Pienoismallit.net

E-P Sinkkonen

Nyt on se ahnehtimani toinenkin malli siinä vaiheessa että urheilutermejä käyttäen kello kilkattaa viimeisen kierroksen alkamisen merkiksi. Eli siirtokuvien pohjatyöt, siirtokuvat ja viimeiset pikkuosat paikoilleen, loppulakkaus ja vanhentamiset jäljellä. Ja pitäisi se saada julkaistuakin. Voipi mennä vähän tiukille.

E-P
Olihan se kansio valmiina. Ei vaan ensin näkynyt kun oli tyhjä.

Eli FW-190D on julkaistu. Ja Spifiren kimppuun.

E-P
Joko vuodenvaihteen 2019-2020 ryhmikselle on kansio avattu? Olisin lisännyt mallin mutta en löytänyt kansiota.

Spit XVIII on sekin jo edennyt jonkin verran, runko ja siivet on kasassa, mutta kaipaa pikkuisen pakkelia ja hiontaa.

E-P
Airfixsin pikku Dora alkaa olla loppusilausta ja valokuvausta vaille valmis. Kuvia on tarkoitus saada näytille viikonloppuun mennessä. Aikaakin jäi sen verran että toisenkin mallin varmaan ehdin tehdä. Alkuun suunnitelmissa oli rakentaa toinen Dora, mutta en saanut päätettyä minkä yksilön tekisin. Joten toisena mallina yritän saada valmiiksi AZn Spitfire XVIII määräaikaan mennessä. Iskiköhän ahneus…

E-P
Nyt on pääosat maalattu kahteen kertaan. Seuraavana on vuorossa täplien ja muiden naamio töhryjen teko pensselillä eli hauskaa ripeltämistä on tiedossa. Taidanpa ottaa kopion profiilipiirroksesta ja pitää sitä suojapaperina töhrimisen aikana. Jos saisin aikaiseksi edes jollain lailla esiluvan mukaisen lopputuloksen.

E-P
Dora on saanut ensimmäisen kokonaisen värikerroksen ylleen. Loppuillasta ehdin varmaan vetäisemään toisen värikerroksen. Huomenna on vuorossa kylkien töhriminen pienillä täplillä. Jos saan Doran tarpeeksi ajoissa valmiiksi, niin saatan ottaa tekeille toisenkin mallin.

E-P
No niin, tästä se lähtee. Doran sisäosat on maalattu ja runko on kasassa. Joitakin ulkopuolen detaleja on maalattu ja runko on kuivumassa. Taidankin kokeilla rungon maalaamista ennen siipien liimaamista ja muita toimenpiteitä. Ukkelin jätin ohjaamosta pois kun se ei mielestäni ollut kovinkaan saksalaispilotin näköinen.

E-P
Moi

Ohessa pari tyypillistä Suomi Hornettia. Värirajat eivät todellakaan erotu selvästi.

E-P

[url]hwww.pienoismallit.net/media/kuvat/15/18/54/151854.jpg[/url]

[url]hwww.pienoismallit.net/media/kuvat/15/18/55/151855.jpg[/url]
Mitä työn alla?   14.12.2019 11:39
Fortresskin on saanut väriä pintaansa. Alapuolet on maalattu kahteen kertaan kuten myös rungon yläpinnat. Siivet on vielä maalaamatta, Rakentaminen on edennyt rauhallisesti ja siihenkin taitaa tulla tauko vuodenvaihteen ryhmärakentelun takia. Fortressin maalin ja liimankuivumis mallina olen nysvännyt Bilekin(Airfix) vanhaa Do-17 mallia.

E-P
Pienen pähkäilyn jälkeen päädyin vähemmän eksoottiseen ratkaisuun eli Airfixin FW-190D, skaalassa 1/72. Lähinnä siksi, että suunnitelmissa oli muutenkin rakentaa parit Dorat. Toisekseen sarjassa on sen verran vähän osia, että luulisin saavani sen määräajassa valmiiksi. Esikuvana on Jerry Crandallin teoksessa oleva profiilipiirros III/JG26n yksilöstä keltainen kahdeksan.

E-P