Pienoismallit.net

Kassu Kolari

No ne emalit joita olisin justiinsa ostanu olisi olleet Revellin. Olen kyllä aikaisemminkin muistaakseni kuullut varoituksia noista Revelleista mutta… Okei suunnitelmien muutos ainakin noiden osalta.

Ihan normaali akryylimaaleja löytyy itseltä kotoa jos niillä saisi vaikka kokeiltua jotain. Kinkkisempi juttu on taas se että ne on vedellä länträttäviä ja lopputuloksesta saatta tulla eri kuin mitä haetaan joten - saapi nähdä. Mutta kokeiluun tämäkin.

EDIT:
Hei nyt huomasin tuon linkin joka on linkattu tossa. Omat akryylit on jotain Daler Rowneyn akryylimaaleja tuubeissa - muutaman vuoden vanhat ainakin… Mitenkähän noilla Tamiyan Akryyliväreillä onnistuisi tuo litkutus? Onko juoksevuus aste minkälainen?
Maalit on ainakin tilattu. Ja Prismasta tiedän löytyvän niitä emali-maaleja ja ohenteita. Täytyy katsoa vielä se kiiltävä lakka, luulisi senkin löytyvän samasta hyllystä.

Mietin vaan että tuleeko tuosta turkoosista laimennettuna tummemmalla pinnalla(mustalla) tarpeeksi kirkas/näkyvä.
Miten toimisi teoriassa emalimaalin käyttäminen sellaisenaan(ilman ohennetta) litkutuksena? Että onko puhtaan emalimaalin ylijäämä-jälkiä kuinka vaikea/sotkuista sitten yrittää pyyhkiä. Kukaan kokeillut vielä?

Taitaa tämäkin mennä kokeiluksi.
Ja kiitos hirveästi tuosta "harjoitusmalli" vinkistä. Tulee ihan tarpeeseen ettei vaan mitään ei-toivottua satu. Tai jos sattuukin niin ei tule kauhean yllätyksenä.
Joo kuvia olisi tarkoitus laittaa tänne työvaiheista, ehkä jopa eriliseen topiciin. Pitää vaan santsata ensin niihin maaleihin(ja ehkä jonkin sortin välineisiinkin) niin pääsisi ihan kunnolla vauhtiin.

Hei kiitos tuosta! On juuri se mitä etsinkin.
Saapi nähdä tosin jääkö pintamaalien jälkeen enää tilaa uriin, mutta kyllä luulisi jos tasaiseti tekee ne spraylla. Eikun lisää tököttejä etsimään.

Kiitos vielä.
Maalit on selvillä - taidan vetää valkoiset ja mustatkin omaksi iloksi kun ei noi Tamiyan ST Spraymaalit tarvitse sitä pohjamaalia muoville(Joku viisaampi korjatkooon nyt tässä vaiheessa jos onkin väärää tietoa.)

Seuraava ongelma olisikin tässä.

Tässä on sama Model Kit kuin mitä olen kasaamassa. Viimeistelemättömänä.
www.gundammodelkits.com/wp-content/uploads/2012/07/kotobukiya_jehutyhd009.jpg

Ja tässä malli viimeisteltynä. "Suonet" etc. korostettuna.
thetoyverse.com/wp-content/uploads/2012/04/531926_422406817775720_137679822915089_1813070_1754325178_n.jpg

Osittain tummempaa mustaa ja osittain vaaleampaa sinisen sävyä(taitaa aqua olla tai jotain.)

Sen verran sain selville jotkut käyttävät vaihtoehtoisesti noihin suoniin sinistä Gundam Glitter Pearl markeria, mutta Suomesta taas ei tahdo löytyä.

Mietin vain miten voi korostaa nuo rajat ja "suonet" tässä mallissa. Itsellähän tulee ne Tamiyan Spraymaalit ensin tuon modelin päälle sitä ennen. Tuskin luulisi haittaavaan ainakaan akryyli pohjaisia maaleja jos jollain sellaisilla korostukset tekee.
Mutta on niin pientä yksityiskohtaa niin en ole varma kuinka toimia mokoman kanssa, saatika sitten mitä maalia tai metodia käytää korostuksiin.
Joo nyt tuli paljon selvemmäksi ainakin noi maalit. Taidan TS:llä mennä kun kaikki löytyy siitä valikoimasta.

