Pienoismallit.net

JJ Hilska

Moottoripyöriä ei taida hirveästi olla tarjolla 1/48-mittakaavassa. Alunperin Bandain tekemä BMW R75 on ainakin tähän mittakaavaan. Onko kellään enempää tietoa tämän mittakaavan tarjonnasta - figuuripaketit ym. sarjat jotka saattaisivat oheismateriaalina kätkeä moottoripyörän?
Ikäluokaltaan kiinnostaisi noin 1930-50-lukujen vehkeet ilmansuunnasta riippumatta.
polystyreenilevystä autonkori?   30.12.2011 12:12
Tuollainen kanttiauto sopii parhaiten juuri ensimmäiseksi skrätsinä tehdyksi malliksi. Suosittelen tekemään kyljet 1mm vahvuisesta polystyreenistä. Kannattaa myös varata 0,5 mm ja 0,7 mm levyä joihinkin osiin. Itse tarvitsisin lämmitystä vain etulokasuojiin ja ehkä takalokareihin.
Tärkeätä olisi, että sinulla olisi tehtynä/löydettynä autosta piirustukset. Vanteet/renkaat todennäköisesti voi löytää vaikka valmiina jostain esim. valmismallista.
SB 2 maalaus   27.12.2011 11:35
JouniR:n linkittämässä sovietwarplanes sivustossa on tarkemmin tutkittu näitä ven.pommarien maalauksia SB ja myös DB:t löytyy sivustolta ja tuo "maalaamaton alumiinipinta" näyttää olevan huuhaata. Maalipinnat olivat joko alumiininvärillä maalatut tai vaalean harmaalla, kuten ylempänä on jo aiemminkin todettukin. Olihan I-16 koneita kokonaan alumiininvärisenä, vaikka lähes kokonaan puukone se onkin, eli siinäkin alumiinimaali.
SB 2 maalaus   21.12.2011 11:26
Kyllä SB-2-koneiden väri oli paljolti Talvisodan aikaan ja jatkosodan alkuvuosina alumiinipintainen. Tämä käy ilmi museoissa käydessä kuten Antti tuossa ylempänä mainitsee.
Esim. Hyrylän ilmatorjuntamuseossa on Talvisodassa alasammutun SB:n siivenkärki ja muitakin osia on ollut jossain, ja niistä voi nähdä maalaamattoman pinnan.

Tässä on värikuva alasammutusta DB-3:sta. Siinä on alumiinipinta, johon on laitettu vihreitä täpliä.
Värivalokuva DB-3-koneesta
Lapin sodan "risteilyohjus"   1.12.2011 18:21
Hs-293 ohjus välittömästi laukaisun jälkeen:
[IMG]http://i485.photobucket.com/albums/rr220/Lattarauta/hs-293.jpg[/IMG]

Tässä ilmakuvassa näkyy Hs-293 ohjuksen tekemä lampi Röyttän tien varressa
lampi
Vidal G 1200   22.11.2011 13:33
Jatkosodan katsaukset II - Kamerat asemissa DVD-kokoelmasta löytyy eräs uutiskatsaus, jossa ajellaan useammalla Vidal maastoautolla lumessa, jossain ajokoulutuksessa.
Jotenkin tuntuu siltä, että nykyisin Suomessa olisi kaksikin entisöityä kyseisen mallista laitetta.
Hurricane-blogi   4.11.2011 12:12
Myrskyhän on mielenkiintoinen kone kaikin puolin, ja sopisi hyvin Humun ja Pyörremyrskyn kanssa samaan riviin. Sen piirteetkin ovat kunnioitusta herättävät. Joku Myrskyistä taisi ottaa yhteen kerran erään Jak-hävittäjän kanssa, sai osumia muttei pudonnut se Jak siitä kuitenkaan.
Onkohan jollakin kuvaa siitä Myrskyn rungosta, olisi kiva nähdä se, kun on kumminkin legendana aina kuullut että semmoinen on olemassa.
Kiitokset värimallista. Netistä löytyi kuva entisöimättömästä Zetor 15 traktorista jostain ulkomailta, lieneeköhän siinä tehtaalla maalattu väri vielä pinnassa? Tässä linkki:
Zetor
Samaa mieltä kuin Marko, että dokumentoi ihmeessä ne alkuperäiset väri kohdat. Tämä tieto tuo palan uutta tietämystä varmasti meistä monelle historiasta, joka on erittäin kiehtovaa. Koko traktori ja sen tarina ovat mielenkiintoisia. Näkisin mielelläni kuvan tälläkin palstalla niistä värimalleista jos se vain on mahdollista.
Ryhmärakentelu: romuautot   31.5.2011 12:39
Jarnon linkittämä metsä-auto on mitä todennäköisimmin Ford Tudor Slantback 1937. Siis luiskaperä, jossa ei ole takakontin pullistumaa. Olen itse tehnyt -37 Fordin neliovisena ja tuolla takakontin pullistumalla. Löytyy kotisivuiltani;Ford 4D -37.
Hieno löytö ja siistin näköinen peli. Tässä kuvaa entisöidystä autosta:Ford 1937