Pienoismallit.net

JJ Hilska

Luulen että tästä asiasta ei jäänyt tallenteita nauhoitettuna. Ellei sitten joku pekka tiilikainen ole sattunu tekemään aiheesta jotain radio-ohjelmaa.

Radion käyttämisessä oli tiettyjä sääntöjä. Sitähän pystyi vihollinen kuuntelemaan, joten siinä ei saanut paljastaa mitään mistä vihollinen saattaisi hyötyä jotenkin. Nousun jälkeen käsittääkseni pyrittiin pitämään yllä ehdotonta radiohiljaisuutta, koska muuten vihollinen olisi saattanut tietää että koneita oli tulossa, vaikka siellä olisi puhuttu puutaheinää, vihollisen pilotitkin saattoivat olla samalla "kanavalla" siksi radiohiljaisuutta ei saanut rikkoa kuin vain jos oli ehdoton pakko. Monet asiat pyrittiin tekemään selväksi esim. jotenkin siipiä heiluttamalla tai käsimerkeillä -ilman radioa.
Vihollisen havaitsemisesta tietysti esim. uhkaavassa asemassa saattoi sen huutaa heti radioon. Sitten kun esim. ilmataistelu alkoi niin sen jälkeen radioon sai huutaa melkein mitä halusi. Se olikin yhtä pulinaa sitten. Koska taistelu oli nopeatempoista, piti lentäjillä olla nopeasti sanottu "koodinimi", "lempinimi" jolla saattoi varoittaa kaveria; "Hasse varo, ryssä perässä!". Sitten saavutetusta ilmavoitosta onniteltiin ja vitsiäkin heitettiin kun oli taistelu meneillään.

Maa-asemilta saattoi tulla eetteriin ohjeita koko ajan, mutta niitä ei saanut kuitata, kun oli tuo radiohiljaisuus hetki kyseessä. Näillekin maa-asemien ohjeille oli annettu peitenimet. Alueet oli jaettu omiin ruutuihin joilla oli omakeksitty numero. Tapahtumia oli nimetty erilaisin sanankääntein; "Sauna palaa" koodi maa-asemilta tarkoitti jotain, kuten että tulkaa takaisin tukikohtaan yms. Tai "porsaat poikii 56:ssa", merkitsi pommikoneita karttaruudussa 56.
Autojen rungot esim. kuorma-autoissa maalattiin tehtaalla irrallaan esim. mustalla. Hyvä, peittävä maalaus oli myös suoja korroosiota vastaan.
Moottorit ja vaihdelaatikot olivat tehtaan värissä, eikä maalattu enää uudestaan. esim. GMC CCKW 6x6 kuorma-autossa moottori oli vaalea kiiltävähkö vihreä. (Siis kumminkin ihan eri kuin se pintapeltien oliivi)
[IMG]http://i485.photobucket.com/albums/rr220/Lattarauta/SkodantehdasHelmikuu-43.jpg[/IMG]
Tässä on Agfacolor-kuva Skodan tehtaalta helmikuulta 1943, jossa valmistettiin silloin jotakin puolitelavehjettä. Näyttää runko saaneen sinkkipohjavärin aika varhaisessa vaiheessa.
Sota-aikaisissa värivalokuvissa ei näytä paistavan käytössä olevissa puoliteloista tuo sinkkipohjaväri mistään paikasta.
Luulisi valmistuksen ajankohdan vaikuttavan mahdollisesti maalauksen huolellisuuteen. Tuotantoahan priorisoitiin/taloudellistettiin/nopeutettiin sodan myötä/ja loppuvaiheen materiaalipulakin aiheutti varmaan omaa vaihtelua asiaan.

Täällä olen katsellut mielenkiintoisia yksityiskohtia entisöintiprojekteista. Huomiota saavat myös sisätilat:
Wheatcroft Collection

Siellä "News">"Recent acquistions"-osiossa on kuva Famon alustasta, joka on entisöimätön ja maalaus sodan jäljiltä.
Panssarit Berliinissä   17.10.2012 20:13
Kiitokset AJ:lle kuvakansioiden laatimisesta. Kerrassaan mahtava tietoarkisto. Tässähän alkaa saada kuvaa asiasta hahmottumaan omaan pääkoppaansa. Tämä on sitä historian tallentamista parhaimmillaan. AJ nähnyt vaivaa aivan uskomattoman paljon - vaikea edes kuvitella. Kiitokset!
GMC siviilivärit   20.7.2012 21:54
Kyllähän ne Gemsut olivat tänne tullessa Jenkki-vihreitä. Niistä rakennettiin kaikkea ja samalla niitä maalattiin mihin sattuu väriin. Siviiliinhän ne myytiin.
Jonkunmoinen osa n.700 kpl:n tänne tulleesta GMC-kuormurista tuli ns. rättihytillä ja niihin rakennettiin täällä Suomi-hytti esim. Virtasen koripajalla.
Toki sodan jälkeisessä Suomessa oli pula kaikesta, joten monet autot pysyivät siltä osin Jenkki-värissä kun se oli mahdollista. Uudisrakenteet toki maalattiin jollain uudella värillä.
Jotain referenssikuvaa on varastossa, mutta minkälaista autoa pitäisi olla. Salaojavehkeestä tukkiautoon löytyy esimerkkejä.
ICM Ford V3000S   29.6.2012 10:37
Hävittäjä-Fordit olivat meille tullessaan ilmeisesti kaikki tumman/havupuun vihreitä. Myös Petsamon Nikkeli OY:n ja Pohjolan Liikenteen autot olivat niitä vihreitä. Vain yhtiön nimi oli maalattu valkoisella oviin.
Ford 1940

Saksan Fordit olivat mielestäni harmaita. Yhden harmaan entisöidyn olen nähnyt.
Mikä liikennemerkki?   2.6.2012 10:07
Rovaniemelle pystytettiin se kuuluisa Jäämerentien tienviitta uudelleen muistomerkiksi vuonna 2010, kun Jäämerentien kuljetuksista tuli kuluneeksi 70-vuotta. Muistomerkkiviitta on sillä vanhalla tekstillä, joka oli käytössä vuosina 1927-1939. Vuosien 1938-39 aikana TVH oli antanut määräykset muuttaa tienviitat uuden malliselle tekstille ja pudottaa etäisyyksien viimeiset desimaalit pois. Uudentyyppinen tekstimalli on sama mikä on käytössä yhä tänäkin päivänä tienviitoissa.
Lastenleikkikentän tankit   25.5.2012 12:16
50-luvulla oli Tampereen Saukonpuiston leikkikentällä Brewster (BW-354) varustettuna kaksilapaisella potkurilla.
Sen kerrotaan olleen maalattu keltaisella värillä kauttaaltaan.
Koneen myöhempi kohtalo on jokseenkin epäselvä mitä sille sitten olisi tapahtunut. Huhujakin siitä kerrotaan. Mutta toistaiseksi kukaan ei ole sanonut lopullisen varmaa tietoa.
Tässä filmimateriaalia Berliinistä;
Berliini 1953 video
Kuitenkin kyse on siitä että kone oli alkujaankin harvinainen, joten todennäköisesti koskaan ei tulla kolmatta He-219-koneen aihiota löytämään. Vaihtoehtoja koneen entisöinnille ei ole - tuosta on pakko tehdä jos ylipäätään tuollainen kone halutaan museoida. Yhdysvalloissa on ainoa ehjä tuon tyypin koneyksilö säilyneenä, josta voi katsoa esim. mallia.