Pienoismallit.net

Eetu Tahvonen

Pienoismallikokoelman myyminen   6.7.2021 14:42
Mika Vuolle kirjoitti:
Jari Toivonen kirjoitti:
Yksi tapa olisi huutokaupata ne eBayssa. Sieltä voi ainakin noita hintatasoja käydä katselemassa.
Ebayn hintataso on mitä on, monet tuotteet jäätävän hintaisia. Sitä ei voine pitää minään mittarina hintoihin. Lykkäät suomessa ebay hinnat, niin erittäin suurella todennäköisyydellä jää myymäti, ellei sitten ole joku todella harvinainen ja haluttu malli.
Ebayn kanssa on tosiaan se, että sinne (ainakin pidemmäksi aikaa) roikkumaan jäävät kamat ovat usein niitä ylihinnoilteltuja. Juju onkin hintatasoja sieltä tsekkaillessa hakea myytyjä kohteita, niin näkee millä hinnoilla mitäkin on mennyt kaupaksi. Hakutulossivulla vasemman puolen filtterilistasta "show only" -kohdan alle täppää kohtaan "sold items", niin johan alkaa tapahtua.
Aloitus ja hankinnat?   4.2.2021 04:54
Arto Hokkanen kirjoitti:
En vaan pääse sinuiksi Badgerin (Xtreme Patriot 105) kanssa, enkä saa sitä ”tottelemaan”. Maalin annostelu on vaikeaa, saman verran liipaisimesta vetämällä joskus tulee vähän, ei ollenkaan ja sitten kun lisää syöttöä, tulee liikaa isolla ryöpyllä. Tukkeentuu myös tosi herkästi ja on kaikinpuolin rimpulan oloinen eli tunnoton liipaisin mekanismi. Mekaniikassa on klappia ja silti takeltelee. Tuntuu, ettei homma oikeasti voi olla niin vaikeaa ja että vikaa täytyy olla muuallakin kuin ruiskun ja penkin välissä.
Tulisi kyllä lisäkuluerää ja osittain menisi tuon Xtreme-mallin pääpointtia haaskuun, mutta isomman neula/nokka/suutin -kombon kokeileminen olisi yksi vaihtoehto.

Itse kun vaihdoin taannoin Badgerin 360:stä 105 Patriotiin, niin en vaan meinannut päästä sinuiksi kun oletus neula+nokka+suutin olikin Patriotissa 'mediumin' sijasta 'fine'. En kovin kauaa jaksanut tapella sen kanssa ja hommasin suosiolla normaalia yleiskäyttöä varten tutun medium-setin. Johan pelitti taas. Niillä maalailee esim. 1:72 saksalaiskoneisiin täpläkaaviot ihan mukavasti. Onpahan varalla se fine-setti jos tarvitsee vielä tarkempaa.
Pohjamaalaus   18.4.2020 23:38
Kun Mastonin maalit mainittiin, niin varoituksen sana Askartelumaali-sarjan pohjamaalista. Suosittelen kiertämään ainakin pienoismallikäytössä kaukaa. "Korkealaatuinen NC-komponenttilakka" sanoo etiketti… ja pöh!

Ei ainakaan muovipinnoille sovellu, ei tartu eikä pidä kunnolla. On meinaan todella mukava yllätys kun maskiteippejä irrottaessa päättää irrota levynä. Ja kun kyseessä pohjamaali eli tuloksena paljas muovi paistaa, on korjausurakka lystintäyteinen, varsinkin kun korjausoperaation aikana sitä maalia lohkeilee muutamaan otteeseen vielä lisää irti… Ja tämä mallissa, joka oli ennen pohjamaalausta puhdistettu ja pyyhitty liasta & käsistä irtoavasta rasvasta vapaaksi. Parin mallin kanssa ihmettelin ja kirosin tuota irtoilua, luulin että väärin suihkuteltu tai mallin pinnassa ollut rasvaa, mutta olikin maali, joka ei ota kunnolla kiinni muoviin.

Tuhannesti mieluummin vaikka niitä alkydejäkin ja odottelee pari päivää kuivumista, tuota lohkeilu-urakkaa ei toivo kenellekään. Alkydi sentään tarttuu muoviin ja hioutuu tarvittaessa hyvin, jotain mitä tuo askartelumaali ei tee.
1/72 Revell MiG-21 PFM   2.4.2020 02:48
Teemu Haajanen kirjoitti:
Noinhan se sanoo juuri tuolla Scalematesin sivulla: 2004 - New tool. Eli ei tekemistä KP:n vanhan sarjan kanssa.
Kynäruisku   2.3.2020 03:54
Ville Lipponen kirjoitti:
Vaikka vasta olenkin aloitteleva pienoismalliharrastaja olen joskus vuosituhannen vaihteessa kasannut revell malleja ja pakko sanoo että nyt Tamiyan malleja kasatessa en kyllä enää tuhlaa rahoja revell malleihin.
En sanoisi että Revelliä kannattaisi ihan täysin pois laskuista sulkea. Tarjontansa erittäin laajaa niin muottien iän että alkuperäisen valmistajankin suhteen. Harmillisesti eivät vaan selkeästi ilmoita laatikossa mallin ikää saati alkuperää, joten yllätysten välttämiseksi kannattaa aina ottaa selvää mitä tarkalleen on hankkimassa.
Jos ei täällä satu tärppäämään, niin laita valmistajalle viestiä. Omat kokemukseni varaosakyselyistä olleet positiivisia.
Vesikko 1/72 Special Navy   12.2.2020 02:31
Esko Koskinen kirjoitti:
Kitti ei ole uusi keksintö, mutta nosti taas päätään..

hwww.pienoismallit.net/media/kuvat/15/27/63/152763.jpg
Wanha kunnon! :D
Vesikko 1/72 Special Navy   6.2.2020 21:53
Hyvää settiä, mutta voisiko nuo referenssikuvat laittaa jonkin muunkin kuvahostauspalvelun kautta jakoon (esim. Imgur)? Meinaan PM.netin galleria pienentää kuvat aika armotta.
Tamiya/Maston ongelma   10.1.2020 14:53
Miltä ne pigmentit näyttivät pinnassa ennen Maston-käsittelyä? Jos oli yhtään hienovaraisempaa pigmenttikäsittelyä, voi hyvinkin olla käynyt ihan vaan se perinteinen ilmiö, että pigmenttikäsittely kärsii lakkauksesta. Esim. pensselillä on käytännössä mahdotonta lakata pigmenttien päälle, lähtevät välittömästi leviämään ympäriinsä. Kynäruiskulla onnistuu paremmin, mutta tarkkana saa, ettei efektit katoa liian paksun maalikerroksen myötä näkyvistä. Spraypurkilla ei virtaamaa pysty säätelemään, joten laittaisin pelimerkkejä sen puolesta, että efekti vain kadonnut lakkakerroksen paksuuden takia.

Kun ei muu maalipinta eikä muovi näytä reagoineen, niin en uskoisi olleen kyse maalin yhteensopimattomuuksistakaan.
Uusia Suomi-malleja tulossa   15.11.2019 04:44
Juha Savola kirjoitti:
Hiukan oudon näköiset nuo keltaiset kehykset maatunnusten ympärillä, mutta eivät taida olla osa siirtokuvaa.
Taitaa kuvata siirtokuvakalvoa.