Pienoismallit.net

Matti Kainulainen

Perustietoni

Ikä
68 vuotta
Ammatti
Copywriter, nyt eläkeläinen
Paikkakunta
Helsinki, Lauttasaari
Kiinnostuksen kohteet
Pienoismallit, valokuvaus, kirjallisuus, kuvataiteet, sotahistoria, matkailu, vanhat prätkät ja autot.
Harrastanut mallailua
Yli kymmenen vuotta

Lisää minusta

Aloitin mallariharrastuksen 60-luvun alussa keskittyen toisen maailmansodan aikaisiin lentokoneisiin - lähinnä saksalaiskoneisiin ja suomalaisiin. Tuolloin Suomi-koneen rakentaminen vaati todella paljon kärsivällisyyttä ja viitseliäisyyttä, koska yhdessäkään mallipaketissa ei ollut valmiina Suomi-tunnuksia tai -maalausohjeita. Tunnukset ostin ainosta paikasta, joka niitä kauppasi, eli legendaarisesta Harrastelijain Aitasta, kotikulmiltani Helsingin viiskulmasta (Laivurinrinne). Maalausohjeita löysin alan kirjallisuutta tutkimalla ja olemalla yhteydessä vastaperustettuun IPMS:ään.

Jatkoin mallarihommia aina 60/70-lukujen taitteeseen asti, jolloin sattumalta tytöt, mopot, prätkät ja rock & roll veivät voiton. Yli 100 tarkalla pieteetillä rakentamaani mallia katosi jonnekin, mikä näin jälkeenpäin on kismittänyt tosi paljon.

Reilu 10 vuotta sitten ostin päähänpistosta koottavan prätkän, Vincent Black Shadowin, josta rakentelin rottahenkisen heinälatodioraman. Siitä se innostus sitten syttyi n. 40:n vuoden hiljaiselon jälkeen, ja kyllä on taas kivaa.

Olen nyt palannut alkuperäisen kiinnostuksen kohteeni, lentokoneiden, pariin ja niitä on tullut tehdyksi pääasiassa skaalassa 1:48:aan. Myös kalustodioraamoja olen rakennellut muutaman. Sarjatuotantoa tämä homma ei todellakaan ole, vaan pikkuhiljaa aiheeseen tarkasti perehtyen ja rakentelussa rauhallisesti edeten toteutan harrastustani. Myös Model Expo -näyttelyihin olen vienyt mallejani, ja ihan mukavasti ne ovat kilpailuissa sijoittuneet. Tämä on melko kokonaisvaltainen harrastus, jossa voin toteuttaa sotahistoriaa, lentokoneita, kädentaitoja ja kuvataiteita kohtaan tuntemaani kiinnostusta. Aina minulla on joku projekti käynnissä.

Uusimmat rakentamani mallit

Vieraskirja

Ei vielä viestejä. Jätä hänelle terveisiä, kysymyksiä tai muita kommentteja.