Pienoismallit.net

Mikko Rantala

Nyt olisi muutama pussi säistyshiekkaa mallisi viimeistelyyn. Tätä hiekkkaa on jo monet käyttänyt.

Hiekka on siivilöity 4 kertaan ja viimeinen sihti on sellainen että se tulee pihalle sihdistä tomuna ja tämä tomu on se juttu mikä jättää malliisi erittäin hienon pinnan. Moni on hakenut sangollisen Yyterin hiekkaa, mutta se ei ole samaa.

Sillä voit viimeistellä:
panssarivaunun/ralli-auton tai esimerkiksi WW2 lentokoneen pyörät tai sotilaiden saappaat. Hiekka riittää moneen säistykseen, kun sen kaataa käytön jälkeen takaisin pussiin. Olisi ihan kokeilemisen arvoinen juttu.

Mikäli kiinostuti tästä hiekasta, jossa on useita eri hiekkoja yhdistettynä ota yhteyttä: [email protected] ilmaista se ei ole, mutta ei kallistakaan Terveisin Mikko
Nyt täytyy heittää pari kommenttia tuosta kilpailusta ja tuomaroinnista. Malleja on tullut rakennettua 7-vuotiaasta asti ja aina ollut mielessä että veisin mallin kilpailuun, kuitenkaan koskaan en ”uskaltanut” viedä, koska pelkäsin että ne lytättäisiin, eikä niillä pärjää. Kuitenkin vuosia myöhemmin päätin viedä kilpailuun mallin ensimmäistä kertaa, itse tapahtuma oli hieno ja hyvä fiilis 300 mallin joukossa. Tällä kertaa päätin osallistua kilpailuun ja pärjäsin siellä, se motivaatio aloittaa uusi sarja oli voimakas. Eli kyllä minä uskon tuomarointiin, kilpailuihin ja palkintoihin. Se on ikävää jos joku tästä pahoittaa mielensä, mutta eihän juoksukilpailussakaan ole kuin kolme voittajaa, kaikki eivät aina voita. En tiedä pärjäänkö uusilla malleilla, mutta kilpailuun/näyttelyyn aion ne silti viedä saadakseni palautetta, motivaatiota ja ruokkiakseni kilpailuhenkisyyttäni. Kyllä tässä on riskinsä, että viedään iso syy harrastajilta tuoda ne mallit esille jos kilpailut lopetetaan. Kuinka moni loppujen lopuksi edes lähtisi vähänkään kauempaa tuomaan töitään ihan vain näytteille? Voihan sen mallin pöytään laittaa ja kirjoittaa lappuun että tämä työ ei osallistu kilpailuun, siinä se, ei tule pahaa mieltä kenellekään kun ketään ei pakoteta ottamaan osaa itse kisaan. Nyt näihin näyttely- ja kilpailupäiviin tulee usein myös osallistujien perheenjäseniä ja ystäviä, jotka eivät vaivautuisi paikalle pelkästään pällistelemään läheisensä töitä joita voi katsoa siellä kotonakin. Ja mitä tuomarointiin tulee, on siinä se vaara, että jos yleisö on ainoa tuomari, lopputuloksen ratkaisee se, mikä työ on söpöin/isoin/sympaattisin/näyttävin, ei se, mikä on laadukkain. Tampereen Pienoismallipäivillä oli tämä toteutettu hyvin, kun oli erikseen tuomarien rankkaukset ja yleisön suosikit.
Lanciat myyty!
Hasegava Lancia 037 Markku Alen   20.7.2013 14:25
Hyllyssä pyörii pari Hasegavan 037 Lanciaa 1:24, jos olet kiinnostunut, ota yksityisviestillä yhteyttä.

