Pienoismallit.net

JJ Hilska

Hanomag SS-100 22.8.2022 18:47 Malli
Hieno Hanomag. Näitähän valmistettiin samoja vielä sodan jälkeenkin.
Hieno maalaus ja hyvin huomioitu että Dunkelgraun päällä oleva Dunkelgelb on lähtenyt irti sieltä täältä.
Kun Dunkelgelb tuli käyttöön helmikuussa 1943, niin kun se kenttäolosuhteissa usein maalattiin, esim. joskus pesemättömään maalipintaan tai muuten epäedullisissa maalausolosuhteissa, niin sen tartunta ei ollut sitten aina paras mahdollinen. Toki ajoneuvon naamioituminen vain paranee kun sieltä täältä paistelee alapuolen väri.
Panssarilaiva Ilmarinen: Eip… 6.3.2022 12:14 Rakennusblogi
^^^^
Valitettavasti kummastakaan ei ole mitään piirustuksia ainakaan vielä näkynyt missään, eikä kukaan oikein ole tehnyt mitään pienoismalliakaan netin mukaan ko. aluksista.
Valokuvia on jotain tullut vastaan - Marsk Stigistä hieman enemmän kuin Hindenburgista. Sota-aikana Hindenburg on ollut neljässä eri värityksessä. Marsk Stig on ollut Viking Linen omistuksessa joten olisiko Suomessa ehkä jopa sen piirustukset jossakin tallessa?
Panssarilaiva Ilmarinen: Eip… 5.3.2022 20:06 Rakennusblogi
Matti Piilola kirjoitti:
Kiitos kommenteista JJ!
Minäkin olen usein ihaillut täydellisesti rakennettuja mallejasi menneiden vuosien kuljetuskalustosta. Hauska olisi lukea jostain tällaisesta skrätsimallista tehty rakennusblogi.
Nuo rungon peltilevyt Ilmarisen kyljessä näyttävät uskomattoman hienoilta niitteineen varsinkin tuossa mittakaavassa mitä teet. Nyt saattaa olla käsissäsi paremmat pellitys aineet millä taas jatkaa…

Nuo rakennusblogit ovat olleet mielessäni aina välillä. Ongelma on usein että moni projekti vie paljon aikaa. Esim. Marskin Chrysler 1939 projekti vei n.5-vuotta ja isoin osa siitä kului vain lähdemateriaalin etsimisen yrittämiseen. Eikä ikään kuin saanut mitään aikaiseksi vaikka olisi kuinka halunnut ja se olisi näyttänyt aika huonolta jos siitä olisi kirjoittanut vielä tarinaa:)

Juu, laivamalleissa mielenkiinto olisi kyllä kotimaahan liittyvään historiaan ja usein siihen haluaisi vielä jotenkin yhdistää ajoneuvot. Olisi hienoa tehdä vaikkapa tanskalainen maailman ensimmäinen keulaportilla varustettu matkustajalaiva Marsk Stig, joka mm. kävi välillä Suomessa ja keikahtikin kerran Katajanokalla laiturissa kesäkuussa 1944 kun eivät osanneet ajaa Sturmeja ulos ”tasapainoisesti”. Oli myös Viking Linen käyttämä alus myöhemmin 1960-70-luvulla.
Tai sitten suurin Suomen vesille (Korppoo) uponnut rahtilaiva Hindenburg voisi kiinnostaa tehdä. Sehän oli tulossa Suomeen lastinaan ajoneuvoja.
Panssarilaiva Ilmarinen: Eip… 5.3.2022 15:41 Rakennusblogi
On kyllä käsittämättömän hienoa työtä mitä tähän mennessä on tässä projektissa ollut. Todella ikävä kun sattuu tuollaisia takaiskuja. Tuo on aina tiettynä pelkona kun tehdään uusia projekteja ja kehitetään edistyksellisiä työtapoja sekä uskalletaan koittaa sellaista mitä ei useinkaan olla aiemmin tehty. Vain näin voidaan saavuttaa jotain parempia tuloksia. Matin työt ovat vaan aivan omassa luokassaan. Varmasti tästä tulee sellainen tulos loppujen lopulta että vastaavaa ei olla Suomessa nähty. Kuitenkin Matti on sellainen joka tällaisen projektin voi saada tehtyä.
Tästä on tullut itsellekin inspiraatio että jotain laiva aihetta voisi alkaa kehitellä - toki myös muut palstan hienot laivat yms. alukset ovat antaneet aihetta pohtia josko jotain sen aihealan mallia itsekin suunnittelisi.
Isoisäni oli muuten Ilmarisella aikanaan radistina, siksikin toivon parasta menestystä tälle projektille kaikesta tapahtuneesta vastoinkäymisestä huolimatta.
Blitzen und donnern 4.12.2021 13:46 Malli
Tässä on kyllä ideaa - itsekin olen tämän tyyppisiä jotakin tehnyt ja voin sanoa että on kova työ etsiä tietoa miltä näyttää purettu lentokone ja vielä yrittää se toteuttaa pienoismalliin. Monesti ei tunnu löytyvän mistään riittävän hyviä kuvia em. yksityiskohdista.
Mutta tässä ollaan kyllä mielestäni päästy siihen mitä pitäisi.
Friedrichshafen 33 E/L 15.9.2021 22:25 Malli
On hieno! ja upeaa aina kun joku on nähnyt niin suuren vaivan että rakentanut tämän aikakauden Suomi-koneen, niin eipä voi muuta kuin hattua nostaa!
BT-42 25.8.2021 12:44 Malli
Hieno on! Kuin suoraan Viipurin kadulta tempaistu palanen tämä teos!
Opel Kapitän 1939 17.6.2021 20:38 Malli
Kiitos Pekka kommentista! Aihetta on opiskeltu tässä vuosien varrella enemmän ja lisää näitä Kapitäneja on tulossa parhaillaan.
FE.2b 10.4.2021 13:34 Malli
Käsittämättömän upea - ilmailuhistoriaa parhaimmillaan!
Sisu M-162 1972 13.12.2020 22:27 Malli
Kiitokset palautteista kaikki yllä kommentoineet!

Tässä on ollut hyvät piirustukset käytössä ja hytissä on ollut tiettyä helppoutta tehdä siksi että on nelikanttinen, mutta suuret lasitukset ovat taas tuoneet hommaan haastetta.

Mukava että Ari laitoit tuon Niittikoppi-vitsin tähän. Sen olen kai joskus kuullutkin ja sopii aiheeseen tässä kohtaa hyvin:)

Kun Niittikopeilla tehtiin niitä Keski-Euroopan keikkoja, niin sitten oli käytössä se pitemmällä hytillä varustettu versio, jossa on nukkumapaikat.