Pienoismallit.net

Timo Rasimus

St. Chamond 5.10.2022 07:18 Malli
Kiitos kaimat.

Tosiaan ei sentään toinen dioraama, mutta jos olisin toteuttanut sen laatikkodioraaman jota suunnittelin, niin sellaisena se olisi ollut toinen. Ensimmäinen sitä lajia on täälläkin esillä oleva vanhus ja koira.

Valitettavasti Kuopio on hieman liian kaukana.
Muuten tulisin ainakin paikalle katsomaan.

Minulla on aika paljon Miniartinkin rakennuksia, ja niissä on puolensa, mutta tässä halusin toteuttaa talon itse. Ei ole paljoakaan enempää työtä vaativaa, ja oma työ on aina jossain määrin enemmän uniikki.
Tiiliseinää tehdessä heräsi halu tehdä pajan sisädioraama, josta voisi sitten tulla se laatikkoversio valaistuksella.
St. Chamond 3.10.2022 00:43 Malli
Valaistus vaikuttaa.
Ero tulee lähinnä siitä, että osassa säädin saturaatiota pois, osassa annoin olla sen mitä Lightroom tarjosi. Jostain syystä automaattisäätö vaihteli kuvasta toiseen väritasapainon suhteen, tehden kuitenkin lähes kaikkiin kuviin liian kirkkaat värit, joita sitten pahimmista esimerkeistä säädin lähemmäs luonnollista.

Samoin voimakas kohdevalo aiheuttaa joissain kuvioissa varjoja, jotka mallin pinnalla näyttävät oudoilta. Ongelma ei ole välineissä, vaan käytettävissäni olevassa tilassa. En saa lamppuja ihan niin kuin haluaisin.

Vaunu on tosiaan ihan tarkoituksella siisti. Aisnen rintama ei kesäkuussa ollut mutainen.
Ranskalainen kaavio on hienon näköinen, mutta maalatessa pari kertaa kyllä kiroilin ranskalaisten taiteellisuuden. Mustat rajat värien välille herättivät sitten kaavion oikein kunnolla eloon.
Arvoin pitkään perinteisen dioraaman ja laatikkodioraaman välillä, mutta lopulta tulin tulokseen, että tarvitsen helpompia aiheita elämäni toiseksi laatikkodioraamaksi ja jätin tämän normaalimmaksi.
Mustang P-51K 25.7.2022 18:51 Malli
Pattlen saavutuksen arvoa nostaa se, että hän saavutti pudotuksensa Gladiatorilla ja Hurricanella.
Ei noilla poneilla tai Spiteillä.

Näin asian vierestä kommentoituna. Itse mallin katson myöhemmin, mutta oletuskuva ainakin näyttää hienon koneen.
Type 97 Te-Ke Tykkivaunu 11.7.2022 21:03 Malli
Hieno malli, ja japanilaiskalustoa ei liikoja täällä näe.
Pidän erityisesti mallin yleisilmeestä, joka on uskottavalla tavalla liattu. Vaunu näyttää ajetulta, ei sotketulta.
Pakoputken viimeistely myös miellyttää, mutta olen aina ollutkin ruostuneiden pintojen fani, paitsi omassa autossani.

On mahtanut vaununjohtajalla olla riittävästi töitä, kun on pitänyt samalla johtaa toimintaa, ampua, tähdätä ja ladata. No eihän Rellussakaan ollut kuin kaksi sotilasta.
Bunaan hylätty 2.7.2022 01:27 Malli
Lisäsin kuvasivuilleni muutaman netistä löydetyn kuvan Zeron hylyistä, joissa näkyy selkeä punerrus värikerroksen alta.
Pari on museohylkyjä, yksi mahdollisesti vanha värikuva maastosta. Siitä ei toki voi mennä takuuseen, onko se kuva käsin värjätty vai aito, mutta museokuvat ovat aitoja.

