Pienoismallit.net

Ossi Hiekkanen

BMP-2 IFV 3.2.2016 20:52 Malli
Tosi hienosti viimeistelty! Itsekin olen ennen kaikkea lentokonemallari, mutta kaapissa vuoroaan odottaa Tamiyan Suomi-Sturmi. Veikkaan jo etukäteen, että taso tulee aikanaan jäämään tästä jälkeen pahemman kerran.

Ja jos saa hiuksia halkoa, niin tuossa tekstissä vaunun kyljessä lukee "Maritshka"…
Fairchild Republic OA-10A… 12.8.2012 21:17 Malli
Katsotaan, saanko lisäkuvia aikaiseksi. Kesäloma menossa ja uusi työpaikka pitäisi katsella mahdollisimman pian, eli kiirettä pitää vähän joka rintamalla.

Joka tapauksessa litkutus on aika maltillista, lähinnä suurimpien saumojen korostamista, mutta kyllä isoihin pintoihinkin vähän sävyeroa siinä tulee. Myönnän suoraan, että litkutus ei ole niitä vahvimpia puoliani…
Blohm & Voss BV 141 B 10.4.2012 19:33 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
jos vaivautuu hiomaan niitit pois ja uurtamaan vastaavat urat kohdilleen. Ossi, teitkö sen?
No itse asiassa en vaivautunut siihen hommaan, vaikka sitä jossain vaiheessa ennen aloittamista mietinkin. Hiomisen määrä ja jo kaivertamisurakan pelkkä ajatteleminenkin saivat luopumaan ajatuksesta, kun malli on kuitenkin yllättävän iso jopa tässä mittakaavassa, ja niitä niittejä on ainakin ziljoona. Joskus sitä paneeliurien kaivertamista varmaan pitää kuitenkin kokeilla. Viimeistään siinä vaiheessa, kun rupeaa väsäämään Hellerin Tunnania, jollei sitten kokeile jollain varmemmin saatavilla olevalla mallilla ensin. Harmittaisi pilata malli, josta ei tiedä, saako uutta tilalle, kun yhden pilaa…
Mika Kauranen kirjoitti:
Olisi muuten kiva saada jostain jotain operatiivista historiikkia mallin esikuvalle. Jos, sitä tosiasiassa onkaan?
En ainakaan itse löytänyt mitään tarkempaa tietoa ainakaan tästä kyseisestä yksilöstä.
Horten Ho-229 Nachtjäger 9.4.2012 11:15 Malli
Näiden piirustuspöydällä olleiden koneiden ja suunnitelmien kanssa joutuu aina vähän arpomaan, että oliko se jo "oikeasti" olemassa vai ei. Itse ainakin olen sitä mieltä, että jos on jo prototyyppi saatu valmiiksi ja peräti ilmaan asti, niin sitten se ei ole enää mitä-jos-malli, vaikka konetyypin tarina olisi sitten jäänytkin siihen ainokaiseen yksilöön.

Ilmeisesti tämä kaksipaikkainen versio ei ilmaan asti ehtinyt, mutta sen Revellin yksipaikkaisen varmaankin voi laittaa jo sinne 1939-1945 lentokonealueelle. Sehän taisi kuitenkin ehtiä kokeilla siipiään.
Airco DH 2 14.2.2012 20:06 Malli
Ihan tulee lapsuus mieleen tästä koneesta. Saattoipa olla jopa ensimmäinen (tai ainakin ihan ensimmäisiä) kone, jonka kasasin ihan itse. Tosin mittakaava oli 1/72 ja valmistaja Airfix. Taisi olla vielä muovipussiin pakattu. Eikä sitä siihen aikaa paljon malleja maalailtukaan (saati takilointeja viritely), kunhan sai kasaan ja hyllynreunalle ja hyyyviin varovaisesti leikkikäyttöön.

Tästä sarjasta muistan vielä, että nuo pyrstön puomien ohuet rangat olivat todellinen haaste aloittelijalle, ja niitä kyllä liimailinkin sitten useampaan kertaan vuosien varrella. Minneköhän lie tuokin malli joutunut?

