Pienoismallit.net

Harri Honkanen

Bell P-39 Q-15 8.3.2019 09:24 Malli
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Mielestäni erittäin hyvä AC! Etenkin maalaus (ja sen sävyt) miellyttävät silmää!! Ainoa mikä pomppaa silmille, on tuo spinnerin läpi tuleva tykinputki… Oliko ko. putki todella valkoinen??
Ei se ole tykin putki vaan lieskasuojus joka oli kiinni spinnerissä. Minullakin on sellainen lytyssä oleva jossain. On peräisin alasammmutusta Airacobrasta.
Mustang P-51b 4.2.2017 23:39 Malli
Hyvin onnistunut malli. Oikean puolen runkotunnus on lipsahtanut ylösalaisin :) Se on kuitenkin helppo korjata sikäli jos sinulta löytyy ylimääräinen tunnus.
Spitfire Mk.Vb 4.4.2014 00:17 Malli
Kyllä tuohon malliin on pakokaasujuovatkin kynäruiskulla maalattu.Jos noin niinku tarkkaan katsoo :)

Kiitos kaikille arvostelijoille.Kerran tuli kaksi tähteä ja kaksi kertaa kaksi ja puoli tälle Jyväskylän mallailutapahtuman 2012 luokkavoittajalle.Kovasti kiinnostaisi näiden arvosteluiden perustelut,mutta turha on toivo :P.Dominoivana oli kuitenkin 3,5 ja 4 tähteä.Sen arvoisena pidän tätä kötöstysäni minä myös.
Ei siinä kauheasti virheitä ole mutta Wow! efekti puuttuu.Katsokaapa linkin mallia joka on juuri sellainen:http://www.clubhyper.com/forums/plasticpixframe.htm
Spitfire Mk.Vb 25.3.2014 09:57 Malli
AJ:Vau!Kiitoksia näistä lisätiedoista.

Erik:Kun katselin kuvia ,niin täytyi itsekin tarkistaa potkurin asennus mallissa.Se on ihan ok.Tuo kameran makro asetus saa sen kuvissa näyttämään tuolta.
Tykin putket ovat umpinaiset.Tamiyan mallissahan ne ovat jo valmiiksi siivissä kiinni,joten niiden aukaiseminen olisi ollut hankalaa.
Teen mallini aina kuomut kiinni.Näyttää paremmalta mielestäni :)
Kyllä tuohon kuomuun olisi voinut vähän kulumaa tehdä.Hyvä huomio.
Tuo alusta oli Spitin alla vain kuvauksen ajan.

Tapio:Thanks :)
Hawker Typhoon Mk. Ib 16.3.2014 22:22 Malli
Kiva nähdä "autonovi-Typhoon"tälläkin saitilla.Hyvää työtä rakentamisen ja maalauksen suhteen.Vanhentaminen myös kuosissaan.Löydän kuitenkin virheen siinä,että spinneri ja takarungon nauha ovat valkoiset.Niiden kuuluisi olla värisävyä Sky kuten koneen laivue-ja yksilötunnuksessa.

Varsinaista ruostetta ei koskaan tulisi mallintaakaan pakoputkissa.Sitä niissä ei kertakaikkiaan ollut.Nuo pakoputkesi näyttävät hyviltä siis.

Inspiroiva malli.
P-39 13.3.2014 21:25 Malli
Vielä palatakseni tuohon pakoputki juttuun.Kävin kellarissa ja löysin tämän Airacobran pakoputken.Onhan siinä hieman ruostetta,mutta eipä ihme,onhan se viettänyt noin 60 vuotta taivasalla.Tosin tuo ruoste on erittäin pinnallista.Se ei ole syövyttänyt metallia yhtään.Tästä voinee kuvitella miltä tuo pakoputki on näyttänyt aikoinaan.

www.pienoismallit.net/profiilit/436/kuvat/kuvapankki/kuva_112438/
Uusvanha täydennys 4.3.2014 23:25 Malli
Kyllä tässä silmä lepää.Fyra poäng.Jos olisin tehnyt mallin samasta koneesta,niin en olisi käyttänyt maskiteippiä värirajoissa vaan vetänyt ne vapaalla kädellä.Onko porkat aidot Järviset? ;)

Silloin kun tuo kone seisoi Jim Pearcen myyntikuvissa vuonna 2003 oli alla G-6:n pyörät joten ei nuokaan nyt alla olevat ole alkuperäiset.On varmaan magnesium valuiset vanteet haprastuneet olemattomiin järven pohjassa.Muisteleppa sitä Kirkkoniemen lähistöllä ollutta satakymppiä.Ne vanteethan sai ihan sormin murennettua.

Time Capsulehan tuo on siihen asti kunnes Jenkit aloittavat entisöinnin.Toivottavasti tekevät siitä vain staattisen yksilön :/
Lagg-3 17.2.2014 13:03 Malli
JJ Hilska kirjoitti:
Joku kuriirikone se oli.
Sota-aikanahan näiden Bostonien ajateltiin olevan jotain kuriirikoneita.Tosiasiassa ne olivat miinatorpedo lentorykmentin koneita jotka palasivat tehtäviltään Itämereltä.Suomen kautta lentäminen oli turvallisempaa kuin Viron rannikon kautta.

Paavo:Hieno malli vaikka ne solakot puuttuvatkin.
P-39 25.1.2014 14:28 Malli
Tähän pakoputkien ruostumiseen haluaisin laittaa kommenttia.
Minulla on P-39:n ja P-40:n pakoputket.Vaikka ne ovat viettäneet 60 vuotta maastossa niissä ei ole yhtään ruostetta.Samoin kaikki amerikkalaiset pakokaasun kokoojat ja putket ovat olleet suorastaan erinomaisessa kunnossa.(olen käynyt 117:lla sota-aikaisella lentokoneen putoamispaikalla)
Ennen sotia valmistetussa Ju-52:ssa oli myös erittäin hyväkuntoiset pakokaasun kokoojat.Sen sijaan hallussani oleva Bf-109 G-6:n pakoputki on totaalisen ruosteessa.Raaka-aine pula alkoi vaivata Saksaa sodan edetessä.
Mutta onpa tuo Mersun pakoputki tosin viettänyt 60 vuotta suoperäisessä maastossa.

Ohjeeni on,että älkää mallintako koskaan ruostetta pakoputkiin.Kuumuudesta johtuvia värimuutoksia ja palokaasun jäänteitä kylläkin.

Airacobran vasemmassa ovessa ei ole kiinni hallintalaitteistoa,mutta vasemmalla puolella ja osittain oviaukkoon ulottuen on kaasukahva laitteineen.Sen vuoksi suosittiin oikeasta ovesta kulkua.

Tapio:Ihan kivalta näyttää tuo malli,mutta tummista kuvista johtuen en lähde tähdittämään.Sorry :)