Pienoismallit.net

JJ Hilska

StG-44 ja käyttö Suomessa   8.4.2011 00:03
Mielenkiintoista tietoa tullut. Vielä sitä kuvaa voisi metsästellä…nippa nappa sellainenkin jonkun veteraanin albumista voisi löytyä?
StG-44 ja käyttö Suomessa   7.4.2011 22:40
Virallisen historiakäsityksen mukaan Sturmgewehr StG-44 rynnäkkökivääriä ei ole käytetty Suomen alueella. Mutta kuitenkin 2000-luvulla asiasta on saatu joitain viitteitä.

Kyseinen rynnäkkökivääri oli Saksassa käytössä lokakuusta 1943 lähtien. Kantoi nimityksiä MP43, MP44 ja StG-44. Lopullinen tuotantomäärä oli esisarjan MP43:t mukaanlukien 425 977 kpl. Ampui 7.92 x 33 mm patruunaa ja tavallisen lippaan kapasiteetti 30 patruunaa.
Kuva
Kuva

Feldgrau.netissä joku kertoo löytäneensä Pohjois-Norjasta läheltä Suomen rajaa maan alta kaksi StG-44:n lipasta ja n.300 7.92 x 33 mm patruunaa. Löytö on tehty vuonna 2007.
Arkeologiset löydökset

Lisäksi olen kuullut huhuna että retkeilijät olisivat löytäneet StG-44:n hylsyjä Kilpisjärven maastosta.

Tietäisikö joku asiasta enemmän, tai onko tiedossa jopa valokuvia, joissa ko.aseita näkyisi saksalaisjoukkojen käytössä Pohjoisessa?
Rasvainen maalipinta?   21.3.2011 21:29
Itse olen sekoitellut menestyksekkäästi Humbrolia ja Revelliä, mattaa ja kiiltävää. Joskus olen huomannut että jotkut tärpätit eivät ole hyviä kaikkiin maaleihin. Itse käytän vain Polaricin valmistamaa tärpättiä, mutta tuskin sekään ainut oikea on.
Luulen että syynä huonoon maalipintaan on kahden eri ohenteen käyttö tai soveltumaton tärpätti. Maalien sekoitus on syytä aina tehdä huolella ja hyvä olisi käyttää vaikka jotain sähköistä sekoitinta.
Jaakko Fagerlund kirjoitti:
Alfa Oscar, se kylmäaine ei ole voiteluaine noissa kompuroissa, vaan siellä on ihan omat öljynsä siellä kompuran peltien sisällä. Se on roiskevoideltu ja osittain jäähtyy kylmäaineen sekä voiteluaineen avulla alkuperäisessä käytössään. Siksi tuo voi ehkä vaatia pienen tuulettimen jäähdytykseksi näissä viritelmissä, jos se käy koko ajan täydellä teholla.

Öljyä noihin voi lisätä joko tekemällä kanteen reiän öljyn lisäystä varten (se kompuran koppa on imupuolta) tai sitten liruttamalla siitä imuputkesta sisään (johtaa vain tuon pytyn kyljestä sisään eikä suoraan männälle).
Mitä öljyä tuossa hommassa käytetään? Onko suosituksia. Ilmeisesti jotain muuta kuin Mobilin ykköstä?
Täällä taitaa olla puhetta ko. laitteesta:
www.pienoismallit.net/galleria/referenssi_2546/#viesti_16366
ICM:n Ford V3000   10.12.2010 16:42
Ford M40, 098t ja 099t autoissa hytti on amerikkalainen Fordin tehtaan oma hytti. Muissa amerikkalaisissa Fordeissa joita mainitsit, niin hytti on suomalaista tuotantoa, esim. Virtasen koritehdas teki niitä. Variaatioita on monia. Kahden hengen hyttiä on sekä myös kolmen hengen hyttiä. Tuulilasi voi olla yksi-, tai kaksiosainen.
Saksassa lisenssivalmistetuissa Fordeissa; V3000S, hytti on heidän omaa tuotantoa, saman näköinen kuin oli vaikka esim. Opel Blitzissä.
Ford V3000 kuorma-auton yksityiskohdat vaihtelivat paljonkin. Sitä löytyy erilaisilla lokasuojilla, sekä myös puisella nakkikioskihytillä. Tässä yksi leveillä lokasuojilla:
bedford.rijdt.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=238364
Eikös jotain voisi päätellä kuvan koosta. Jos saisi selville kuvan koon tarkasti vaikka vertaamalla sitä mutterin kokoon. Jotain päättelyä voisi saada siitä että jos se sattuu osumaan sen ajan henkilövalokuvan mittoihin, niin silloin se todennäköisesti saattaa olla suomalainen lotta, muussa tapauksessa ehkä filmitähti.
Katselin että henkilövalokuvien koko on 30-40 lukuisista kuvista, mitä varastosta löytyi noin 15x11 cm ja 16x12 cm. Taitaa olla suurin piirtein aika lailla sen ajan eräs standardi koko henkilövalokuvalle?
Jos joku huomasi tämän jutun liian myöhään, niin ei hätää. Kun on taas tehdaspakkauksen verran kiinnostuneita koossa voivat he pistää sisään oman tilauksensa.
Tuota noin. Nyt on porukka kasassa, joten voisitteko laittaa yhteystietonne minulle vaikka YV:llä. Laitan vaikka itse tuon tilauksen menemään sinne Meca-Tradelle, jos sopii.
Joskus lähettelivät tavaraa sieltä Matkahuollon kautta, niin laittatteko myös GSM numeron mukaan yhteystietoihin. Kukin maksaa sitten Matkahuollossa/Postissa omansa.
Yksi jos vielä tulisi mukaan, niin sitten voitaisiin heittää tilaus. (voin itse ottaa 2 satsia)