Pienoismallit.net

Mika Kauranen

BT-42 Ps.511-19 tänään 02:41 Malli
Kuinkahan siellä Viipurussa ehdittiin noin poistumaan vaunusta loppukesällä 1944 ja juoksemalla sinne takaisin noin? Kiva jos on ollut mahdollista. Malli kuvaa sitä mahdollisuutta ihan kivasti.
Fokker D.VII (Alb) 11.6.2021 21:43 Malli
Kyllähän tosi hienosti tehdyltä vaikuttaa. Rodeneissa saattaa olla pieniä (tai suurempia) soviteteongelmia ja jos ne ovat siiipienvälisissä tuissa, niin ne ovat varsin kiusallisia uudelleenmitoittaa. Voin kuitenkin sanoa, että Rodenin sarjat eivät ole tässä pahimmasta mahdollisesta päästä. Rodenin (ex Toko) siirtokuvat, no niiden kanssa on tapeltu itsekkin. Nykyään vedän suosiolla liquid decal filmin niiden päälle ennen käyttöyritystä. Sitten saattavat jopa toimia.

PS. Potkurin lamelloinnista kaipaisi tarkemman kuvan (kuva 5). Tuskin yksi tummempi lamellointiraita olisi riittänyt aidossa potkurissa.
T-26 B m/1933 1.6.2021 23:06 Malli
Hei!
Pakko olla Kallen ja Jeanin kanssa jokseenkin samaa mieltä. Tuo "savupatsas" näyttää silmissäni lähinnä psykedeeliseltä Buddhapatsaalta. Hieno malli toki muuten.
Heräsi kuitenkin kysymys, että voiko torniin tulleesta piiskaosumasta selvitä vahingoittumatta?
Douglas DC-6B-ST 31.5.2021 23:32 Malli
Ari A Honkonen kirjoitti:
Kiitos Mika. Folion päällä ei ole maalia. Malli on maalattu ensin valkoiseksi reilusti yli oletetun värirajan ja sen jälkeen maalin päälle asennetaan folio ja tehdään terävällä veitsellä lopullinen raja.
OK, kiitos!
Douglas DC-6B-ST 31.5.2021 21:37 Malli
Eipä voi kuin kompata ylläolevia kehuja. Loistavaa foilaustyöskentelyä ja kaikinpuolin muutenkin hieno.

Kysymys tuosta foilauksesta: Loppuuko folio juuri siihen, missä alkaa valkoinen maali, vai menevätkö ne hieman päällekkäin? Nimittäin jos ne manevät päällekkäin, niiin foilin raja saattaa tarkalla tihrauksella näkyä maalin alta pienenä rajana. Noissa kuvissa ei kyllä sellaista näy.
Aero C3A 30.5.2021 22:54 Malli
Jojje Kontio kirjoitti:
Sitä minäkin ihmettelin, että voi olla puussa ja puussa ero - haavasta ne stidit ennen tehtiin, pehmeää se on. Nestemäinen autovaha on helppo levittää siveltimellä, kiillotus pumpulipuikolla.
Tulitikkujen tehtävä on sytyttää ja olla hyvin palavaa puuta. Hammastikkujen tehtävä on olla jäykkää puuta, jotta niillä voisi rapsuttaa lian (tai maalin) pois. Eri puulajeista taatusti tehty.

PS. Sorry, tuo olisi tietysti pitänyt merkata off-topic:si, mutta nyt on myöhäistä korjata.
Messerschmitt BF 109F-2 30.5.2021 18:38 Malli
Onhan tästä pakko pitää, vaikken mikään erityinen Mersu-fani olekkaan. Olennaista on, että työnjälki on kaikinpuolin hyvää.
Aero C3A 30.5.2021 00:11 Malli
Samoin kuin Timo sanoi, niin malli on kokonaisuutena hieno. Ehkä todellakin noiden yllättävän hienojen kohodetaljien kuivaharjaamista kaipaisi, mutta ilman sitäkin hieno.
Olen tehnyt tämän mallin itsekkin monta vuotta sitten ja muistiini palautui juurikin tuo etulasituksen sopimattomuus. Vaati itsellänikin kovaa sovittamista, hiontaa ja kittausta ja vielä kerran hiontaa, jotta sen sai sopimaan paikoilleen. Käyttämäsi tapa raamien maalaukseeen on näissä hankalasti maskattavissa tapuksissa ihan OK. Käsi ei saa vapista. Ja jos vähänkin vapisee, niin tulee paljon töitä hammastikulle;)
Diesel-veturi Dv12 27.5.2021 21:59 Malli
"Malli on rakennettu syövytetystä 0,3 mm:n uushopealevystä. Syövyteoriginaali on itse piirretty ja syövytystyö teetetty Tsekeissä. Mittakaava on 1:120 (TT, raideleveys 12 mm), siis hiukan vieraampi Suomessa.

Malli on kasattu juottamalla lukuun ottamatta muutamaa muovista valmistettua pikkuosaa jotka asennettiin pikaliimalla."

Ohhoh, tätä taidonnäytettä täytyy todellakin kunnioittaa. Tuomo voisi suvereenisti ryhtyä mallisarjojen valmistajaksi. Ja nuo pienenpienet figuurit asemalla
P-47D Thunderbolt 21.5.2021 21:57 Malli
Hyviä kommentteja tähän asti. En pysty niihin lisäämään mitään olennaista. Totean vaan itsekkin, että hieno ja siististi tehty malli varsin mielenkiintoisesta aiheesta.

yt.
MK