Ja kiitos kaimalle kommentista.
Alustassa yritin juurikin saada Bunan henkeä esiin. Pengoin mm. netistä kuvia Bunasta, jotta näkisin minkä väristä maaperää siellä on ja millaiselta kasvillisuus näyttää. Yllättävän vähän löytyy Bunan alueelta moderneja kuvia, mutta toki aina jotain.
Ki-44 Tojo 1.7.2022 08:00 Malli
Jo siitä hatunnosto, että noinkin vanha malli on jaksettu tehdä loppuun, eikä vain unohdettu kaapin perukoille.
Bunaan hylätty 30.6.2022 07:59 Malli
Punerrus mallaa pohjamaalia.
Tiedän, että Zeroissa käytettiin aotakea, mutta sitä taidettiin pääasiassa käyttää piiloon jäävissä osissa ja laskutelinekuiluissa. Muutamassa värikuvassa Zerojen maalipinnan alta, nimenomaan auringossa seisseiden, kuultaa selkeä punertava sävy. Osassa lähteitä tämän ilmiön epäiltiin olleen syy siihen, että Aulettien Rufet kuvattiin joskus violetteina vanhoissa lähteissä. Eli on punerrus mistä johtuvaa tahansa, niin löytämieni kuvien ja ulkomaanelävien pitämien Japanin laivaston ilmavoimien maalauksiin keskittyvien sivujen perusteella sitä on esiintynyt.
Laskutelineitä olisi ehkä voinut pölyttää. Sinänsä kone on lähinnä kai seissyt paikallaan vaurioitumisen jälkeen, eli kuraa tai mutaa tuskin siihen on kertynyt, mutta pölyä varmasti. Tämä valmistui kevättalvella, ja en enää muista miksi laskutelineet jäivät noin puhtaiksi. Luultavasti yksinkertaisesti unohdin, kun koetin innostuneena vääntää Bunaan sopivaa maastoa mitä oudoimmista materiaaleista. Kaupallisten valmisteiden lisäksi maastossa on paperia, metallilankaa, maalipensselin harjaksia, hamppunarua purettuna ja ties mitä.

Rakentamisessa pidin tärkeänä sitä, että kone olisi luonnollisen näköinen. Toisinsanoen se piti rikkoa niin, ettei se näyttäisi rikotulta muovimallilta, vaan oikeasti vaurioituneelta lentokoneelta.
Bunaan hylätty 30.6.2022 07:18 Malli
Kiitoksia kommenteista.

timor68.kuvat.fi/kuvat/Pienoismalleja/A6M3+tyyppi+32+Buna+1943/

Ohessa lisää kuvia, tänne ei saanut mahtumaan yhtään enempää.
Lisäksi tuolla on muutama netistä löydetty referenssikuva vertailuksi laitettuna.
McDonnell Douglas Phantom II… 2.3.2022 14:30 Malli
Nyt on maalaus ja vanhennus sitä luokkaa, että sopivalla taustalla ei erottaisi aidosta.
Pitää myös kehua kuvia.
Yhden hopeoivan no push siirtokuvan löysin, mutta jos siitä alkaisi nillittämään niin aika pikkusieluinen saisi olla. Vaikea nähdä miten tuosta enää saisi parempaa tehtyä. Ehkä jos alusta vielä olisi mukana, mutta siinä kaikki.
SPAD S.XIII 20.2.2022 04:24 Malli
Hienoa työtä.
Vaikean näköinen maalauskaavio toteutettu upeasti ja siirtokuvatyöskentely hyvää.
Tätä on ilo katsella.

Tuo amerikkalaisten kommentti Spadista ei yllätä.
Samaan on sorruttu muidenkin koneiden kohdalla. Kuulemma japanilaislentäjät Kiinan rintamalla ensin vierastivat Zeroa, kun se hävisi A5M:lle poikkeuksetta kaartotaisteluharjoituksissa. Asenne kyllä muuttui sitten nopeasti kun lentäjät ymmärsivät, että Zerolla ei pidä taistella samalla tavalla kuin Claudella.