Pienoismallit.net

olli henttonen

N Pienoisrautatieprojekti: 3/4… 3.11.2012 23:02 Rakennusblogi
Hienoa työptä, kauanko olet tuota yhteensä rakennellut kasaan ja voitko kertoa kustannukset… noin suunnilleen.
San Juan Nepomuceno: Sivujen… 2.11.2012 14:10 Rakennusblogi
Itsellä on pieni höylä sitä tarkoitusta varten, sekä puupalikka joka on hiekkapaperilla päälystetty, muutenkin kannattaa ne lankkujen kyljet viistää että istuvat paremmin yhteen, eli ensin taivutus jigiä tai edellistä lankkua vasten, kuivuminen tai lankun jäähdytys että jää muotoonsa ja sitten höyläys ja hionta että istuu sauma kunnolla eikä irvistele. Liimaus klamppien kanssa, toiselle puolelle sama juttu ja siinä sitä on ilta vierähtänytkin ja seuraavana päivänä uudet lankut paikalleen
San Juan Nepomuceno: Sivujen… 1.11.2012 19:49 Rakennusblogi
Tietty tuollaisen lankun höyrystimenkin voi itse tehdä, sellaisilla ne ihan oikeillakin telakoilla noita lankkuja taivuttelee. Eli tekee vaikkapa fanerista tarpeellisen pitkän arkun joka on toisesta päästä ovella (luukulla) suljettu. Sinne johdetaan höyryä joka saadaan aikaiseksi esim vanhan kaffipannun nokasta putkea pitkin. Muutaman minuutin höyrystämisen jälkeen tuollaisen kylkilankun voi vääntää melkeimpä solmuun, paljon parempi konsti kuin vedessä liottaminen.
Myöskin tuollainen tehokas hiustenkuivaaja tai kuumailmapuhallin on joskus hyvä apuväline lämmittämiseen. Silloin vain helposti lämmitettävä alue on niin pistemäistä että lankku taipuu liian terävästi kaarien kohdalta eikä tule sutjakkaan pyöreätä muotoa. Ongelmahan noissa malleissa on että kaaret on niin harvassa ja silloin helposti tulee kulmikkaita taivutuksia. Siksi mieluummin käytän taivutusjigiä muodon hakemiseen jolloin saa paremman muodon aikaiseksi ja vasta sitten liimaan paikallen. Kun totuus on tässä mallailussa, että hoppuilemalla ei tule kuin, noh kyllähän kaikki tietää. Rakentelee vaikka paria kolmea mallia yhtä aikaa jos tulee odotellessa aika pitkäksi.
San Juan Nepomuceno: Sivujen… 31.10.2012 00:29 Rakennusblogi
Myös lautoja voi lämmittää isolla kolvilla jigiä vasten, silloin saa luonnollisemman kaaren aikaiseksi, noilla pihdeillä helposti jää hieman kulmikkaaksi, toinen konsti höyrystämisen lisäksi on laittaa lauta mikroaaltouuniin ja lämmittää siellä (pirkkaniksi, mutta toimii) taikka tavalliseen uuniin
Kolvilämmitys ja jigi

Matti kun poikkeat pajalla saat meiltä tuollaiset pihdit, en käytä niitä enään ollenkaan.
Nuo Matin linkkaamat klampit on kanssa oiva apuväline, puuhapajalla on niitä kanssa.
Naulauksessa kannattaa harkita käyttävänsä puunauloja joita tekee itse esim bambusta, jota on helppo vedellä reikien läpi että saa haluamansa vahvuisia.
Reikälevy
Esim tuollaisen kellosepille tarkoitetun levyn läpi kun vetää soiron saa haluamansa vahvuuksisia nauloja aikaiseksi, tosin pinta kannattaa hioa suoraksi, sillä tuo on kiillotettu ja kiinantekoa ja reikien reunat on pyöreät. Kun hioo pinnan suoraksi ja reunat teräväksi puree hienosti puuhun. Mallareille tarkoitettu samanlainen maksaa mallikaupoissa yli 20€. Tuon kauppiaan valikoimaa muutenkin kannattaa käydä läpi, löytyy kivoja pieniä puristimia yms ja toimitus on ollut nopeaa.
N Pienoisrautatieprojekti… 16.10.2012 08:56 Rakennusblogi
Näppärä idea ja taasen säästyi rahaa ja ruoho näyttää luonnolliselta, mistähän stadista löytäisi tuollaisia kärpäsen pyydystimiä.
Torborg 12.10.2012 10:06 Malli
Siisti pååtti. hyvä kun jaksoit nysvätä sen loppuun asti. Mitäs ajattelit seuraavaksi rakentaa?
Louhi, Dragon 29.8.2012 18:31 Malli
Jeps, laitappa kuvia kun saat valmiiksi
Louhi, Dragon 29.8.2012 06:30 Malli
Hei, purjeiden kanssa kannattaa kokeilla sellaista tekniikkaa, että sekoittaa tilkkasen vesipohjaista liimaa veteen, kostuttaa purjeet ja puhaltaa purjeen kuivaksi ja muotoonsa esim hiustenkuivaajalla. Lopputulos on parempi kuin pelkästään roikkuva kangas. Myös juoksevaa lakkaa on käytetty, sekä tärkkiä. Tärkki ajanmittaan saattaa imee kosteutta ja muoto muuttuu.
PS. Tervetuloa stadimallareiden pajalle sorvaileen ja jyrsimään, löytyy masiinat millä voi väsäillä metallistakin kaikkea kivaa.
Louhi, Dragon 28.8.2012 08:53 Malli
Namu pååtti ja hyvin pintakäsitelty, varsinkin kansirakenne oli vaivan arvoinen ja jalustassakin olet nähnyt vaivaa muotoilemalla sen. 10plus
Volvo P1800 14.8.2012 08:51 Malli
Todella kunnioitettavia malleja alusta loppuun asti käsintehden, hyvä huomata ettei ihan kaikilta nuorilta vielä ole käsintekemisen taito hukkunut vaan perinne jatkuu.