Pienoismallit.net

Matti Kainulainen

Uusi tapahtuma   10.5.2015 19:30
Kiitos Malmin Mallitapahtumasta Jarille ja kaikille mukana olleille! T: Matti
Merivettä   21.2.2014 15:39
Kiitos hyvästä linkistä. Noilla tiedoilla pärjään mainiosti:)
Merivettä   21.2.2014 15:04
Suunnittelen dioraamaa, jossa pääelementteinä ovat vesilentokone ja meri. Koska kyse on Suomenlahden rannasta, tulee veden olla suhteellisen sameaa, mutta kuitenkin aivan rannasta läpinäkuultavaa. Mistä aineesta tällainen aidonoloinen merivesi kannattaa tehdä? Olen jostain lukenut, että akryylimassa sopisi tähän käyttötarkoitukseen hyvin,
mutta en tunne ko. tuotetta enkä tiedä, mistä sitä voisi ostaaa. Osaisiko joku antaa vinkkejä?
Mitä työn alla?   14.12.2011 09:51
Mulla on tällä hetkellä projektina Airfixin Supermarine Spitfire Mk 1a 1:48. Malli on suht mittatarkka ja helposti koottavissa. Muovi on melko pehmeää ja mattapintaisena hyvä maalattava. Ainoa ongelma ovat rakennusohjeet, joista paino on jättänyt painamatta, eli blancoksi, kaksi viimeistä sivua. Myös numerointi ohjeissa ja valurangoissa heittää paikka paikoin komeasti. Maalausohje on selkeä ja nelivärinen, joten sille pointsit. Tässä mennään eteenpäin kokemuksella ja referenssikuvia hyödyntäen.
Onko vanhat mallarit sivuilla   12.12.2011 17:14
Aloitin pienoismalliharrastuksen 60-luvun alkupuolella ja sitä jatkui aina 70-luvun taitteeseen, jolloin tytöt, mopot ja kulmilla hengailu veivät voiton ajankäytön priorisoinnissa. Sitten alkoi tulla perhettä, asuntolainaa ja arkista aherrusta - vapaa-aika sujui pitkälti lasten ehdoilla. Lasten pyrähdettyä maailmalle aloitin vanhan harrastukseni uudelleen, mistä asiasta olen todella onnellinen. Nyt teen paljon enemmän selvitys- ja pohjatyötä jokaisen projektin kohdalla ja myös työn jälki on huomattavasti parempaa kuin silloin juniorina. Tämä on myös erittän terapeuttinen harrastus, koska kaikki muut maailman asiat väistyvät mielestä aina kun istahdan jonkin projektini ääreen.

Olin 60-luvulla Harrastelijan Aitan kanta-asiakkaita ja IPMS:n ensimmäisiä jäseniä. Ilmailu-lehdet luin tarkkaan aina Anselmi Ahtopainetta myöten. Nyt olen 57-vuotias, mutta sisäinen pikkukundini jaksaa olla aina yhtä innostunut mallailusta ja siihen liittyvästä historiatiedosta:)
Varuskuntalapset   11.2.2009 16:39
Moi Jocke,
Olenpas ollut hajamielinen, kun vuoden myöhässä vastaan. Asuin Sandiksessa vuodesta -69 vuoteen -75.
Olin silloin nuorukainen ja vauhti oli kova Sandiksen baarin lähettyvillä ja kesäisin eteläkärjessä. Olen myös joutuntut järjestyspartion, jota kutsuimme gestapoksi, kanssa tekemisiin ja yhden yön vietin heidän toimestaan putkassa. Olit näköjään vasta kotiutunut intistä, kun me muutimme saarelle, joten ihan samat kujeet siellä
tunnettiin.
Fieseler Fi156C Storch   4.12.2008 11:04
Tamyan Fieseler on ehdottomasti hienoimpia malleja, mitä olen rakentanut. Paketti on niin laadukas, että jo osien ihailuun kuluu helposti viikko:) Ohjaamosta ja moottorista saa kärsivällinen rakentaja todella näyttävät.
Tarkkana saa olla, mutta ohjeita uskollisesti noudattaen homma sujuu ilman suurempia ongelmia.
Suomidekaalit tilasin Harrasteesta ilman resiinisuksia, koska koneen mukana olevat sukset ovat aivan hyvät. Referenssikuvia on vaan melko niukasti ST-112:sta saatavilla, mutta niistä kyllä näkee, että Talvisodan kuosissa koneen runko oli kokonaan vihreä.
Fieseler Fi156C Storch   3.12.2008 21:29
Kiitos Antti. Haikara onkin juuri menossa maalaamoon.
Fieseler Fi156C Storch   3.12.2008 21:02
Rakentelen parhaillaan Fieseler Storchia Suomen Talvisodan kuosiin, jossa koko runko alapuolta myöten oli oliivin vihreä ja siivet alapuolelta vaalean harmaat. Osaako joku kertoa, mitkä ovat oikeat värisävyt, kun käytän Vallejon akryyli-ruiskuvärejä? Ja onko muuta muistettavaa Suomi-version suhteen? Sarja on Tamiya 1:48.
Sodan kasvot   2.10.2008 17:43
Sodan julmuudesta kertovat myös suomalaiset ns. kassakaappikuvat. Tämä ei ole mässäilyä, vaan esimerkki toisenlaisista sotatarinoista. Niistä kaikkein vaikeimmista, joista sodan kokeneet isämme ja isoisämme täysin ymärrettävästi vaikenivat. www.hs.fi…ulttuuri/artikkeli/Sotien+salatut+kauhukuvat+tulevat+nyt+julkisiksi/1135223076939