Pienoismallit.net

Mika Louhiaho

2015 Ford Mustang BOSS 302 20.9.2016 14:46 Malli
Tässä on meikäläisen unelma-auto sunnuntaiajeluita varten. Upea on tämä mallikin. Kokonaisuus tuo hyvin esiin esikuvan parhaat piirteet. Varo vain, etten yritä ostaa tätä sinulta.

Kyllähän tässä on niin hieno Snap kit -malli, että tämä panee kyllä miettimään, onko lopputuloksen kannalta mitään järkeä käyttää työtunteja perusautomalleihin ja sen osien viilaamiseen. Tämä mallihan vetää pohjan pois nyt muilta automalleilta =]
Chevy van G30 4.9.2016 18:45 Malli
Hieno näkemys tästä pakettiautojen kuninkaasta. Räyhäkän näköinen - pidän myös! Kieltämättä tuo vaan enemmän aitoutta tähän, että olet liuottanut 'kromit' pois ja vetänyt kaiken keltaisella. Toimiva idea. Kattoluukku on 10+
Nissan a31 Cefiro 1989 3.9.2016 16:55 Malli
Korin ja sistustan värimaailma miellyttää kovasti. Ovat tässä hyvin synkassa. Kojelauta on siististi detaljoitu. Itse toivoisin vaan näihin Aoshiman malleihin mahdollisuutta tehdä ratti myös vasemmalle puolelle. En tosin tiedä, onko tätä datsua koskaan edes tuotu Eurooppaan? Muistuttaa muuten äkkiseltään hieman saman vuosimallin Mazda 626:n lasiperämallia. Oli noissa 90-luvun vaihteen japskeissa vielä sitä jotain. Lämpöisiä ja hyviä talviautoja.

Hieno lakkapinta myös. Millä automaalilla muuten maalattu?
Mig-15 bis 31.8.2016 21:40 Malli
Erinomaisesti rakennettu. Maalausjälki ja erityisesti moottorin detaljointi ja säistys on sillä tasolla, että tässä silmä lepää. Rekisterinumerokin istuu niin hyvin, että voisi luulla pintaan maalatuksi. Plussaa tikkaista.
'77 Chevy Van 29.8.2016 23:15 Malli
Kiitos paljon kommenteista!

Itse asiassa alkuperäinen visioni oli maalata Vani kaksiväriseksi, mutta kun en pitkänkään pähkäilyn jälkeen päässyt päätökseen väreistä enkä kaaviosta, niin tein turvallisen ratkaisun.

Lisävalot on ehkä tarkoitus esittää uudempia halogeenilamppuja, vaikka litteyden ratkaisi enemmänkin puskuri kuin lamppujen ikä. Unohdin sen tekstissä mainita, mutta tämä malli esittää nykyaikana muokattua ja kunnostettua yksilöä. Spoilerikin kun on vuoden 2006 Mustangista. Vaikea tietysti tietää, kun mallari ei esittelyssä asiaa maininnut.

Mielellään tosiaan tällaisen omistaisi 1:1 skaalassa myös, mutta nyt on edes pienoismalli sitten. Mietin myös extra-leveiden 'alumiinivanteiden' laittoa, mutta ei vaan matalaprofiilirengas mielestäni oikein sopinut tähän.
Rover Mini 25.8.2016 17:23 Malli
Tykkään tästä. Oikein siisti pensselityö ja erityisesti takalyhtyjen maalaus on onnistunut fantastisesti. Tuollaista eloa kun saisi niihin itsekin.. Pidän myös rohkeasti poikkeavasta värivalinnasta Miniin. Yleensä jostain syystä näitä näkee aina jossain kirkkaan iloisessa värissä, mutta tässäpä on katu-uskottava tummanpuhuva ja arvoituksellinen Mini. Hieno malli!
Finnair A320 OH-LXL 25.8.2016 17:17 Malli
Kiitoksia Wade! Oli mukava saada jotain edes valmiiksi pitkästä aikaa. Tästä projektista sai tosiaan hieman vaihtoehtoista näkökulmaa siviilikonemallailuun haasteista huolimatta. Minullakin kävi kyljen dekaaleista sellainen mielessä, että itse asiassa Finnair olisi voinut oikeasti vetää tekstin isommalla vaikka koko kyljen peittäen, tyyliin Frontier tms. :)

Käsittääkseni go-around protokolla menee tosiaan niin, että ensin kaasu ja ylösveto. Sitten laskutelineet ylös ja sitten vasta sen jälkeen laipat laskeutumiskulmasta "vaihteeseen" 1 tai 2, kuormasta riippuen. En osaa sanoa mitä Boeingin käyttämissä asteissa tuo vastaa. Ainakin B737:n take off -kulma laipoille on yleensä 5-10 astetta.
Finnair A320 OH-LXL 23.8.2016 23:31 Malli
Kiitokset palautteesta. Esikuvassa teksti peittää kyljestä jotain 60-65%, tässä varmaan lähemmäs 75%. Kaikenlaista sitä tuleekin vastaan. Tietysti A319:n liverystä olisi voinut päätellä, että teksti on skaalattu, koska tuollaisenaan peittäisi muuten koko kyljen, mutta eipä käynyt mielessä.
Finnair A320 OH-LXL 22.8.2016 15:41 Malli
Mukava kuulla, Petri! Ehkä se ruiskun ja ohenteiden kanssa tuskailu alkaa pikku hiljaa sitten opettaakin jotain meikäläiselle. Ja on päinvastoin tervetullutta saada palautetta niiltäkin, joilla oma mallailugenre on eri.
Nissan Echo micro buss 1967 20.8.2016 12:47 Malli
Tässä on tarvittu intoa, paneutumista ja paljon ideointia esikuvan mallaamiseksi. Kyllähän tällainen scratch-työ aina sykähdyttää enemmän kuin sarjatuotantomalli. Kannatti tosiaan laittaa nuo takalyhdyt ja äärivalot vielä paikoilleen - näyttää nimittäin oikein hienolta bussin perä. Kaikki yksityiskohdat verhoilu mukaanlukien on hanskassa. Tuolla sitä on kelvannut 70-luvulla kiertää tanssilavoja Suomen suvessa lisääntyen.

Postaamiisi lähdekuviin verrattuna skaalauksen suhteen näyttäisi perä jääneen aavistuksen lyhkäiseksi. Myös takalasin kaato on kuvien perusteella esikuvassa loivempi. Mutta scratch-työssä ei pidä lähteä liikaa hiuksia halkomaan. Tässä on kuitenkin täysin esikuvaksi tunnistettava pienoismalli. Mukava myös nähdä tällainen harvinaisempi teema näin herkullisilla yksityiskohdilla.