Pienoismallit.net

olli henttonen

Bluenose: Kaarien vektorointi 7.3.2012 18:39 Rakennusblogi
Eli piirustuksissa on 16 pääkaarta, joiden väliin ensin piirsin illulla kaari esim 9B ja sitten niiden väliin 9A ja 9C silmämääräisesti, että muoto muuttuu tasaisesti.
Millä tahansa 2D vektorointi, tai 3D ohjelmalla pystyy tekemään ne kaaret bezier käyrän avulla, ja sitten siirtämään CNC koneelle. Tallentaa vain kaaren johonkin muotoon mistä pääset tekemään CNC koneesi ymmärtämää dataa.
Tosin uskoisin että kun printtaa kaarikuvan paperille, ja kopioi sen siitä kalkkeeripaperilla läpipiirtäen puulle ja sahaa lehtisahalla sekä hieman hioo, niin CNC masiinalla tehtäessä oltaisiin vasta datan siirtovaiheessa ja testauksissa. Tietty eri asia on jos tekee suurempia sarjoja samasta kaaresta, tai haluaa muuten leikkiä masiinalla.
Huomioi, että kaari koostuu 3-4 eri osasta jolloin saadaan materiaalin syyt kulkemaan pitkittäin kaaren mukaisesti paremmin ja kaaresta tulee tukevampi.
Rakennusohjeet
Tuolla ohjeissa on täydelliset rakennusohjeet kaarista, jotka sopivat mihin tahansa alukseen… ja muitakin hyviä vinkkejä kasaamisesta.
Itse olen ajatellut käyttää CNC masiina vain joidenkin koristeveistosten, tykkien yms tekemiseen.
Sirkkelinä on Proxxon
Konekanta
löytyy käytettävissä olevat masiinat.
BR-52: Baureihe-52 Mit… 5.11.2011 20:19 Rakennusblogi
Reppavan näköinen lopputulos… ei taitaisi itsellä hermot kestää moista nysväämistä, vaikka kirjoituksia lukiessani käväisikin mielessä, että mitäpä jos ostaisi sarjan ja rakentaisi sen metallista.
ps…tutustu stadi mallarien sivuihin ja konekantaan, meiltä löytyy nävertimiä (sorveja) tuonkinkokoisten osien koneistamisiin.
Pienoismallien valokuvaamisen… 16.9.2011 13:11 Artikkeli
kommentti noihin valkotasapainoihin.. (valon väriin) kannattaa käyttää lamppuja jotka ovat ns päivänvalo lamppuja 5200 kelviniä joka vastaa keskipäivän valoa luonnossa. niitä löytyy nykyään jo energialamppuinakin, tosin aikas arvokkaita, noin 20 eguu kappale. yksi tapa etuvaloille pehmentää valoa on heijastaa se valkoisen sateenvarjon kautta kohteeseen niin varjot pehmenee, myös valk paperi tai pahvi käy…valo suunnataan mallista poispäin ja paperi/pahvi suuntaa sen malliin. taustavalo olisi hyvä olla mahd terävä ja suunnata se mallin takaan jolloin reunayksityiskohdat korostuu.
ja kuten edellä on kerrottu…kunnon jalusta on välttämätön, myös valoille kannattaa hankkia jalustat niin hommeli helpottuu.