Sitä ihan ensimmäistä konetta (Roland Walfisch), jonka sain 7-vuotissynttärilahjaksi, en kasannut itse, vaan kummieno sai sen kunnian (lähes 40 vuotta sitten kasattu malli on muuten vielä tallessa, vaikkakin jonkin verran kärsineenä). Usein mielessä on käynyt ajatus, että jos löytäisi jostain sen Rolandin 1/72-mittakaavassa, niin voisi rakentaa sen nykyisellä osaamisella jo ihan itsekin. Muuten nuo kaksitasot ei ole jostain syystä oikein kolahtaneet, vaikka muuten aika tiukasti lentokonemallari olenkin.
Dewoitine D.520 5.2.2012 13:47 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Tuo siirtokuvakalvon käyttö on kiva keksintö.
Mutta ihanpa vaan kysyn, että millälailla sen toteutit?
Yksinkertaisesti vain maalasin palan siirtokuvakalvoa samalla värillä, sitten Liquid Decal Filmiä vähän päälle, ja lopuksi leikkasin kirurginveitsellä sopivanlevyiset suikaleet. Micro Solilla sitten pehmitin suikaleet paikoilleen. Ja lopuksi Johnssonia päälle.
Timo Rissanen kirjoitti:
Malliin kaipaisin lisää elävyyttä vaikkapa pakokaasuvanoja, paneeliurien litkutusta yms.
Itse asiassa tuohon on vedetty pientä litkutusta pintaan, tosin melko ohuesti. Tuo paneeliurien korostaminen on selvästi asia, jota pitäisi harjoitella lisää. Olen huomannut, että pensselillä ja etenkin Vallejon maaleilla tulee herkästi sen paksua ja kokkareista maalipintaa, että siinä ei mikään korostuslitku uriin leviä.

Muutenkaan en ole aina muiden malleja katsellessa aivan samaa mieltä joskus hyvinkin voimakkaasti korostettujen paneeliurien realistisuudesta. Mielestäni useimmiten oikeiden koneiden valokuvia katsellessa ei paneeliurat juurikaan näy. Mutta tämä on ilmeisesti hyvin pitkälle makuasia. Pakokaasujälkiä tuohon tosiaan kyllä voisi lisäillä. Siinäkin saa kyllä olla tarkkana, ettei ammu efektiä yli.
Brewster B-239 5.2.2012 13:35 Malli
Pertti Mela kirjoitti:
Niittejä olisi vain kannattanut hioa likitulkoon olemattomiin, niitähän ei oikeassa koneessa edes huomaa. Spinneri on hieman epäsuhtainen- liian suuri, samoin pakoputkien sijoitus on hieman pielessä, niiden tulisi olla näissä Suomi-koneissa suoraan koulingin alla, ehkä n. klo5.00- 7.00.
Mietin kyllä alussa noita niittejä, mutta en sitten ruvennut siihen hommaan. Mielestäni sitten olisi kyllä pitänyt esim. kaivertaa paneelirajat, että pintaan olisi saanut jotain eloa.

Nuo pakoputket tosiaan ovat ehkä hieman liian ylhäällä. En näköjään sitten tarkemmin tullut ajatelleeksi, kun vuoleskelin alkuperäiset pakoputkia kuvaavat möykyt pois, vaan laitoin itse tehdyt samoille kohdille.
Saab SH 29G Sjötunnan 11.7.2011 20:38 Malli
Olen samaa mieltä tuosta Viggenistä. Itse asiassa siitä tämänkin ulkonäkö juontaa. Tai pitäisikö olla toisinpäin, Viggenhän tuli paljon myöhemmin ;.)
X-24A/B 11.7.2011 18:23 Malli
Kiitoksia kehuista. Olihan noissa urakka, mutta itse olen jotakuinkin tyytyväinen.

Vaikka nuo Mach 2:n sarjat ovatkin työläitä, on niissä kuitenkin joku oma viehätyksensä erikoisten aiheiden lisäksi. Kun saa jotain valmiiksi, niin kyllä olo kieltämättä on tamigawan valmistumista polleampi.

Kun kerran mielenkiintoa tuntuu olevan, laitoin tähän arvostelumahdollisuuden.
Northrop XP-56 Black Bullet 13.5.2010 21:11 Malli
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Aika vekkuli lentokone, erikoinen.
Tuo koneen erikoisuus olikin yksi syy, että ylipäätään ostin mallin. Itse tykkään kovasti juuri näistä vähän erilaisista koneista, ja olen niitä hankkinut aina kun vastaan on tullut.

Tein puolitoista vuotta sitten pyhiinvaellusmatkan Kuivalaiselle, kun satuin kerrankin olemaan Helsingissä muissa asioissa. Samalla reissulla tarttui muitakin erikoisempia malleja mukaan. Katsotaan nyt, että millaisia niistä tulee, että ilkeääkö laittaa tänne muidenkin ihmeteltäväksi. Ja tietysti sillä edellytyksellä, että ne jossain välissä ehtii rakentaakin.