Pienoismallit.net

T.I.Mäenpää

Sd.Kfz.222 14.9.2020 21:55 Malli
Kiitos Matti, Esko ja Hannu.

Yksivärinen ajoneuvo vaatiin jonkinlaista kolmiulotteisuuden korostamista. Olen syventänyt litkuilla sisäkulmia ja vaalentanut maalilla ulkokulmia. Mutta en kuitenkaan suosi ”modulaation” maalaamista. Se vaikuttaa mielestäni liikaa taiteelliselta.

Yhtä figuurit voisi harkita…
Sd.Kfz.222 13.9.2020 13:34 Malli
Kiitos positiivisesta palautteesta, Janne.

Valokuvista käy ilmi, että mallin esikuva oli todella likainen. Käytin Vallejon ja Migin tuotteita sekä öljyvärejä sotkun tekemiseen.
Bill the Butcher 14.10.2019 16:36 Malli
Komeaa jälkeä, Lauri !
Sd.Kfz. 252, StuG.Abt.243 27.7.2019 08:45 Malli
Harmaa on ruiskutettu Tamiyan maalilla. Maali on muuten ok, mutta mielestäni liian mattapintainen. Ruiskutin kerroksen Tamiyan lakkaa ja ohenninta, suhteessa 1/1. Tälle pinnalle laitoin siirtokuvat. Sen jälkeen uusi ohennettu lakkakerros.
Tuloksena oli mielestäni parempi kiiltoaste ja siirtokuvat, jotka eivät erotu kirkkautensa takia mallin pinnasta.
Sd.Kfz. 252, StuG.Abt.243 25.7.2019 20:20 Malli
Kiitos mukavista arvioista Mika, Jaakko ja ykak.

Harmaa on todellakin tylsä väri, mutta pieni sävytys ja varsinkin pöly saa pinnasta paljon elävämmän.

Dio on todella tekeillä Tamiyan Stug III B:n kanssa ja figujakin on jo kasattu. Töitä riittää.

Tuomo
Punk's Not Dead 16.3.2019 16:11 Malli
Mahtavaa työtä -taas kerran. Ei muuta voi kuin ihailla. Mestari on mestari.

Itsellä on sama figu. Olin ajatellut tehdä siitä pienen shadow-boxin (tulevaisuus näyttää tuleeko siitä mitään).
Phoenixin tyttöfiguja saa vielä englantilaiselta Historex Agents -liikkeestä.
Kätyrin surkea kohtalo 15.12.2018 11:50 Malli
Kiitos palautteesta.
Olisin ollut aidosti yllättynyt, mikäli vignettini olisi valittu viikon malliksi. Aihe on epätavallinen, toteutus hieman epäonnistunut eikä työssäni ole ainuttakaan asetta. Fyysinen ja henkinen väkivalta on kuitenkin aistittavissa.
Olen tyytyväinen "lay out'iin" eli esillepanoon. Sain puristettua pieneen tilaan oleellisen tästä valitettavasta 40-luvun ilmiöstä. (Abba yhtyeen Anni-Frid, eli Frida, on saksalasen sotilaan ja norjalaisen naisen elävä tulos miehittäjien ja paikallisten yhteiselosta)
En taaskaan ole tyytyväinen omaan pintakäsittelyyni. Näin jälkikäteen huomaan virheitä, joita en olisi saanut jättää. Yksi on värien liika tasaisuus. Tummia ja vaaleita kohtia olisi pitänyt korostaa enemmän ja värirajat ovat paikoittain liian selkeitä. Joitain kohtia vielä pääsen parantamaan. Siihen asti:

Mallailuiloja ja hyvää joulua!
Kätyrin surkea kohtalo 1.12.2018 16:03 Malli
Kiitos palautteesta.

Vignette määritellään nykyään siten, että siinä on korkeintaan kaksi figuuria, yksi pieni ajoneuvo (esim. henkilöauto) sekä yksi iso eläin, esim. lehmä. Jos alustalla on kolme figuuria (tai esim. panssarivaunu), sitä kutsutaan jo dioraamaksi. Rajojen veto on usein teennäistä ja välilllä typerää, mutta näillä käsittääkseni kansainvälisesti mennään. Suomessa tehdään suht. vähän vignetejä tai dioraamoja, joten meillä rajoilla ei ole käytännössä väliä.
Oikeassa olet Markku, vigneten kalju nainen ei oikein naiselta vaikuta. En vain löytänyt sopivampaa naisen päätä, jolla olisi ollut hieman yrmy ilme. Mittakaava ja puutteelliset taitoni aiheuttivat myös omat ongelmansa.
Ajattelin takissa olevan sadetta hylkivän puolikiiltävän pinnan, mutta kieltämättä pinnasta tuli liian kirkas. Ajatuksenani oli, että nainen ei päässyt valitsemaan vaatetustaan, kun hänet ajettiin pois kotoa. Eihän hänellä ole kuin sukat ja kengät jalassa!

Tuomo
Kätyrin surkea kohtalo 30.11.2018 22:47 Malli
Kiitos asiallisesta ja kiihkottomasta palautteesta. Aihe on vaikea ja sen takia meinasin jättää vignetin kokonaan tekemättä.
Aivan varmasti syyttömiä tuomittiin ja syyllisiä pääsi pakoon. Kyseessä oli usein kansan omat "tuomioelimet", joissa päätöksiä tehtiin nopeasti tunteella. Ikävä episodi monessa maassa.
Singaporen mallikauppoja 2/2 31.10.2018 10:12 Artikkeli
Kiitos palautteesta, Jaakko.