Pienoismallit.net

olli henttonen

Bluenose: Kaarien vektorointi 11.3.2012 18:56 Rakennusblogi
Jeps…kävin kurkkimassa kuviasi ja jämäkkää on materiaali, kestää suuremmatkin kolhut, eikä heti mene kieroon.
Pääasia kumminkin on tekemisen riemu ja jotakin aikaiseksi. lisäsin blokiin seuraavan merkinnän
Bluenose: Kaarien vektorointi 11.3.2012 15:33 Rakennusblogi
Nyökkää, sellainen 36-hampainen löytyy myös pajalta ja kelpo terä on, sääli ettei niitä ole halkaisijaltaan isompia. Testasin tänään pajalla kaareen lameliliitosta ja laitan siitä myöhemmin tänään tai huomenna tekstiä sekä kuvia.
Bluenose: Kaarien vektorointi 11.3.2012 09:21 Rakennusblogi
Kun mietiskelin aamutuimaan tuota kaaren rakennusta, ajattelin tänään hieman huijata ja testata niissä lameli liitosta, mutta siitä myöhemmin. Ai niin bambua saa stadista ainakin yhdestä somistusliikkeestä, Lohikarilta, ja hintaan pari euroa 3m salko.
Bluenose: Kaarien vektorointi 11.3.2012 09:17 Rakennusblogi
Leppää ja haapaa en ole kokeillut, niitä on hieman hankala saada stadista pikkupalasina. Yleensä olen runko ja kaarimateriaalina käyttänyt mäntyä, sen helpon työstettävyyden vuoksi, kannessa tammea ja teakkia näyttävyyden takia, pikkuosissa kannella ja mastoissa usein tammea tai jotakin kovaa materiaalia, jolloin voi viilailla yksityiskohtia ja niistä voi työstää ohuita muotorimoja.
Proxxonin sirkkelissä käytän Super Cut terää ja vannesahassa on se tiheähampainen normiterä. tai jos on edellisellä kerralla sahattu alumiinia niin Bi metalliterä.
ja vinkkinä proxonin omistajille. suurin osa koneista ja teristä tulee saksasta Fluidilta, koneissa hinta yleensä 50€ alle suomenhintojen. toimitus viikossa ja kertaakaan ei ole ollut ongelmia.
Juuh vanha sokee mies haluu lötköttää jalat pöydällä piippu suussa ja näkee monitoreistakin jotakin. ;)
Bluenose: Kaarien vektorointi 10.3.2012 21:14 Rakennusblogi
Juuh ei ole yhtä ainoata oikeata tapaa tehdä…yleensä mitään! Pääasia että kokeilee ja onnistuu, ainakin joskus ja saa mieleisensä lopputuloksen aikaiseksi.
Tuollaisella muunnosharpillahan ne on iät ja ajat mittakaavoja piirrelleet millimetripaperilla
Muunnosharppi
Bluenose: Kaarien vektorointi 10.3.2012 20:40 Rakennusblogi
Nauraa… juuh kaikki konstit tarttee kokeilla ja ihan toimiva tuokin, kunhan on tarkkana että mittakaava säilyy eikä tule perspektiivi virheitä.
Ehkä jatkossa helpompi on skannata kuvat ja piirrellä ne vektorimuodossa, säilyy tarkkuus ja myös voi suurennella ja pienennellä juuri siihen kokoon kuin haluaa.

Kuvankäsittely/vektori ohjelmat

Sivuilta löytyy sopivia kuvankäsittely ja vektorigrafiikka ohjelmia, ei välttämättä tarvitse tuhansia sijoitella Adoben pro ohjelmiin
Bluenose: Kaarien vektorointi 10.3.2012 20:10 Rakennusblogi
Nämä Kanadalaiset mallarit käyttävät jopa Bambua noissa kaarissa, helppo ja nopea työstää. Itsellä on kanssa sama materiaali hakusessa ja ajattelin siitä virkata ainakin naulat aikaiseksi.
Kova materiaali on hyvä kun tekee pikkuosia koristelistoja/kuvioita yms, jolloin siihen saa yksityiskohtia paremmin esiin.
Bluenose: Kaarien vektorointi 10.3.2012 19:00 Rakennusblogi
Printtaan tänään muutaman kaaripiirustuksen tuollaiselle muoviselle piirtoheitinkalvolle ja testaan huomenna sunnuntaina pajalla olisiko senkanssa helpompi asennella kaaripalikoita paikalleen. Laitan siitä huomenna blogiin inffoa.
Bluenose: Kaarien vektorointi 10.3.2012 18:41 Rakennusblogi
Miksei kävisi jos vain leveys riittää eli noin 25mm ja 3mm vahvuus max. Itse tänään kokeilin mäntyä ja siitä on kiva sahailla kaaria.
Toi bilteman 15mm voi olla hieman kapea, leikkaa pahvista tuollainen soiro ja laitta kaaripiirustuksen päälle ja katsoo monestako se tarvitsee tehdä 3-4 on sopiva määrä niin syyt seuraa kaarta paremmin. Mutta tuo on hyvää matskua monessa paikassa, täytyypä hankkia pajallekkin pussillinen.
Tietty hieman pehmeämpi materiaali on helpompi hioa sitten lopulliseen muotoonsa.
Bluenose: Kaarien vektorointi 8.3.2012 08:28 Rakennusblogi
Hei Matti
Kun skannaat piirustukssesi koneelle, käytä aina kokoalueen skannausta kaikissa kuvissa, niin ei pääse mittasuhde muuttumaan ja jos on pikku skanneri niinkuin meillä, muista skannata tarpeeksi päälekkäisyyksiä niin kuvat on senjälkeen helppo yhdistää jossakin kuvankäsittelyohjelmassa yhtenäiseksi.