Pienoismallit.net

E-P Sinkkonen

N/AW A-10A Thunderbolt II 15.3.2021 17:15 Malli
Komea on pahkasika, aikaisempia kehuja konpaten, siistä työtä. Itse en saa siistejä kapiineja aikaa edes valmismaskeilla…

Tiedä sitä kumpi päätettiin, ensi tykki vai lentokone. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että GAU-8 putki on koneen keskilinjalla ja nokkapyörä on epäkeskeisesti toisessa reunassa. Kirjallisuudessa on mainittu myös, että tykin rekyylivoima oli suurempi kuin koneen moottorien työntövoima. Tarkoitti ilmeisesti tapausta, jossa ammusvarasto tyhjennetään kerralla.

Ja onhan sitten se vertailukuva, jossa GAU-8 ja kupla volkkari ovat rinnakkain. Kupla näyttää aika pieneltä.

Minulla on muistikuva, että pari A-10 vieraili Lappeenrannan lentonäytöksessä joskun 90-luvun puolivälin paikkella.

E-P
AV-8B "Venom" 11.3.2021 16:29 Malli
Hyenamaisesti hymyilevä Harrier. Ihan tyylikäs lopputulos. Ei häviä esikuvalleen lainkaan.
Spitfire MkXVI 5.3.2021 16:29 Malli
Hauska kuulla, että aihevalinta ei mennyt täysin metsään. Voin sitten hyvillä mielin jatkaa satunnaisten erikoisuuksien esittelyä toistekin.

Yksi mielenkiintoinen teema olisi Brittien PRU yksikön väritykset WWII ajalta.

t. E-P
Spitfire Mk VIII LF 26.2.2021 16:59 Malli
Joo, tämä todellakaan ei mennyt ihan putkeen. Juu. oli mulla maskit mutta me oli tarkoitettu Eduardin IX mallille. Joten eivät olleetkaan niin yhteensopivat kuin oletin. No, seuraava paremmin.

E-P
Handley Page Victor K.2 23.2.2021 20:15 Malli
Ahaa, no nyt valkeni. Kun asiaa muistelee, niin briteillähän on pitkät perinteet tiedustelulentokoneiden erikoisista värityksistä. Olisi kyllä ihan mielenkiintoista tietää, miten tuohon Hemp sävyyn on päädytty.Todennäköisesti kompromissi, johon kukaan ei ollut todella tyytyväinen… ;) Kiitokset yleisselvityksestä.

E-P
Handley Page Victor K.2 22.2.2021 20:35 Malli
Vaikuttava ilmestys. Melkoista hienosäätöä on 144 skalassa näprääminen. Äkki katsomalla voisi olla suurempi mittakaavainenkin kone. Onnistunut lopputulos. Mielenkiintoinen pikku yksityiskohta on tuo väri, Hemp. EIko muut britti koneet olleet lähinnä Desert Pinkillä ylimaalattuja.

E-P
F-111F 17.2.2021 20:58 Malli
Kiitokset mukavan knoppitiedon jakamisesta. Ja kyllä maasika oli sen verran massiivinen ilmestys, että kaikki ylimääräinen noste tuli tarpeeseen.

E-P

Kolme turhinta asiaa ilmaisussa:
- vapaa ilmatila yläpuolellasi
- takanasi oleva kiitoradanosuus
- 1/10 sekutia sitten
F-111F 15.2.2021 21:43 Malli
Joo, tosi on. Kapiinin lasitus oli vain kahdessa osassa. Tuulilasi ja yhteen hitsatut kääntyvät osat. Joku huimapää voisi tietysti sahata lasituksen auki…

Tuo siipikulman ja kolmiopalan yhteys on minulle uusi tieto. Olen nähnyt valokuvia molemmista tapauksista. Kolmiot kenossa ja linjassa rungon kanssa. Myös lentokuvia siivet edessä olen ihmetellyt. Onko pienimissä nuolikulmassa eroa kun kone on maassa tai ilmassa. Silmämääräisesti näyttävät samoilta.

Ja huomasin myös, että pikkuisen mustaa puuttuu kyseisten kolmiopalojen kohdalta. Tai ainakin vierestä. Kiirekunonolevinaan…

Aivan satavarma en ole että mallin esikuva osallistui Persia Lahden karkeloihin juuri kuvatuissa tunnuksissa. Mutta parempiakaan ei ollut saatavilla. Muistonauha on mielenkiiintoinen tieto myös.

E-P
Boeing F-15E Strike Eagle 14.1.2021 18:48 Malli
Tervo Salminen kirjoitti:
[
Ei kovin kummoista hwww.pienoismallit.net/media/kuvat/14/27/08/142708.jpg toteutusta kaipaa ;-)
Heh! Nerokkaat ratkaisut ovat usein varsin yksinkertaisia.
E-P
F-15E Strike Eagle 14.1.2021 18:41 Malli
Siistin oloinen "rähinä kotka" (jos nyt Strike Eaglen voi noin kääntää). Ilmeisesti osien sopivuus on paremmallla tasolla kui Revell/Hase paketoinnisa. Liimasitko kaikki pikkutekstit ynnä hunajakennomerkit paikoilleen? Minusta ihan onnistunut lopputulos.

E-P