskan.
Timo Rasimus kirjoitti:
Maaleja alkaa olemaan niin paljon, että heikompaa hirvittää. Eli mitä erinomaista näissä uuden sukupolven maaleissa on?
Eli mikä on se täky, että mallariparka uusisi koko maalivarastonsa?
Hyvä kysymys. Itse olen pärjännyt Tamiyalla, Humbolilla ja Revelillä, sekä satunnaisesti muilla merkeillä.
Sparmax AC-100   22.1.2020 19:41
Kun ruisku on puhdistettu maalauksen jälkeen, niin itselläni on ollut tapana ruiskuttaa pieni määrä ase tai muuta ohutta öljyä ruiskusta läpi. Tämä estää mahdollisesti ruiskuun jäänneen maalin kuivumisen.