Pienoismallit.net

E-P Sinkkonen

Mitä työn alla?   10.5.2020 17:59
F-16 Trio etenee hissukseen. Ensimmäinen jäsen on aseistusta ja paria detskua vaille valmis. Toinen toveri on saanut siirtokuvat ylleen ja odottaa siipienalaista kuormaa. Kolmannella kamraatilla on rungon pääosat kasassa. Ja kaiken kruunaa näyttelyalusta eli puinen salaattitarjotin, jolle koneet tulevat.

E-P
Terve, hämmennänpä minäkin hieman tätä ohjelma soppaa. Jos tarkkoja 2D-kuvia ja 3D-malleja haluat, niin unohda Corel Drawit ja muut vastaavat kuvitusohjelmat ja hommaa oikea CAD ohjelma. Niillä saat tarkkaa jälkeä aikaan. Etenkin, jos tarkoitus on rakentaa levystä malleja joissa on kaarevia pintoja. Kunnon 3D CAD ohjelma osaa levittää kaarevan levyn tasopintaan. Ja huomioi särmäyksestä aiheutuvat levyn venymiset tasokuvaan. Ynnä muuta mukavaa. Opetteluahan ne vaativat, mutta mitä sitä ei tekisi harrastuksen eteen. Valitettavasti nyt en osaa nimetä yhtään ilmaisohjelmaa mutta luulisi netistä löytyvän niitäkin.

t; E.P
Mitä työn alla?   3.5.2020 18:14
Tervo Salminen kirjoitti:
Oliko sullakin Italerin F16? Onko "oikee" Italeri vai uudelleenpakattu Kinetic? Oikee Italeri on hirvee, Kinetic "haasteellinen" ;-)
Joo, ei siinä ole mitään ihmeellistä, että eri valmistajien väreissä on eroja. Humbrolin eri vuosikertojen eroja lähinnä ihmettelin. Mutta taitaa valmistajalla olla väljät toleranssit.

Uskoakseni kyseessä on oikea Italeri. Sarja N0 188: F-16C/D Night Falcon. Mallissa oli Italerin tekstit, mutta ne jäivät rungon sisään piiloon, joten sisältöä en pääse tarkastamaan. Laatikon kyljessä oli c 1994 by ITALERI SpA ja Made in Italy by Italeri SpA…(ja osoite).

Jos Italeri on mielestäsi hirvee niin vältä MisterCraftin Falconia kuin ruttoa. Osien ulkonäön perusteella se on huonosti kopioitu Italeri.

Ai niin, onko Kinetic edes tehnyt 1/72 Falconia?

E-P
Mitä työn alla?   3.5.2020 14:10
F-16 trion ensimmäinen jäsen alkaa olla loppulakkausta vaille valmis. Kakkonen on maalausvaiheessa ja kolmosesta on vasta runko kasassa.

Korkkasin uuden (=avaamattoman) purkin Hu127aa. Vaikuttaa siltä, että siitä puuttuu sinertävä sävy, joka edellisessä oli. Alkuperäinen oli Hunbrol Enamel. nyt avattu oli Humbrol Super Enamel. Pari yksityiskohtaa on maalattu XtrAcrylixin FS16375 sävyllä joka periaatteessa on sama kuin Hu127. Sävyero on kuitenkin varsin selvä. Ovatko muuttaneet Humbrolilla väriä vai menisikö valmistustoleranssien sisään.

E-P
A Lappalainen kirjoitti:
Ymmärsin, että E-P olet Luftwaffen Tornadon kimpussa? Onko tuo tuttu:
www.tornadosig.com/luftwaffe-camouflage-schemes.html#
Kiitos linkistö. Näemmä tietoa löytyy kun vaan osaa oikein hakea. Hämärästi muistan jonnekin tuonkaltaiselle sivustolle joskus päätyneeni kun etsin jotakin muuta kohdetta (Gallandin mersujen maalaus?). En laittanut silloin suosikkeihin.