Hinta: 40 €/kpl + postikulut 7,20 €
Ei löydy tietoa ei?   31.8.2012 20:51
Olen nyt selannunt läpi kahteen kertaan Puolustusvoimien moottoriajoneuvot-kirjan ja seulonut netin läpi lattiasta kattoon. Mikä oli sodan ajan autokomppanian väri ja enemmän kiinnostaisi tietä GAZ AA sekä Fordin kuorma-autojen värit siis vuosilta 1941-1944? Kiitos avusta jo etukäteen. -Mikko-
Tunnelma kielletty?   8.1.2012 21:47
Karmean hirveät tunnelmakuvat löydät värikuvina linkistä: www.pienoismallit.net/profiilit/4400/kuvat/kuvapankki/kuva_89320/
Tunnelma kielletty?   8.1.2012 21:19
Kari Partanen kirjoitti:
mrrantala kirjoitti:
En minä lähde kulumallakaan :) Kärpäsestä tuli härkänen, täytyy myöntää. Laitan kuvat mallista ja ukoista värillisinä vielä tänään -Mikko-
Just näin, ei kaikesta pidä ottaa itseensä (enkä nyt tarkoita sinua) näissä keskusteluissa. Tuo kuvat.fi sivusto pitää itsekin tsekata, saattaisi olla käyttökelpoinen monessakin tapauksessa.
Tuttu sivusto, hyödynnettiin Jussi J:n kanssa kyseistä sivustoa Laatokan Karjala dioraaman yhteydessä ja itse asiassa värikuvat "tunnelmakuvista" menee sinne myös.
Tunnelma kielletty?   8.1.2012 19:40
Timo Rasimus kirjoitti:
Kuvia on monelaisia, ja itsekkin olen sortunut tunnelmakuvien laittoon.

Jos Rantala ei ole ehtinyt karkaamaan muille sivustoille, ja toivottavasti ei ole, niin ehdottaisin, että hän voisi esim. tänne laittaa mallista normaalikuvat, ja valokuvauskokeilut vaikka kuvat.fi sivustolle.

En minä lähde kulumallakaan :) Kärpäsestä tuli härkänen, täytyy myöntää. Laitan kuvat mallista ja ukoista värillisinä vielä tänään -Mikko-
Tunnelma kielletty?   8.1.2012 11:47
Noh asia tuli selväksi, niin ja sain ainakin edes jotain palautetta kuvista. Heh. Se on hyvä että sanoitte kuvista että ne ovat hirveitä, aivan siinä pointti, juuri sen takia olisin halunut julkaista galleriaan kuvat, jotta olisin saanut tietää että ne ovat hirveitä ja että tekemistä on vielä paljon. Nämä oli varmasti vasta elämäni toiset mustavalkokuvat joita otin, nyt se palaute tuli tätä kautta. OK.

Ehkä tämä meni jo hieman nöyryyttämiseksi, mutta mitä muuta voi odottaa. Mielestäni muutenkin sivustoilla tuntuu vallitsevan vihamielinen ilmapiiri. Tämä oli minun osaltani tässä ja ikävä todeta, että asiat voidaan kääntää päälaelleen, aivan kuten suuressa mediassa. Omalta osaltani pahoittelen, että olin ymmärtänyt väärin säännöt sekä poikkesin niistä ja ylipäätänsä nostin asiasta edes mitään keskustelua. Joten hyviä mallailu hetkiä
Toivottaa Mikko
Tunnelma kielletty?   7.1.2012 23:34
Tomi Mynttinen kirjoitti:
www.pienoismallit.net/tmp/a467199a30154a05cb10c743e94f0fa0ea825229.jpg

Kuten näkyy, ei tällaisten kuvien perusteella dioraamakokonaisuuden arviointi oikein onnistu.

Jos mallista on lisätty myös sellaisia kuvia, joiden perusteella mallin arviointi on mahdollista, on minun mielestäni aivan ok lisätä niiden lisäksi myös luovempia otoksia, kunhan ne ovat vain lisämausteena. Aivan kuten moni onkin tehnyt. Oletuskuvana näkisin tosin mielelläni ihan selkeän kunnon värikuvan mallista.

Jos sen sijaan haluaa vain keskustella mallien valokuvauksesta, niin mikä siihen olisikaan parempi paikka kuin keskustelualue. Tännekin voi liittää kuvia, eivätkä galleriaosion säännöt päde.

www.pienoismallit.net/keskustelut/574_mallien-valokuvausvinkkeja/
Ajattelin asian näin, että olin muutaman mallin yhteydessä kokeillut laittaa yhden mustavalkokuvan muiden värikuvien joukkoon. Nyt oli todellakin tarkoitus kokeilla tunnelmakuvia isommalla määrällä ja hakea autenttisuutta, valoja ja varjoja. Dioraaman tila oli "ei arvioitavissa". Mitä pahaa olisi kerätä kommentteja ja palautetta. Ilmeisesti säännöt ovat niin piukat, että niissä ei tehdä minkään näköisiä poikkeuksia, vaan ennemmin poistetaan kun säännöt sanovat niin.