Pienoismallit.net

T.I.Mäenpää

Fieseler Storch 28.10.2017 20:02 Malli
Terve ja kiitos ystävällisistä arvioista.

Tiirailin Storchin sodanaikaisia kuvia. Siivekkeet todella roikkuivat, ne jotka olivat koneen rungon läheisyydessä olivat alempana.

Storch löytyy Ilmailumuseosta Valtaalta tunnuksilla OH-FSA. ST-112 oli sodan jälkeen mm. postinjakelutehtävissä saaristossa ja sitä on käytetty susijahtiin pohjoisessa. Koneessa on kuulemma neljännet siivet!
Urheiluselostaja 19.10.2017 22:57 Malli
Komeeta jälkeä ! En ole yllättynyt.
Kübelwagen (typ 28), 1946 11.10.2017 12:06 Malli
Kiitos asiallisesta palautteesta Mikko ja Arska.

Itsekin ajattelin olla laittamatta postimiehen käteen mitään värillistä. Kuitenkin oli erittäin yleistä, että aikakausilehtien kannet olivat värillisiä, vaikka muu sisältö oli m/v -aivan kuten Arska tuossa totesi.

Sitten keksin hyvän selityksen, kyseeessä on mainos lehden takakannessa! Värimainos herätti huomiota muuten synkässä todellisuudessa.

PS. Heidelberg -painokoneiden tärkeimpiä kaupunkeja Euroopassa- jäi lähes koskemattomaksi sodan myllerryksistä huolimatta.
Kübelwagen (typ 28), 1946 10.10.2017 20:19 Malli
Kiitos Timo ja Mika positiivisesta palautteesta.

Nykymuotia on kurata/sotata ajoneuvo kunnolla. Onnistuessaan kura korostaa mallin yksityiskohtia hyvin (ja peittää omia mokamaalauksia tehokkaasti).

Vignettini kuvaa kaupunkimiljöötä sodan jälkeen ja jätin sen takia liian sotkemisen pois. Kubel ei kuitenkaan ihan puhdas ole.

Harkitsen kuitenkin kurata ajoneuvoa lisää.
Miniraportti Euro Miniature… 20.9.2017 17:40 Artikkeli
Kiitos Tomi !

Malliharrastuksen piiriin on vaikeaa keksiä mitään uutta, mitä ei Euro Militairessa olisi ollut. Piha-alueella on nähty aitoja ajoneuvoja, uniformuja sekä tarvikeita monilta aikakausilta, sulkeisia, soittokuntia, esitelmiä mallailusta ja muuta vastaavaa.
Tänä vuonna mitään ylimääräistä ei nähty paria esitelmää lukuunottamatta. Kuitenkaan en kokenut itse tunnelmaa mitenkään köyhänä.
Minulle tuomarointitapa oli uutta. Aivan varmasti yhden tekijän mallien "kimppa-arvostelu" nopeuttaa ja yksinkertaistaa tuomarointia paljonkin. Mainitsemasi palkintojen rohmuaminen loppuu myös, vaikka kaikki eivät myönnä mulle-mahdollisimman-useita-palkintoja -ilmiötä omakseen. Suomeen arvostelutapa ei mielestäni sovi, koska malleja valmistuu meillä niin vähän. Suuremmissa kisoissa tapa on mielestäni sopiva.
Matkalla kohti etulinjaa 27.3.2017 10:26 Malli
Kiitos Kalle.
Työaikaa on vaikea arvioida, koska mallia väsätään kymmenissä 30 min…3 tunnin pätkissä. Karkea arvioni on 100…150 tuntia, josta noin kolmasosa meni figuurien ja takaosan tavaroiden väsäämiseen. Yksityiskohtien työstäminen ja maalaaminen on aikaa vievää touhua. Ts. jos olisin tehnyt pelkän vaunun, malli olisi tullut valmiiksi selvästi nopeammin.
Matkalla kohti etulinjaa 25.3.2017 10:19 Malli
Kiitos kommenteista.

Puiden oksat on tehty kasvien juurista, joihin on liimattu Woodland Scenics'in Foliage sarjan tuotteita (4 eri väriä). Näitä myydään pienoisrautatie tarvikkeiden myymälöissä.
Käytin AK -sarjan maaleja vaunussa ja Andrean maaleja uniformuissa.

PS. Kyllä täydellisiä malleja on. Tosin niitä ei synny minun käsistä, vaikka parhaani yritän…
Johan, 1942 5.3.2017 12:54 Malli
Kiitos, Esko.
The older The Fiddler, The… 3.3.2017 09:46 Malli
Heikki kirjoitti:
Sama mittakaavavirhe vaivaa minuakin, sinitiainen näyttää olevan liian iso suhteessa vieressä istuvaan talitiaiseen ;-)
Näin se vaan on. Mitä täydellisempi malli, sitä kovemmaksi (ja lapsellisemmaksi) arvostelu tulee…
Tuomo
The older The Fiddler, The… 2.3.2017 22:40 Malli
Loistavaa työtä taas Petri!
Vain yksi pikkuseikka häiritsee vieläkin. Mutta kyseessä on niin pieni asia, ettei se saa häiritä. Täydet pojot.
Tuomo