Pienoismallit.net

E-P Sinkkonen

Mitä työn alla?   6.12.2019 14:40
Fortress I siipiä liimatessa kävi pieni takaisku, jo aikaisemmin oireillut sivuikkuna irtosi osittain käpistelyn aikana. Ei auttanut muuta kuin varovasti irrottaa kattoikkuna ja sitä kautta painella irronnut ikkuna paikoilleen ja lisätä nesteliimaa saumaan, Toivottavasti nyt kestää.

E-P
Tästähän alkaa muodostua jo perinne. Mukana ollaan jollakin enemmin tai vähemmin eksoottisella lentolaitteella. Aihe tarkentuu myöhemmin.

E-P
Tamiyan ja Eduardin 1/48 Mersut   17.11.2019 17:32
Moi

Onko kellään kokemusta siitä käykö Eduardin 109 G6 mallin Erla kuomu Tamiyan 109 G-6 malliin?

E-P
Leko-mallien mittakaavan vaikeus   17.11.2019 17:27
Historialliset syyt ovat johtaneet siihen, että olen kasaillut lähinnä 1/72 lekoja. Kun aikoinaan aloitin mallien rakentelun uudelleen, niin silloin tuli osteltua 1/72 skaalan malleja. Nyt niitä on kertynyt varastoon riittävä määrä että tekemisen puutetta en voi valittaa. Muutamia 1/48 mallejakin on tullut tehtyä ja viime aikoina muutama uusikin on päätynyt varastoon. Mutta pääskaala on yhä 1/72, myös tilan tarpeen vuoksi. Sitä kun ei ole yhtään liikaa.

E-P
Mitä työn alla?   11.11.2019 20:35
Moi Tervo ja Mika,

Hommaa helpotti se, että ensimmäinen lasi putosi pöydälle eikä rungon sisälle. Lisäksi se oli tehty tarkalla sovitteella eli lasista puuttuivat pikku reunukset jotka vastaavat rungon sisäpintaan. Pätkä maskiteippiä lasin ulkopintaan ja sovittamaan takaisin paikolleen. Lopulta sain sen asemoitua kohdalleen ja jopa kiinnitettyä teipin päät rungon ulkopintaan siten, että lasi oli samassa tasossa rungon kanssa. Ja äkkiä nesteliimaa saumaan. Operaation aikana vastakkaisen puolen lasituksen etureuna oli painunut rungon sisään ja takareunakin oli myös lähes irti. Ohjaamon takana olevan kattoikkunan kautta sain pensselin varrella painettu lasin raameihinsa. Ja äkkiä nesteliimaa saumaan. Oli kyllä jonkin asteista säätämisen makua hommassa. Tänään totesin, että kokonaan irronnut lasi kaipasi lisää liimaa. Ja mallailun pitäisi olla rentouttavaa puuhaa.

E-P
Mitä työn alla?   10.11.2019 21:30
Fortress I etenee hitaasti. Oli mukava ylläri kun yhteen liimatun rungon pyrstöpuolen isot sivuikkunat irtosivat käpistelyn aikana. Otti tovin jos toisenkin saada ne paikoilleen rungon ulkopuolelta.

E-P
Mitä työn alla?   29.10.2019 18:33
Tämmöiseen värimaailmaan päädyin Fortressin sisäväreissä. Salama voi hieman vääristää sävyjä.

E-P

[url]hwww.pienoismallit.net/media/kuvat/15/13/31/151331.jpg[/url]
Mitä työn alla?   23.10.2019 19:47
Fortress I on saanut väriä sisäpinnoilleen. Ohjaamo-osat on myös liimattu paikoilleen. Ikkuna-aukkojen ympärykset rungon ulkopuolella pitää maalata seuraavaksi. Tarpeeksi leveä värikaista, niin ei tarvitse teipata kun maalaa pensselillä.

E-P
No mutta mielenkiintoisestihan juttu alkoi rönsyillä…

Joo, värit on valittu menin syteen tai saveen. Bronze Green no9 väriä vastaa likimain RLLM70. Green Zinc Chromaten sotkin itse, Yellow Zinc Chromaten sekaan pari tippaa mustaa. Väreinä LifeCilorin akryylit. Ulkopinnat taidan vetäistä Humbrolilla. Pitänee ottaa pari valokuvaa ennen rungonpuoliskojen liimaamista.

E-P
Kari Lumppio kirjoitti:
Oliko RAF (Coastal Command) ensimmäiset B 17 koneet Lend Lease vai ostettuja? Jos ostettuja niin sisätilat voisivat olla RAF:n sisäväriä Interior Green tai lookalike.
Olivat ilmeisesti lainakoneita, koska jäljelle jääneet Fortress I koneet lopulta palautettiin USAhan. Ne toisiaan olivat ensin RAFn Bomber Commandin kirjoilla ennen siirtämistä Coastal Commandin palvelukseen. Jokainen koneyksilö sai tiettävästi jonkinlaiset meritoimintavärit ylleen ennen palauttamista. MMPn kirjan mukaan muutosten dokumentoinnissa ei ole juurikaan huomioitu tulevaisuuden mallirien toiveita…

Kiitos linkeistä. Pikaisesti vilkaisin ensimmäisen, voi kun olisi ollut väreissä. Pitää katsoa rauhassa kaikki ja ajan kanssa.

t: E-P