Pienoismallit.net

hynkkeli

Folland gnat FR.1 28.1.2021 16:51 Malli
Lauri V. kirjoitti:
Kiitti vinkeistä.
Kannattaa muistaa hyvä ilmanvaihto tai jopa hengityssuojain kun niitten kittien ja erilaisten liimojen kanssa pelailee. Osa on hyvinkin myrkyllisiä. Paha haju yleensä viittaa epäterveellisyyteen.
Esimerkiksi Vallejo valmistaa kuitenkin kittiä joka ei sisällä myrkyllisiä aineita, mutta se ei sovi kovin isoihin rakoihin.
Kannattaa vaikka tältä sivustolta katsoa aiheesta lisää tietoa. Myrkkyjen kanssa ei kannata pelleillä, vaikka isot pojat sanoisivatkin ettei niistä juuri haittaa ole… eli muista ilmanvaihto ja hengityssuojainkin tarvittaessa!
Chevrolet Impala 1961 18.4.2020 15:03 Malli
Esa.M kirjoitti:
Vuosimallihan on 1961!.
Totta, väärin laitettu. Korjasin asian. Hyvin huomattu Esa!
Chevrolet Impala 1961 17.4.2020 18:04 Malli
Tervo Salminen kirjoitti:
Onpa nätti esitys kaunislinjaisesta kuuskytlukulaisesta!

Onko joku jippo tuon konepellin Chevrolet -tekstiin? Kuivapensselöimälläkö tuo on maalattu? Kiinnostaa, kun tuossa Mussessa on takaluukussa samanlainen, ja aika hentoisella kohokuviolla valettu.
Kiitän kommentistasi.
Maalasin konepellin kirjaimet parin karvan pienellä siveltimellä, otsaluuppia apuna käyttäen. Silti jouduin korjaamaan punaisella kirjaimien ympäriltä. Tässä nuo konepellin kirjaimet on kuitenkin aika hyvin kohollaan, joten se ei niin vaikeaa ollut.
Tiger I 11.2.2019 22:37 Malli
Pasi Hotti kirjoitti:
Voihan kuvapakkaus. Kenelläkään vinkkejä, millä exporttaus asetuksilla saisi skidisti parempilaatuisia kuvia sivustolle?
Luet ja noudatat ohjeita jotka siinä kuvan lisäys vaiheessa tulee luettavaksi, niillä pääsee jo pitkälle.
SU-100 15.8.2018 20:11 Malli
Todella loistavaa työtä kaikin puolin. En keksi mitään moittimista mallista, on kyl omaan silmääni aidon tuntuinen vehje. Onnittelut ansaitusti viikon mallista!
P.S. ei voi kuin ihmetellä saamiasi tähtiä, alle 4 keskiarvona. On helpompi kurkottaa tähtiin, kuin saada tähtiä pm.netissä.
Porsche 911 Carrera 2 23.7.2018 13:25 Malli
Komean näköinen peli. Maalipinta ja värin valinta on mennyt kohdilleen.
Alustaan ja sisustaan kaipaisin hieman jotain. Kevyt kuivaharjailu pohjaan ja hieman sisustaan lisää sävyjä tai litkutusta tms., niin tulee elävämmän näköinen ja esim. pohjasta erottuu yksityiskohdat siten paremmin. Mielestäni hyvä keino sisustaan on käyttää hieman eri kiiltoasteita maalissa/lakassa, jolloin mm. lattia ja kojetaulun päälinen näytä täysin samalta.
Ford galaxie 1970 27.4.2018 21:09 Malli
Tervo Salminen kirjoitti:
hynkkeli kirjoitti:
Lakkauksen suoritin siveltimellä koska en ruiskulla ole saanut tarpeeksi kiiltävää pintaa, muuten siinä ei olisikaan mitään älliä.
Millä lakalla saa siveltimellä paremman jäljen kuin ruiskulla? Lattiavahallako?
Vallejon lakkoja olen käyttänyt.
Liuotinpohjaiset varmasti olisi varmasti parempia, mutta ne ei ole mahdollista käyttää johtuen jo riittämättömästä ilmanvaihdosta.
Ford galaxie 1970 25.4.2018 20:55 Malli
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Linjakas jenkkilotja ja korin väri varsin kohdallaan aikalaiseksi - 60-luvun muodoille 60-luvun värit. Vinyylikatto hyvä yksityiskohta. Kromifoilaus näyttää onnistuneen mukiinmenevästi, joskin kuvat ovat sen verran etäältä otettu tai vähänlaisesti valaistusta ympäristöstä ettei miun silemät kaikkea detaljinkia näje. Konepellin etureunassa näkyy vähän appelsiinia tai sitten se on taittuvaa valoa.
Ihmetyttää että miksi maalasit ensin ruiskulla ja sitten loppusilauksen teit pensselillä? Eikö olisi kannattanut jatkaa suihkuhommia lakankin kanssa?
Kiitoksia kommentista.
Kuvat ei ole hyvin onnistuneita, vaikka niitä räpsin eri kameran asetuksilla melkoisen määrän, kuvaaminen vaatii vielä harjoittelua.
Konepellin etureunassa on röpelöä, mutta se taisi olla jo muoteissa, mutta tekijän laiskuuden takia yhtäkaikki edelleen valmissa mallissa.
Lakkauksen suoritin siveltimellä koska en ruiskulla ole saanut tarpeeksi kiiltävää pintaa, muuten siinä ei olisikaan mitään älliä.
Ford galaxie 1970 23.4.2018 22:37 Malli
Tervo Salminen kirjoitti:
Ihan siivo Hoppa, väri passeli tuon ikäiseen, ja maalaus onnistunut ihan hienosti, siveltimellä lakatuksi ei välttämättä uskoisi. Onko toi vinyylikattokin ihan vaan maalattu (kun ei katossa erotu niitä tyypillisiä vinyylisaumoja)?
Eikö toi B-pilari pitäisi olla kromattu, samoin kuin sivuikkunoiden karmit?
Tattis.
katto on maalattu imitoimaan Vinyylistä sellaista, saumat tekisivät sen kyllä aidomman näköiseksi.
B-pilari ja sivuikkunoiden karmit voi olla kromilistalla tai ilman, ainakin sen mitä oikeitten autojen kuvia katsoin. Ja päätin siis tehdä ilman ikkunoitten kromilistoja tämän.
Suomi Mersuja 31.3.2018 21:27 Malli
Komea kokoelma! Mukavasti kuvassa näkyy hieman erilaisia muotoja siipien ja muittenkin kohtien kohdalla.