Pienoismallit.net

Mika Haalahti

Mallix lehti loppuu   2.2.2022 20:42
jurri kirjoitti:
Kalle Rantanen kirjoitti:
Erityisesti pisti silmään, että suunnilleen joka lehdessä haukutaan päättäjät ja välillä myös tietokonehuolto ja sen työntekijä oikein nimeltä mainiten. Ola ei tunnetusti mielipiteitään säästellyt, mutta liekö Sanomalle siirtyminen kuitenkin vaikuttanut linjaan? Ei se muistaakseni omalla -93 alkaneella tilaustaipaleellani ihan noin vauhdikas ollut. Mielenkiintoista ajankuvaa tuo sekin, että tuohon aikaan riitely tapahtui vielä lehtien palstoilla eikä netissä.
Myös harrastajat jotka eivät viitsineet maalata mallejaan saivat kyytiä.
.
Ehkä syystäkin. Maalaamaton malli on muovimalli, ei pienoismalli.
Mallix lehti loppuu   22.1.2022 19:37
jurri kirjoitti:
Voi sanoa, että harmi että molemmat kotimaiset pienoismallilehdet ovat lopettaneet toimintansa.

Miksi Mallix lopettaa?

Ilmestyykö IPMS-Mallari lehti enää?
Kyllä Mallari vielä ilmestyy.
Kunkkutiikerin esiintuominen   12.8.2020 20:24
Hienoa.
Uusia Suomi-malleja tulossa   16.6.2020 21:37
Jaakko Lehtovirta kirjoitti:
Nyt vaan asiallinen tiedonvaihto käyntiin. Maailma ei varmasti huonontunut, kun saatiin Suomi-malli, muttei se varmasti ole täydellinen, niinkuin mikään malli ei ole. Vickerseistä ei ole valtavasti valokuvia eikä hyvää referenssimateriaalia minun tietääkseni. Ihan toinen tilanne kuin Sturmien osalta. Itse postitin tänne yhden mielestäni oivan referenssikuvan, jota en aiemmin ollut nähnyt, ja olipa siinä pari kysymystäkin. Mallin ongelmista on kiinnostavaa tietää; jokainen päättää, rakentaako niistä huolimatta, eikä siinä ketään tarvitse haukkua. Ja valmiita malleja arvostellaan aina kohteliaasti, niin kaikilla on hyvä mieli.
Aihetta tuntevat mallarit ovat olleet valmistajaan yhteydessä.
Uusia Suomi-malleja tulossa   15.6.2020 18:23
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Parastahan on toki jälkikäteen päästä huuteleen virheet ja kuinka paska malli on. Hyvä talvisodan viku siit tulee. Korjatkoot ne jotka jaksaa ne virheet joita ei ollu tiedossa kun sarjaa tehtiin.
Uskon että riittävän hyvä malli tulossa. Ainakin nämä Kiina-Vikut ovat minusta laatumalleja. Odotellaan kuka tekee sitten näihin irtotelat.
Uusia Suomi-malleja tulossa   23.4.2020 18:35
Kimmo Happonen kirjoitti:
Sain CAMsiltä viesti että uusi Vickers on suunniteluvaiheesa ja pitäisi olla lokakuusa valmis. Pieni esimaku saa tästä: ibb.co/P9kyJpv ja pitäisi lähiaikona tulla lisää tietoa.

Tuorein Vickers sarja (CV35A008) on joo saatavilla, ja näytää hienolta sarjana. Suomimallina kuitenkin ei saa kun alkuperäisenä muodossa? En oo ihan eksperti asiasta, ja siilä silmällä, jos joku asiantuntia haluais autaa CAMs tän tulevan sarjan kanssa, laitakaa mulle viesti ja ohjaan ettenpäin. Olis hyvä sauma saada heille tietoaa/vinkkeijä ennen kun pääsevät liian pitkälle.

t.Kimmo
Loistavaa. Ei tarvitse alkaa kirurgiaa harrastamaan. Vielä kun joku tekisi kunnon irtotelat näihin.
PhantomII kirjoitti:
Ok ja kiitos Mika. Joku Echelon Decals tai Star Decals voisivat olla mahdollisia Suomi-Renun dekaalien valmistajia. No, Suomi ei ehkä tässä mielessä ole kovin montaa mallaria - joitain suomalaisia lukuunottamatta - kiinnostava aihepiiri. Mut olishan se kiva saada arkki merkintöineen Rellullekin.
Olisi jo korkea aika. Rellu on kuitenkin niitä ensimmäisiä vaunuja, mitä käytettiin maailmanlaajuisesti.
PhantomII kirjoitti:
Ja nyt varsinainen off topic: onko Renuihin saatavana muita Suomi-siirtokuvia kuin ne, jotka tulevat sarjan/sarjojen mukana (RPM:llä omassa sarjassaan Suomi-tunnarit)? Ja siis erityisesti 1920-30 luku kiinnostaa.
Eräs jenkkiläinen firma on tehnyt siirtokuvia 1:35 Relluille. Laatu vaan on sen verran huono, että kannattaa unohtaa. RPM:n sarjassa on Suomi merkit vuoden 1921 Rellulle. Valitettavasti nämäkään eivät ole hyvät. Väärän kokoisia jne. Pieni ihme, ettei kukaan laatuvalmistaja ole tehnyt yleisarkkia Relluille. Hyvillä runko ja telapalkkinumeroilla pääsisi jo pitkälle. Mengin sarja on hyvä, mutta siirtokuvat aneemiset, eivät siis huonot. Aikoinaan kun tein Suomi-Rellun RPM:n sarjasta, niin käytin osaksi sarjan ja osaksi Microscalen Decalsin siirtokuvia. Nähdäkseni tänä päivänä järkevin vaihtoehto on tehdä tai teetättää tarvittavat merkinnät.
Revellin emalimaalit   14.4.2020 21:35
Tomi Filppu kirjoitti:
Ihan mielenkiinnosta: te jotka Revelliä käytätte ja kehutte, mitä muita maalimerkkejä olette yhtään laajemmin käyttäneet?
Humbroll ja Tamiya
Uusia Suomi-malleja tulossa   27.2.2020 05:53
Pasi Ahopelto kirjoitti:
MiniArtilta PzKpfw IV Ausf J. Kuinkakohan helposti vuoden 1945 malli muokkautuisi suomalaiseksi vaunuksi?
Tuo on hyvin myöhäinen versio. Helpommalla pääsee, kun ostaa Tamiyan tai Dragonin Jaskan.