Itse asiassa, Tornado-projektin esisuunnittelu on vasta meneillään. Tarkoitus on saada F-16 Trio valmiiksi ennen Tornadon aktiivivaihetta. Suunnitelmana on rakentaa alkuaikojen saksalainen TTTE (Tri-National Tornado Training Establishment) kone. TTTE oli Englannin, Italian ja Saksan yhteinen Tornado koulutusyksikkö.

Veikko Karppinen: Onko omakohtaista kokemusta siitä halpisviuhkasta? Onko perinteistä DIN-EN-ISO standardit täyttävää laatua vai suuripiirteisempää "Close enough for the Government Work"-tasoa. Ne parin tonnin paketit on varmaan vakavasti harrastukseensa suhtautuville.

Tulipa mieleen, josko työnantajan käsikirjastosta löytyisi RAL-värikarttoja…

E-P
Kiitokset vastaajille. Enköhän minä saa F-16 trion jälkeisen Tornado-projektin liikkeelle näillä tiedoilla. Eipä tullut kokeiltua noin yksinkertaista hakua. Ja jos mikään muu ei auta, niin pitää siirtyä perinteisiin analogisiin keinoihin. Esim. netistä RAL värikartta esille ja vertaileva väritutkimus mallimaalien kanssa ja valitaan sitten lähinnä sopivin väri. Ja toivotaan, että monitorin tai tulostimen väriasetukset on kohdallaan. Miksiköhän näin nettiaikana tuppaavat nuo perinteiset keinot unohtumaan.

Niin, musta on mustaa. Vai onko näin? Ainakin LifeColorilla on kuuden purkin setti mustan eri sävyjä. Ja näkyy RAL-väreissäkin olevan useampi musta. Kuinka suuret on erot ja onko niillä mallinrakennuksessa suurta merkitystä onkin jo toinen juttu.

E-P
Moi

Kuka osaisi kertoa lonkalta Revell/Humbrol/LifeColor/XtraColor vastaavuudet Norm76 väreille RAL7001, RAL9005, RAL6014 ja RAL7012?

RAL7012le löytyi netistä vastaavuus Revellin 77 ja 378. RAL6014 haeskelin jonkin aikaa mutta ainut mikä löytyi oli FS X4064. Googlekaan ei näytä olevan kaikkitietävä. Tai sitten minun hakuni ovat epäselviä.

E-P
Mitä työn alla?   20.4.2020 18:41
Tervo Salminen kirjoitti:
Kiitollinen kohde, noita kaavioita kun riittää, kuten myös F-18:sta.
Mallit ovat kolmelta eri valmistajalta. Kansallisuustunnukset on tarvikearkeilta sekä ylijäämä siirtkuva varastosta.

Pisimmällä on MisterCraftin F-16A, joka tuli hankittua kun halvalla sain. Ei olisi kannattanut. Pikku vihje, kiertäkää kaukaa jos voitte. On ilmeisesti kopio Italerista. Sen verran ovat muovinpalat samannäköisiä kun vertailin.

Italeri F-16C on juuri aloitettu. Tyypillinen Italerin tuote. Muottien ikä näkyy valupurseiden määrässä. Tähän asti kasautunut ilman suurta draamaa.

Hasegawan F-16C olen katsellut laatikossa ja pohtinut miten toteutan pyrstöön, peräevän alaosaan tulevan muutoksen. Taitaa olla jarruvarjokotelo joka ulottuu jonkin matkaa suihkuputken päälle.

E-P
Mitä työn alla?   19.4.2020 11:49
Menossa on kolmen F-16 koneen rakennusprojekti. Tulevat esittämään vientiversioita hieman erilaisissa maalauskaavioissa USAFn vakiokaavioon verrattuna.

E-P
Mitä työn alla?   9.4.2020 18:10
JV44n FW-190D-11 alkaa olla loppusilausta vaille valmis. Kuvia on tarkoitus laittaa esille pääsiäisen aikana.

E-P