Pienoismallit.net

E-P Sinkkonen

Mitä työn alla?   28.3.2020 17:11
JV44n FW-190 Dora on loppusuoran alussa. Mallin esikuvana on spekulatiivinen punainen kakkonen.

E-P
Maltan Spitfiren maalaukuvio.   25.3.2020 18:42
Moi

Maltan Spitfire värit, kaikkea muuta kuin yksiselitteinen juttu. Esim, MMP kirjassa Malta Spitfire Vs - 1942, aihetta on käsitelty. Kun UF-S haalattiin USS Waspin kannelle, niin värit todennäköisimmin olivat Mid Stone, Dark Earth ja pohjaan Azure blue (tai Sky.) MMPn kirja antaa jopa Sky Blue.

Kertomusten mukaan koneita maalattiin merellä kokonaan tai osittain (vaaleat alueet) siniharmaiksi tai sinisiksi. Arvailuja on Dark Sea Greystä alkaen erilaisiin sinertäviin sekoituksiin. Jopa USAn kansallisuustunnuksen sinistä on ehdotettu.

UF-S tunnus koneeseen ilmestyi tod näk vasta Maltalla. Onko tiedossa siirtolento tunnusta? Näkyisikö kone jossakin valokuvassa siirtotunnuksilla.

E-P
Miten mallailu jatkuu?   21.3.2020 12:30
Mallailu jatkuu entiseen tyyliin. Varastossakin on sen verran tavaraa, että rakentamista piisaa. Ennemmin loppuu tila kuin mallit,

E-P
Valitettavasti minun pitää luovuttaa tämän ryhmiksen suhteen. Puuttuvia osia keskeneräisiin malleihin ei löytynyt mistään ja siirtokuva arkkikin Helleriiin Yakia ajatellen on liian hyvässä säilössä…

E-P
Pystyykö tuolla lentämään Suomen etelästä pohjoiseen ja takaisin jos tarve vaatii? Ilmatankkaus 1000km välein ei moista lupaa, vai olisiko tankki vielä puolillaan kun mennään tankkaamaan… Luulisi, että käytössä on jonkinlainen turvamarginaali.

E-P
Juu, olihan tuo aloitus hieman kärjistetty. Ilmatankkaus puuskaisessa tuulessa on varmasti ikävä kokemus. Pari kertaa olen ollut kyydissä kun matkustajakone laskeutuu puuskaisessa kelissä.

Mutta tuo koneiden kokonaismäärä voisi olla realistinen konetyypistä riippumatta… Käyttökustannukset olisivat kyllä varsin mittavat.

E-P
Jollakulla on ollut sisäpiirin tietoa kun on todennut, että Suomi tarvitsee ainakin 240 konetta, tai jotakin tuon suuntaista. Pätee kyllä F-35een. Neljästä kaksi pääsi perille ja niistäkin toinen kärsi teknisistä ongelmista. Eli 60 käyttökuntoista vaatii sen 250 koneyksilöä. Vai miten nuo prosenttilaskut oikein menevät… ;)

E-P
RLM99   2.3.2020 19:45
Ei tuon RLM99 tulkitseminen mitään rakettitiedettä ole. RLM ei vain antanut sille mitään yksiselitteistä määritystä kuten muille RLM väreille. Siis myöskään varsinaista RLM julkaisemaa värilätkää ei ole.

Kaikki aikaisemmassa viestissä ilmoitetut käyttötarkoitukset on poimittu LDv 521- ohjeiden eri versioista. Voisi sanoa, että LDv521 oli saksalaisten maali- ja pintakäsittely raamattu mitä lentokoneisiin tulee. Ko dokumenteissa ohjeistettiin mitä piti käyttää, kuinka paljon, missä paikassa ja millä lailla. Uusille koneille ja vauriokorjauksille oli omat kohtansa.

Ilmeisesti pohjalakat ja primerit olivat vihertäviä. Tästä syystä varmaan moni värivalmistaja tärjoaa vaalean vihreätä RLM99 sävyä,

Se oxide red lienee kylläste (Dope) jota sai myös ruskeana (muistaakseni XXXX.26). Kemialliselta koostumukseltaan ja käyttäytymiseltään aineet olivat erilaisia.

Glider puttyn väriä ei ole mainittu, joten se saattoi olla lähes mitä vain.

Sitä harmaata lentokonemaalia käytettiin korvaamaan hopeaväri. Hopea muuttui vaaleanharmaaksi kun alumiinipronssin määrää vähennettiin maalia tehtäessä.

Kannattaa tutustua noihin LDv 521- dokumentteihin (esim Ulllllmannin kirjasta löytyy useampi versio), ne selkeyttävät asiaa.

t: E-P
RLM99   29.2.2020 15:37
K-sarjan Mersut on loppusodan tuotteita joten on hyvinkin mahdollista että pohjan metallipinnoilla oli vain vihertävään vivahtava suojalakkaus.

Täytyy vielä muistaa että RLM ei ollut määritellyt varsinaista värisävyä tuotteelle 99. Eli mitä kulloinkin tuli.

E-P
RLM99   29.2.2020 11:25
Vähän tarkennusta merkinnälle RLM99. Alun perin sitä oli käytetty sävytetyn suojalakan yhteydessä. Väri oli tiettävästi vihertäväsyvyinen joskin muitakin värejä esiintyi.

RLM99 on esiintynyt esim seuraavissa merkinnöissä

Aviation lacquer 7171.99 (puiset sisäosat)
Glider putty 7251.99
Aviation stripper 7210.99 (maalin poisto kangaspinnoilta)
Aviation lacquer 7102.99 (metallipinnat korjausten yhteydessä)
Aircraft varnish 7280.99 (liimana kankaan ja kankaan/puun/metallin välillä)
Corrosion protection 7191.99 (hitsatut rakenteet)
Aircraft primer 7270.99 (pintakäsittely)
Non.flamable dope 7137,99 (värsävy oxide red)
Aircraft paint 7114.99 (väri light grey)

Kuten varmaan arvasitte jo, niin merkintöjen neljä ensimmäistä numeroa kertovat käyttötarkoituksen. Tämä oli erittäin suppea selvitys aiheesta.

Kaikki esimerkit ovat Michael Ullmannin saksalaisten maalauksia ja merkintöjä käsittelevästä kirjasta. Selkeyttikö vai sotkiko edellä kerrottu asiaa?

E-P