Pienoismallit.net

T.I.Mäenpää

Propagandalähetys 5.9.2016 16:00 Malli
Timo, olet oikeassa. Tämä on eräänlainen jatko "Radiosaarna" -figuurille. Figua tehdessäni, en tiennyt, miltä tuleva dioraamani lopulta näyttää. Matkan varrella monet yksityiskohdat muuttuvat ja joskus dioraama ei jaksa kantaa loppuun asti, vaan hylkään sen. Näin tapahtuu suunnilleen joka toiselle aloittamalleni diolle.

Dioraamassa on paljon kerrottavaa, eri valmistajat, materiaalit ja niiden erilainen käsittely, vaikeudet, modifioinnit ja monet maalaustekniikat. Pyrin kuitenkin lyhyeeseen tiivistykseen tällä palstalla.

Kuvia lisään mielestäni riittävän määrän, että kokonaisuus hahmottuu. Toivon kuvien paljastavan osaltaan yksityiskohtia ja tekotapoja.

Aioin viitata "Radiosaarna" -figuuriin, mutta se jäi pois lopullisesta tekstistä. Sorry.

Tuomo
Radiosaarna 11.7.2016 16:15 Malli
Minä kiitän ystävällisistä arvioista ja jopa ylistävistä kommenteista.

Aluksi en uskonut, että ko. henkilöhahmo herättäisi laajaa kiinnostusta.

Minulla on tekeillä dioraama, johon pappi-figuuri on tulossa. Sen kaveriksi on tulossa samassa ICM:n figuurisarjassa oleva piispa. Uskon saavani dioraaman valmiiksi Parolan tapahtumaan.

Mallailuiloja

T. Mäenpää
Radiosaarna 30.6.2016 16:27 Malli
Kiitos hyvästä palautteesta.

Aihe on varsin poikkeuksellinen ja ajattelin, ettei figu herätä paljoa mielenkiintoa.

Mallin asepuku on samanlainen kuin mitä netistä löytyy. Kauluslaattoihin on maalattu myös kaksi violettia raitaa, missä hommassa meinasi usko loppua.

Taustan kirkko on kirjan kuvitusta. Kuvien käyttö taustana vaatii harjoittelua ja vaivaa, mutta tulos on usein sen arvoista.
Raimo Leino 29.6.2016 22:29 Käyttäjäprofiili
Onnittelut !
Russians ! 9.5.2016 21:39 Malli
Minä kiitän.

Olen yllätynyt !

Mallailuiloja
T. Mäenpää
Russians ! 29.4.2016 18:07 Malli
Kiitos taasen ystävällisestä palautteesta.

Kiinnitin lumen "käyttäytymiseen" paljon huomiota.

Ensimmäinen ajatus oli laittaa pöyrän ja figujen päälle runsaasti lunta (sankka lumisade vastatuuleen). Pian totesin, ettei se minun taidoillani onnistu ja luovuin ajatuksesta.
Tarkastelin kuvista sitä, miten lumi pakkaantuu renkaisiin. Keskipakovoima heittää lumen vanteen läheisyyteen. Renkaiden reunoilla lunta ei paljoa ole, koska se viskautuu helposti pois. Kaikki ei kuitenkaan lähde. Tällä logiikalla sain renkaissa olevat tekstit korostettua.
Kyselin moottoripyöräkavereitani arviota siitä, kuinka syvässä lumessa pöyrä vielä pystyy liikkumaan. Ensin laitoin pyörän liian syvälle ja joiduin nostamaan sitä. Takana näkyvän uran jouduin myös uusimaan.

Kuten Jonkka palautteessaan huomioi, lunta ei saa olla lämpimissä/ kuumissa paikoissa, kuten moottori tai pakopultki.

Mallailuiloja
Russians ! 27.4.2016 11:12 Malli
Kiitos ystävällisestä palautteesta.
Taustoina olen käyttänyt seinäkalentereiden kuvia, ne ovat riittävän isoja ja painettu hyvälle paperille. Mielestäni ne sopivat erityisesti dioramojen kanssa, mutta tuovat elävyyttä myös yksittäiseen malliin. Hyvin tehty digitaalinen tausta luo rajattomia mahdollisuuksia, mutta tähän tekniikkalajiin en ole vielä tutustunut.

Minäkin toivon, että aloittelevat mallarit jatkavat kuviensa lähettelyä tälle palstalle. Heille täytyy antaa palautetta "helläkätisesti", etteivät luovu hyvästä harrastuksesta.
Jari Tykkyläinen 27.4.2016 00:19 Käyttäjäprofiili
Terve Jari,
On hyvin ikävää, että on tultu tähän tulokseen, että Malmin mallitapahtuma perutaan.
Ensivuonna uudestaan ?
T. Mäenpää
Douglas Boston IV (A-20 J) RAF… 9.4.2016 10:50 Malli
Samaa loistavaa Petri -tuotantoa kuin ennenkin. Ei tähän ole mitään lisättävää. Onnittelut !
Hylätty Fiat Topolino 13.2.2016 10:59 Malli
Kiitän kaikkia kannustavista kommenteista.

Tuomo

Ps. Tuo auton oikean puoleisen oven stoori:
Ostaessaan autoa italialaiselta kauppiaalta, ranskalainen keräilijä huomasi oven olevan huonossa kunnossa (hän sai lisäalennusta). Onneksi keräilijä tiesi (laajan tuttavapiirinsä ansiosta) sopivan oven Topoliinoon. Häntä ei lainkaan haitannut, vaikka ovi oli autosta, joka oli palvellut jenkkejä. Olihan se todistettavasti samaa ikäluokkaa.