Pienoismallit.net

hynkkeli

Lidl – mallarin ystävä   9.9.2021 14:30
Ostin Lidlistä nyt myynnissä olevan pinsetit, 2kpl pakkauksessa. Ja laadukkaat pinsetit ovat. Pinsettien leuat puristuvat yhteen puristuskohdasta koko matkalta eivätkä irvistä, joten tartunta on hyvä, suosittelen.
Metallimaalit siveltimillä   7.9.2021 09:34
Vallejon Metal color-sarja on toiminut siveltimellä mukavasti. Valmiita sävyjä löytyy kohtuullisesti ja kuivuvatkin varsin nopeasti kosketusta kestäväksi.
Maaliruisku   8.8.2021 00:44
Oman vetokaappini ostin saksasta muutama vuosi sitten ja hintaa oli hieman päälle satasen. Se on samanlainen kuin Wiltec ja muut mitä olen eri nimillä nähnyt myytävän.
Maaliruisku   8.8.2021 00:39
Borge kirjoitti:
Tuossa tuli esille imukaappi. Eli mikä sen käytännön tarpeellisuus on? Itselläni siis rakentelumahdollisuus on kerrostalon askarteluhuone jossa perus ilmanvaihto.
Tsrvitseeko maaliruiskua käytettäessä olla imukaappi?
Sen imu- tai vetokaapin tarkoitus on imeä ja suodattaa ohi menevä maalisumu. Kaikki maali jonka suihkutat ruiskulla, tai spray purkilla, ei päädy kohteeseen. Kyllä minä sanoisin että se on melko tarpeellinen.
Tietysti johonkin isoon pahvilaatikkoon tms. voi tehdä maalin ruiskuttelua varten tilan. Akryylimaalien kanssa maalatessa on maalauskaappi ollut minulla todella hyvä vehje. Liuotinaineitten käryjä maalauskaapin suodattimet eivät poista, joten alkydimaaleilla maalatessa kannattaa maalauskaapissa olla poistoilmalle letku jolla huurut saa siirrettyä ulos.
Ja vaikka ostaisit vetokaapin jossa on poistoilmalle letku ja laitat sen letkun ikkunasta ulos, niin hengityssuojaimen käyttöä se ei poista. Eli aina kun ruiskutat, niin suojaa hengitys maalilaadusta riippumatta. Semmoinen kiinteillä suodattimilla oleva hengityssuojain kestää melko pitkään kevyessä ruiskuttelussa, joten se ei ole sinällään iso hankinta, toki se lisää budjettiä entisestään…
Tervo Salminen kirjoitti:
hynkkeli kirjoitti:
Kyllä Model colorit toimivat myös ruiskun kanssa, mutta kannattaa muistaa että model color sarjassa on muutamia värejä joita ei saa ruiskuttaa lainkaan. Maaleissa joita ei saa ruiskuttaa on kyllä merkintä asiasta pullon kyljessä.
Ehkä helpommalla pääset jos ostat model air sarjaa, itselläni on kumpiakin käytössä(model color ja air).
Jep jep, myrkkyjähän nämä ;-) www.arcforums.com…/forums/air/index.php?/topic/231659-dangers-of-vallejo-model-color-line/
Kyllä vain! Kadmium on hengitettynä erittäin vaarallista.
Tuossa alla on työterveyslaitoksen tiedote aineesta, kannattaa tutustua.
www.ttl.fi/wp-content/uploads/2016/11/Kadmium.pdf
Kyllä Model colorit toimivat myös ruiskun kanssa, mutta kannattaa muistaa että model color sarjassa on muutamia värejä joita ei saa ruiskuttaa lainkaan. Maaleissa joita ei saa ruiskuttaa on kyllä merkintä asiasta pullon kyljessä.
Ehkä helpommalla pääset jos ostat model air sarjaa, itselläni on kumpiakin käytössä(model color ja air).
Mallin peseminen   26.3.2021 14:59
Jean Forsberg kirjoitti:
Antti Lappalainen kirjoitti:
Vähän kyllä epäilen, että muottikoneissa käytetään silikonia irrotusaineena.
2000-luvun alkupuolella ollessani töissä erään firman muoviosastolla, niin jo silloin siellä sprayattiin muotteihin ennen muovin ruiskutusta silikonisprayta jotta A. tuote ei niin helposti pääse palamaan muottiin ja B. lähtee vielä muotista irtikin.
Ja se muovi oli siis polystyreeniä?
Mallin peseminen   25.3.2021 18:33
Sanoisin että kyllä ne kannattaa pestä. Ainakin jotkut valmistajat edelleen, kuten Tamiya omissa ohjeissaan kertovat että pestä kannattaa. Miksipä sitä ohjetta ei noudattaisi, aikaa pesuun ei jurikaan kulu, kuivumiseen toki hetki.
Astianpesuaineella olen pessyt osat lämpimässä vedessä tiskialtaassa. Vedet olen valuttanut altaasta pois kun olen ensin varmistanut ettei osia ole irronnut pestessä.
Jotain köhnää altaan pohjalle on aina jäänyt valurangoista pesun jälkeen, joten ei se turhaa kai ole olut…
Tamiyan akryylit   12.10.2020 13:50
Tamiyalta löytyy hidastinta eli retarder lukee pullon kyljessä. Lisäaine on tarkoitettu hidastamaan kuivumista, joten siveltimellä maalaaminen onnistuu tamiyallakin.
Kiiltoasteeseeen jo vastauksia tulikin..
Ilmakuplat siirtokuvassa   15.7.2020 21:57
Minä olen joskus maalannut peittoon ne läpinäkyvät alueet siirtokuvasta jotka hopeoivat.