Pienoismallit.net

Vesa Tiainen

Emalimaalin päälle lakkaus   27.2.2013 11:41
Täytyypä rueta tesmailemaan.. Kiitos neuvoista!
Emalimaalin päälle lakkaus   27.2.2013 00:55
Moro! Elikkä tällanen tuli mieleen, että jos vedän autoon spray pintavärin ja maalaan sen jälkeen revellin emalimaalilla ikkunalistat merkit yms. niin voiko sen päälle vetää spray lakan? Ajattelin, että reagoiko tuo emalimaali spraylakan kanssa jotenkin?
Osa hukassa   10.1.2012 23:56
Mitenhän on kun täytin tuon lomakkeen, kirjoitin sen viestin ja lähetin, mutta vastausta ei kuulu :/ Osaisiko kukaan yhtään sanoa kauan tuo vastauksen saapuminen on kestänyt? Ja kauan itse osan saapumisessa on kestänyt?
Osa hukassa   7.1.2012 22:50
Oletteko siis kyselleet osia täältä -> www.revell.de/en/company/contact_revell/?L=1 Vastaako ne jotain esim. sähköpostiin jos ne suostuu lähettämään osat? Kauan osien saapumisessa on mennyt?
lakkaus spraylla   6.1.2012 11:24
Niko Lindström kirjoitti:
Voi lakata, ja kannatan lakkaamista. Sitten decalit eivät ajan kanssa ainakaan ala irtoilemaan. Yön yli kannattaa odottaa, muuten saattaa mennä decalit pilalle, jos lakkaa liian nopeasti niin, että decalit ovat märkiä. Muuten ei pitäisi tapahtua mitään.
kiitos. sen kannalta juuri ajattelinkin, että jäisivät decalit sinne lakkakerroksen alle suojaan
lakkaus spraylla   6.1.2012 01:46
Hei!
Jos muovinen malli on maalattu spray maalilla ja siihen päälle laitettu siirtokuvat, voiko sitä enää lakata (spray lakalla)? Liikkuuko kuvat tai tapahtuuko niille jotain halkeilua tms?
Petri Olavi kirjoitti:
Jos päädyt pigmenttien hankkimiseen, pigment fixer -purkki kannattaa tilata myös. Jos lisäät ostoslistalle vielä AK-Interactiven Rust Streaks -purkin tai Migin Standard Rust Effects -purkin, niin arsenaali on valmis. Varaudu siihen, että lopputulos ei ensimmäisellä kerralla ole hyvä. Kannattaa kokeilla johonkin hukkamalliin ja vasta sitten lopulliseen malliin.

edit 2: Jos hommaat mainitsemiani litkuja, niin purkki white spiritiä sitten myös ostoslistalle.
Iso kiitos kaikille, näistä oli jo hirvittävä apu! :) Vielä kysyisin että jos ostan MIGin pigmenttejä niin voinko käyttää niille AK-interactiven pigment fixeriä? Mihin/miten white spritiä & Rust streaksia käytetään?
Hei!
Aloittaisin ruostuttamista ensimmäistä kertaa ja tarvitsisin selvennystä ruostuttamis/vanhennus tekniikoihin. Elikkä luin täältä foorumilta, että MIG:in pigmenteillä ruostutetaan laittamalla aine märän maalin päälle, kun taas löysin videoita, jossa auto ruostutetiin jollain suolaus tekniikalla? Eli mikä noista olisi aloittelijalle helpoin, mutta myös näyttävä konsti ruostutaa? Ja jos nyt ruostuttaisin mallin esim. MIGin light rust pigmentillä niin mitä tarvikkeita kannattaisi samalla tilata esim. pienoismallimaailmasta ruostutusta varten? Ja vanhentamisesta kysyn vielä sen verran että miten muoviosia, esim. konepeltiä voi vääntää/muotoilla niin ettei se katkea? Kiitos ja kumarrus.