Pienoismallit.net

hynkkeli

Ebayssä on tyhjiä tavallisia pahvilaatikoita myynnissä yli tuhannen euron hintaan. Joten tuo ebaystä repäisty hinta ei kerro enää vuonna 2022 yhtään mitään. Ebay taitaa olla kallein pienoismallien ostospaikka tänä päivänä…
Staattisen ruohon levitin?   19.7.2022 11:24
Green stuff world myy omalla merkillään ruohon levitys laatikkoa. Laitteen käytöstä ei minulla ole kokemusta. www.greenstuffworld.com/en/working-tools/2416-grass-flock-applicator-box.html
Mustangin pinta   3.7.2022 19:13
Vanhoja Kuvia katsoessa en ole huomanut koneissa peilipintaa. Luulisi sen hopeisen peilipinnan jo aiheuttavan niin paljon häikäisyä kun osastolentoa vedetään, että havainnointi jo vaikeutuu taistelualueella. Tämä on mutuilua, mutta en usko että runkoja tai siipiä on sota-aikana kiillotettu peiliksi, vaikka kiillotetusta alumiinista esim. rungon osalta puhutaan.
Lidl – mallarin ystävä   9.9.2021 14:30
Ostin Lidlistä nyt myynnissä olevan pinsetit, 2kpl pakkauksessa. Ja laadukkaat pinsetit ovat. Pinsettien leuat puristuvat yhteen puristuskohdasta koko matkalta eivätkä irvistä, joten tartunta on hyvä, suosittelen.
Metallimaalit siveltimillä   7.9.2021 09:34
Vallejon Metal color-sarja on toiminut siveltimellä mukavasti. Valmiita sävyjä löytyy kohtuullisesti ja kuivuvatkin varsin nopeasti kosketusta kestäväksi.
Maaliruisku   8.8.2021 00:44
Oman vetokaappini ostin saksasta muutama vuosi sitten ja hintaa oli hieman päälle satasen. Se on samanlainen kuin Wiltec ja muut mitä olen eri nimillä nähnyt myytävän.
Maaliruisku   8.8.2021 00:39
Borge kirjoitti:
Tuossa tuli esille imukaappi. Eli mikä sen käytännön tarpeellisuus on? Itselläni siis rakentelumahdollisuus on kerrostalon askarteluhuone jossa perus ilmanvaihto.
Tsrvitseeko maaliruiskua käytettäessä olla imukaappi?
Sen imu- tai vetokaapin tarkoitus on imeä ja suodattaa ohi menevä maalisumu. Kaikki maali jonka suihkutat ruiskulla, tai spray purkilla, ei päädy kohteeseen. Kyllä minä sanoisin että se on melko tarpeellinen.
Tietysti johonkin isoon pahvilaatikkoon tms. voi tehdä maalin ruiskuttelua varten tilan. Akryylimaalien kanssa maalatessa on maalauskaappi ollut minulla todella hyvä vehje. Liuotinaineitten käryjä maalauskaapin suodattimet eivät poista, joten alkydimaaleilla maalatessa kannattaa maalauskaapissa olla poistoilmalle letku jolla huurut saa siirrettyä ulos.
Ja vaikka ostaisit vetokaapin jossa on poistoilmalle letku ja laitat sen letkun ikkunasta ulos, niin hengityssuojaimen käyttöä se ei poista. Eli aina kun ruiskutat, niin suojaa hengitys maalilaadusta riippumatta. Semmoinen kiinteillä suodattimilla oleva hengityssuojain kestää melko pitkään kevyessä ruiskuttelussa, joten se ei ole sinällään iso hankinta, toki se lisää budjettiä entisestään…
Tervo Salminen kirjoitti:
hynkkeli kirjoitti:
Kyllä Model colorit toimivat myös ruiskun kanssa, mutta kannattaa muistaa että model color sarjassa on muutamia värejä joita ei saa ruiskuttaa lainkaan. Maaleissa joita ei saa ruiskuttaa on kyllä merkintä asiasta pullon kyljessä.
Ehkä helpommalla pääset jos ostat model air sarjaa, itselläni on kumpiakin käytössä(model color ja air).
Jep jep, myrkkyjähän nämä ;-) www.arcforums.com…/forums/air/index.php?/topic/231659-dangers-of-vallejo-model-color-line/
Kyllä vain! Kadmium on hengitettynä erittäin vaarallista.
Tuossa alla on työterveyslaitoksen tiedote aineesta, kannattaa tutustua.
www.ttl.fi/wp-content/uploads/2016/11/Kadmium.pdf
Kyllä Model colorit toimivat myös ruiskun kanssa, mutta kannattaa muistaa että model color sarjassa on muutamia värejä joita ei saa ruiskuttaa lainkaan. Maaleissa joita ei saa ruiskuttaa on kyllä merkintä asiasta pullon kyljessä.
Ehkä helpommalla pääset jos ostat model air sarjaa, itselläni on kumpiakin käytössä(model color ja air).
Mallin peseminen   26.3.2021 14:59
Jean Forsberg kirjoitti:
Antti Lappalainen kirjoitti:
Vähän kyllä epäilen, että muottikoneissa käytetään silikonia irrotusaineena.
2000-luvun alkupuolella ollessani töissä erään firman muoviosastolla, niin jo silloin siellä sprayattiin muotteihin ennen muovin ruiskutusta silikonisprayta jotta A. tuote ei niin helposti pääse palamaan muottiin ja B. lähtee vielä muotista irtikin.
Ja se muovi oli siis polystyreeniä?