Pienoismallit.net

Jukka Kauppinen

Jagdpanzer 38(t) Hetzer 17.9.2013 18:18 Malli
Nättiä jälkeä. Heti kun näin ensimmäisen kuvan mietin, että onkohan inspiraatiota haettu tankartista. :) Kuinka ollakkaan pyörittelin pari päivää sitten ajatusta hetzerin rakentamisesta vähän vastaavaan asuun. Ajattelin tosin lisätä vielä winterkettenit tuomaan lisää päheyttä vaunulle.
Sd.kfz 250/3 16.9.2013 17:02 Malli
Kiitoksia kommenteista ja kiinnitetään seuraavassa enemmän huomiota ojakeppeihin. ;) Samalla helpotti kylmä hiki tuosta tekstin asettelusta. :)
Sd.kfz 250/3 15.9.2013 22:05 Malli
Kiitoksia :) Seppo pistit aika pahan tuosta dekaalista, näyttää olevan vähän kahta tulkintaa mitä pikaisesti etsiskelin kuvia. Itse luotin sokeasti Tamiyan ohjeisiin tekstin sijoittelussa: www.1999.co.jp/itbig06/10063171t2.jpg
Armored 1/4ton jeep 31.1.2013 18:14 Malli
Kiitoksia! :)
Suurin ongelma ak:n maalisetissä oli, että sävyt tekivät mallista lähestulkoon ruskean. Ehkä ajatuksena on, että mallari jatkaisi siitä itse vihreillä filttereillä, mutta tulipahan sotkettua tälläkertaa enempi itse maaleja :) Samahan se miten tekee, kunhan pääsee suunnilleen kaivattuun lopputulokseen.

Heh, ei taida minun kirjoituslahjoilla artikkelin teko taipua :)
Brummbär Mid 6.10.2012 20:19 Malli
Hyvä toteutus aiheesta. Omallakin työpöydällä on tällähetkellä Dragonin brummbär, tosin valmiiksi zimmeröity versio. En oikein tykkää valmiista zimmeritistä. Atakin sarjalla pääsee huomattavasti parempaan lopputulokseen, kuten tästä sinun mallista huomaa.

Jarille: Olisiko tämä telaketjuviritys tehty hinausta varten, ei ajettavaksi? Paremmin asioista perillä oleva voinee korjata :)
T-70m 13.8.2012 16:20 Malli
Thäänks! Otetaan oppia ja parannetaan seuraavaa :)

Mikalle kommenttina värisävyn kylmyyteen niin on tuo luonnossa hieman eri sävyinen. Kokeilin kamerasta varmaan kaikki mahdolliset asetukset läpi saadakseni suht. luonnollista kuvaa. Jostain syystä vihreiden mallien kuvaaminen on osoittautunut kaikista hankalimmaksi. Kai se on parempaa tekniikkaa hommattava, ei se vika voi kuvaajassa olla ;)

Työkalukiinnikkeitä en ruvennut tälläkertaa vääntelemään, vaikka sinällään samaan vaivaan olisi mennytkin. Mielestäni nuo valetut ovat yllättävänkin hyvät valetuiksi. Telapyöriä pitää koettaa varovasti hienosäätää, on meinaa kohtuu hentoa tekoa nuo telapyörien kiinnitykset.
Sd.kfz 251 ausf. c 8.7.2012 20:52 Malli
Kiitoksia :) Tosiaan mallin maalauksessa lähtökohtana oli mahdollisimman vaalea perusmaalaus. Samoin camon vihreän tein melko räikeällä värillä. Hyvinhän se tasoittui ja lopputulos ei näytä kovinkaan tukkoon maalatulta. Ehkä varaa olisi kikkailla sävyillä vieläkin enemmän.
Aerosan NKL-26 19.2.2012 11:59 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Meren jäälle, josta jään halkeamista näkyy sukellusveneen torni. Olen jo etsiskellyt 1:35:sta sukellusvenettä. Pelkän s-veneen torneja löytyy, mutta maksavat liikaa.
Jään lohkeilun ja pinnan saa aika helposti tehtyä. Sinne kun lisä vaikka jonkun lentokoneen, vaikka alasammutunkin. Tai ylhäällä olevan, …
Tuostahan tulisi aivan julmetun iso dio, saisi kuopiossa varata yhden pöydän jo pelkästään sille. 1:35 sukellusvene on kuitenkin jo parisen metriä pitkä. Kunnianhimoinen projekti!

Kuten Jari edellä sanoikin niin malli kaipaa vielä pieniä korostuksia litkuilla. Ehkä myös nuo suksien kiinnikkeet voisivat olla hitusen tummemmat?
Flakpanzer 38t 14.12.2011 17:45 Malli
Waltter kirjoitti:
Lisäksi minua kiinnostaa onko tämä vaunu palvellut oikeastikkin jossain, vain onko vaunu/sen maalaus fiktiivinen?
Pitäisi esittää hitlerjugendin vaunua ranskassa -44. En sitten tiedä onko maalaus miten oikeanlainen. Ei ole minulle se pääasia malleja rakentaessa :) Jos ei täysin totta, niin ainakin uskottava.

Kai se pitää figu ruveta kaivamaan kaapista näiden kommenttien takia :D
Flakpanzer 38t 13.12.2011 21:12 Malli
Kiitoksia. Tosiaan tuo ammusloota tuntui jo mallin aiheelle itsestään. Arkki etsejä parisenttiseen osaan :) Ehkä kaivan vielä figun takaisin työpöydälle, kun sitä noin kovasti toivotaan. Hylsyt muuten ovat rb-modelin tavaraa, halpa, mutta toimiva lisädetalji. Olikohan 2.5e pussillinen hylsyjä.