Pienoismallit.net

T.I.Mäenpää

Johan, 1942 28.2.2017 14:44 Malli
Kiitos, Petri.

Kaikki sotilaat eivät (tietystikään) aina olleet likaisia. Kuitenkin oli aikakausia, jolloin ei omasta tai vaatteiden puhtaudesta pystynyt huolehtimaan. Vaateiden sotkeminen voi mennä överiksi. Olen tässäkin figussa käyttänyt jauheita, pigmenttejä. Ylimääräiset jauheet saa vielä pyyhittyä helposti pois.
Erämaan Kettu 3.2.2017 20:18 Malli
Kiitos Tero,
Olen itsekin varsin tyytyväinen maalausjälkeeni. Kuitenkin kuulen korvissani eräiden figumallareiden kuiskauksen, siitä kuinka vähän mallissani on tummuuseroja. Vaaleita ja tummia kohtia pitäisi olla lisää. Vieläkään tähän en ole pystynyt taipumaan.

Mallille on varattu paikka on dioraamassa, jolloin sotken hieman marsalkan housuja ja saappaita. Tulevaisuus näyttää…
Tuomo
"Schleichfahrt" 9.1.2017 11:11 Malli
Loistavaa työtä taas, Petri!

Jatka samaan malliin.
Nälkä 7.11.2016 18:56 Malli
Kiitos kommenteista.
Tarkoituksenani on viihtyä mallailun parissa, enkä ajattele teenkö valtavirran mukaisia malleja. Teen malleja tekemisen ilosta. En halua herättää närää, kateutta tai muitakaan tunteita. Keskustelu on kuitenkin hyvä asia.

Äidistäni vielä kerran tosi tarina (ei liity mallailuun). Hän haki passia joskus 70-luvulla. Syntymäpaikaksi oli merkitty: Ulkomaat. Äitini huomautti närkästyneenä virkailijalle, että hän on syntynyt Viipurissa 1920 -luvulla. Nuori virkailija vastasi: Viipuri kuuluu Neuvostoliitolle, katsokaa vaikka kartasta!
Passin merkintä korjattiin myöhemmin.

Mallailuiloja
T.Mäepää
Nälkä 3.11.2016 21:33 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Ei kaikkea saa näyttää näillä sivustoilla, joille on myös junioreilla pääsyä.
Olen samoilla linjoilla, kaikkea ei tarvitse näyttää. Takavuosina Euro Militaire-kilpailuissa yksi vignetti on kuulemma poistettu. Siinä saksalaisupseeri oli ampumassa pistoolillaan seisovaa sotavankia.

Verta kuitenkin vuodatetaan taistelussa ja sitä täytyy myös pystyä ilmentämään. Tämä vain täytyy tehdä hienovaraisesti.

Äitini pikaisesta Viipurin reissusta vielä vähän: hän näki kuinka upseerit tyhjensivät paikallista alkoholiliikettä rikkomalla pulloja katuun. Kaikkea ei saatu mukaan -eikä juomia voinut naapurin kavereillekaan jättää. Liike sijaitsi mäen päällä ja kalliit nesteet valuivat tietä pitkin. Suomen sotilaat halusivat myös osansa, he ryhtivät ryystämään juomia kadun pinnasta!
Nälkä 2.11.2016 21:10 Malli
Kiitos kommenteista.
Kerronpa äitini sotaseikkailun. Naapuri oli toistamiseen valtaamassa äitini syntymäkaupunkia Viipuria heinäkuussa 1944. Äitini oli jo siirretty Lappeenrantaan, kun hän kaverinsa kanssa päätti palata takaisin. Keittiön pöydälle oli jäänyt Pohjanmaalta kotoisin olevan nuoren luutnantin antama täytekynä. Teini-ikäiset tytöt saivat kyydin huoltojoukkojen kuorma-auton lavalla, pressun alla. Viipuri oli jo tyhjennetty siviileistä ja heidän matka katkesi suomalaisen partion pysäyttämänä. Sotilaat varmistivat, että tytöt toimitettaisiin takaisin Lappeenrantaan. Kynä jäi keittiöön. Nuori luutnantin kohtalona oli kaatua rintamalla.
Hong Kongin mallikauppoja 6.10.2016 21:57 Artikkeli
Lähdin hakemaan Dragonin figumalleja, joita ei ole nähty vuosiin/ koskaan Suomessa. Hankin muutaman sarjan ja olisin ostanut vielä pari, mutta suuresta tarjonnasta huolimatta en löytynyt. Pari vanhaa panssarimallia houkutti, mutta tiesin, ettei matkalaukussani ole riittävästi tilaa.

Uuden kiinalaisen Hero- tuottajan Kübel- ja Swimmwagen 1/35 mallit löytyivät -ne hankin jo keräilyn takia (Tamiyan sarjat ovat parempia!).

Minulle oli "hypetetty" Kwong Wa Streetin runsailla mallikaupoilla, mutta löysin vain kaksi kiinnostavaa liikettä. Samalla kadulla ja viereisessä ostarissa oli yhteensä 4 kappaletta RC-tavaraa myyvää liikettä. Lisäksi alueella oli 6 myymälää, jotka myivät luonnollisen näköisiä käsiaseiden jäljitelmä malleja, mittakaava 1:1.

Odotin lyötäväni resiinifiguja. Kaksi Alpinen figua tarttui mukaan, mutta niiden hinta oli kova.

Hong Kong on hyvä turistipaikka. Siisti, toimiva, ystävällistä porukkaa ja nähtävää riittää. Kadun nimet ja kyltit ovat myös englanniksi, mikä helpottaa löytämistä ja asiointia huomattavasti. Tuontitavaroiden hintataso on lähes sama kuin Suomessa.

Vanhemmat kaverit muistavat kuinka mm. leluissa luki "Made in Hong Kong". Ei lue enää -niiden tuotanto on siirtynyt halvempiin maihin!
Propagandalähetys 23.9.2016 22:42 Malli
Olen samaa mieltä Lauri. Minä huomasin myös kontrastien puutteen ja lisäsin niitä. Olisi pitänyt lisätä vielä enemmän, mutta olen vieläkin liian varovainen, jokin pistää vastaan.

Tuomo
Bastogne 19.9.2016 12:39 Malli
Hieno dioraama! Tapahtumat, maisemointi, asettelu ovat kohdallaan. Harvoin näkee näin hyvin toteutettu talvidioa. Kansainvälistä tasoa!
Pari seikkaa hämää. Hakaristilippu Kubelin etuosassa, se ei sovellu joulukuuhun 1944. Alunperin lippu oli merkki omille hävittäjille: älä ammu. Bulgen taisteluiden aikaan liitoutuneilla oli selkeä ilmaylivoima ja saksalaiset tekivät kaikkensa, ettei heitä olisi huomattu. (Lippu voisi olla rypyssä jossain toisessa paikassa?).
Teoksen nimenä on "Bastogne", kaupunki Belgiassa. Dioraaman tapahtumapaikka ei näytä tyypilliseltä kaupunkimaisemalta, joten mielestäni nimeksi sopisi paremmin esim. "Road to Bastogne".
Propagandalähetys 19.9.2016 08:39 Malli
Sotadioraamoissa on usein vauhtia, vaarallisia tilanteita, ristiriitoja ja epätoivoa. Tällä kertaa dioraamassani ei ollut esillä edes aseita ja silti se sai hyvät arvosanat.
Minä kiitän.

T.Mäenpää