Pienoismallit.net

olli henttonen

Mikäli asustelet helsingin nurkilla, niin tule tutustumaan Stadi Mallareiden PuuhaPajaan, siellä voi työstää niin puuta, muovia kuin metalliakin ja aikas kattavasti löytyy konekantaa kellosepänsorvista 1600kg Wanhaanrouvaan (metallijyrsin). Tällähetkellä CNC koneita on jyrsin ja routteri, työnalla on sorvi sekä tuhdimpi routteri.
olli
Kyllähän peltiä pystyy muokkaamaan käsivehkeilläkin, niin ne auton korit on ennenkin tehty.
Englannin pyörä on siinä kova sana (hakusanalla english wheel ) löytyy netistä vaikka mitä tietoa, lisäksi tarvitaan metallin supistus ja venytys sakset joilla reunat mallataan sopiviksi. Tietty ensin tarvitsisi valmistaa sopivat työkalut että soveltuisivat pienoismallikäyttöön.
pieniä kanttikoneita ja taivutusrulla masiinoita saa valmiinakin.
Stadin Jukka kirjoitti:
Moi Olli

Pitäisi tulla ihan käväsee PuuhaPajalla kun liityin Stadimallareihin :) Onhan se kohteliasta käydä naamansa näyttämässä. Mä kopioin sen kolvisysteemin. En ole sitä vielä kokeillut. Pistosahalla muotoilin alustan. Mulla on aika hyvä juotoskolvi, mutta olen surkea sen käytössä juottamiseen. Mietin käyköhän siinä silitysraudan kärki myös? Jos laittaa se täysille ja "silittää" rimat käyriksi :) Eipä ole tullut siliteltyä varmaan 20 vuoteen, että sillekin olisi joku käyttö. Tämä on hauskaa kun saa uusia metkuja. Aina joltain tulee jotain uutta. Tai sitten jo unohtunut kikka palaa mieleen.
Käyhän se silitysrautakin, pääasia että lämmittää, tosin hieman on tehoton kun pelkällä kärjellä painelee.
Ota se kolvi mukaan ja jos löytyy kupari tankoa, tai alumiinia niin äkkiä siihen sorvataan tuollainen rinkula. (jotain alu pyöröä löytyy pajaltakin)
Tervetuloa poikkeamaan sunnuntaisin ollaan paikalla klo 12-14 varmasti, tarvittaessa pidempääkin.
stadimallareiden sivuilta löytyy yhteystiedot ja osoitteet

olli
Kiva nähdä, että puupååtti mallareita on tullut tukku lisää kanavalle.
Nuo kaarijigit on hyviä konsteja esitaivuttaa kylkilankutusta, sillä helposti tulee liian jyrkkiä kulmia kun koittaa suoraan kaarten päälle taivutella, kun niitä kaaria on niin harvassa. Se PuuhaPajan Kolvikonstikin on ihan käypä ja varsinkin höyrytyksen kanssa nopeuttaa lankun kuivumista ja työn edistymistä.
Aikapaljon käytän apuna lankutuksessa nykyään tuollaisia puuvilla naruja, jonka sidon kaareen kiinni ja lankku alle ja kiristys toiselle puolelle, puristimia oikeastaan ei siinä vaiheessa tule käytettyä ollenkaan, valmiiksikatkaistutja narunpätkiä, joissa on valmiina pikku lenkki toisessa päässä roikkuu naulassa iso nippu, jyrkissä kaarissa keulassa ja perässä tarttee toisella narulla kiristää taakseppäin, että pysyy paikallaan.
Esittele työtilasi!   10.3.2015 17:25
Normi kanavapuhallin, kuvanoton jälkeen laitettiin uudet putket muistaakseni 200mm ja tuhdisti isompi kanavapuhallin, että saatiin tarpeeksi ilmavirtausta, tuo suodatin noin isolla alalla vie paljon imutehoa pois.
Esittele työtilasi!   10.3.2015 01:00
Olisikohan tuollainen imuseinä hyvä ratkaisu, tietty pienemmässä mittakaavassa kynäruiskulle.

hlh6.googleusercontent.com/-lREnU8qLZxQ/UuUuR-a1GUI/AAAAAAAABSQ/nHyG2XTKsFg/s640/maalaus1.jpg

Suodatinta saa metrikamana ja tuosta kuvasta puuttuu vielä lipat ylhäältä ja alhaalta, ohjautuu paremmin ilmavirtaus sinne minne pitääkin, tuo kanavapuhallin saa sitten olla mahdollisimman iso, niinkuin kanavatkin, putkisto syö yllättävän tehokkaasti virtauksia.
Toimii myöskin aika hyvin hiontapölyn poistajanakin.
nostetaan esille, josko kiinnostusta joltakin löytyy
sain tälläisen kyselyn

Vihdin museosta on kyselty minulta ns. kaapparilaivan pienoismallia.
Kaapparilaivaa etsiskellään kesällä tulevan näyttelyn
taustarekvisiitaksi. Näyttelyssä kerrotaan vanhoista vihtiläisistä,
joiden elämässä on ollut eksotiikkaa ja oleilua kaukomailla. Erään
kartanon isäntä on aikoinaan lähtenyt kaukomaille kaapparilaivalla
(taisi olla Itä-Intiaan).
Tutkailin Björn Landströmin Laiva-kirjaa ja totesin, että lähinnä
fregatteja on käytetty tällaiseen tarkoitukseen.

Löytyisiköhän keneltään lainaksi mallia museolle näyttelyn ajaksi, korvauksesta en osaa sanoa mitään, omistaja sopikoon sen näyttelypitäjän kanssa.
Mikäli joku on kiinnostunut, niin yhteyttä minuun ja välitän yhteystiedot.

olli
[email protected]
Lentokoneelle jalusta 1:32?   31.10.2014 22:45
Tietty PuuhaPajalla tuollaisen saa nikkaroitua, niin puusta, metallista, muovista, kuin kivestäkin taikka muovailemalla savesta ja lasittamalla sen.
Lentokoneelle jalusta 1:32?   31.10.2014 19:01
Poikkea kallioon joku sunnuntai stadimallareiden PuuhaPajalle ja muotoile puusta mieleinen, jonkinverran materiaalejakin löytyy