Kultaa löyty sen ainakin 3 potentiaalista vaihtoehtoa mitä haluttaisi kokeilla joten ei tarvitse ainakaan keltaista ruveta sävyttämään. Eikä hintakaan hirvitä.

Ja nuo lakat pitää pistää korvan taakse.

Kyselen sitten lisää jos tulee jotain epäselvyyksiä. Kiitos vielä avusta!
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Jos sinulla ei ole ruiskua niin suosittelen esim. tilaamaan Tamiyan metallinsävyisiä pieniä spraypulloja jolla maalaat osat. Irroitat osat ja teipillä kiinnität alustalle ne jonka jälkeen maalaat spraylla kaikki tietyn sävyset osat kerralla.

Filtterien käyttäminen metallimaalien päälle saat sävyjä autenttisemmaksi eikä tulos ole lelumainen.
Nuo Tamiyan maalit vaikuttaa tähän hätään sopivilta, kun ei tosiaan ole sitä ruiskuakaan. Pienoismallitukku ja MCI ainakin ainakin näyttävät jotain Tamiyan maaleja myyvän. Täytyy katsella vielä löytyykö haluttua sävyä valmiina.

Mietin vain että mitä nuo Tamiyan maaleissa nuo lyhenteet AS, TS ja PS meinaa. Kaikki näyttävät spraytä olevan mutta ei taida näissä niitä metallivärejä olevan(taikka en itse saa selvää mokomista).

Toisaalta jos oikein ymmärsin niin noilla filttereillä saa syvyysvaikutelmaa etc aikaan joten metallimaali ei ehkä siinä tapauksessa olisi "must"…
Tamiyan maalien päällehän voi vetää lakkaa? Siinä tapauksessa että ne ovat mattaa? Taitaisi sittenkin tulla helpommaksi metalliväreillä kuhan löydän ne vaan…

Kiitos tästä! Katselen vielä näitä maaleja tässä josko löytys jotain.
Hei.

Joo elikkä ensikertalainen täällä, jolla olisi koottavana Zone of the Enders Jehuty HD Plastic Model Kit Kotobukiyalta.
img.amiami.jp/images/product/main/122//TOY-RBT-2300.jpg
Noin 18 cm koko komeudessaan koottuna. Noin 550 osaa.

Customia tässä suunnittelen. Suunnitelma olisi että vetäisin itse nuo siniset ja keltaiset osat uusiksi. Mieluiten siten että saisi metallisen efektin, vähän niinkuin helmiäisväri- tai metallivärimaali autoissa.

Kysymystä tulisi lähinnä siis niistä maaleista muoville.

Sen verran olen tässä haku-toiminnolla saanut selville että ei mitään automaalia suoraan muoville, menee päin honkia. Eli pohjamaali tarvitaan alle.
Tämä automaali-vaihtoehto on näköjään sitten poissa laskuista(oli alkuperäinen suunnitelma) - Saattaa tulla liian paksu maalikerros pienempiin osiin kuten nivelet(eikä pysty enää sitten liikuttelemaan niitä/jotain saattaa mennä jopa rikki).

Osat jotka olisi tarkoitus maalata ovat muovityypeiltään ABS(Akryylinitriilibutadieenistyreeni) ja PS(Polystyreeni).
Onko muovin tyypillä väliä kun valitsee muoville sopivia maaleja?

Kaupungilla on tultu rampattua ympäriinsä josko löytyisi metallishohtoisia/tyyppisiä maaleja mutta huonolla tuloksella, Savonlinnasta ei tahdo löytää oikein mitään.
Prisma myy kyllä Revellin maaleja, mutta niistä ei öytynyt myöskään niitä metallivärejä paikan päältä.

Onko vaihtoehtoisiä ehdotuksia miten saisi metallisen näköisen lopputuloksen? Valmiita maaleja jotkä käy muoville? Ilman että tarvitsee sitä pohjamaalia.
Nyt taitaa olla ihan sama tässä vaiheessa ryhtyykö pensseli vai spray-hommiin. Osat ovat kyllä yhtä pientä piiperrystä että saapi nähdä.

Kiitos jo etukäteen.