Pienoismallit.net

E-P Sinkkonen

Jaws kirjoitti:
…pitää kyllä tarkistaa olivatko nuo siellä…
Joo, kuten on todettu, kyllä F-15E osallistui karkeloihin. Mainittu helikopterin pudotus on lähinnä yksittäistapaus. Yleisimmät tehtävät sodan loppupuolella olivat "Scud hunting" ja "anti armour missions". Eri tehtäviin käytetyt asekuormat tarjoavat aika paljon erilaisia varustelu vaihtoehtoja.

E-P
Joo, tähän on lähdettävä mukaan. Aiheina Mutakana ja Maasika.

Eli F-15E Strike Eagle (aka Mud Hen) sekä F-111F Aardvark, sikäli kun aika riittää. Molemmat on 1/72 skaalassa. Edellinen Revellin ja jälkimmäinen Hasegawan tuotantoa.

Pitää vielä varmistaa että kumpaankin löytyy asianmukaiset merkinnät. Luulisi, että siirtokuvavalmitajatkin huomioisivat 30-vuotis merkkipaalun.

E-P
Moi

Kiitokset kaikille vastaajille. Ilmeisesti Revellin värimääritykset ovat riittävän lähelllä. Vaaleanvihreän (Laipiot ja rungon sisäpuoli) pitäisi sävyltään vastata Brittien Sky väriä. Vaaleanharmaa ("lattiat") on aika lähellä Suomikoneiden pohjan harmaata. Saas nähdä, minkälaisen virityksen saan aikaiseksi…

E-P
Ajattelin hypätä epämukavuusalueen syväänpäätyyn ja pitkälle. Mallivarastoa järjestellessäni käteen sattui Revellin paketoima SSBN Andrew Jackson, joka on tarkoitus rakentaa vuoden loppuun mennessä. Revell tarjoaa omia värejään (pääasiassa vaaleanvihreää ja -harmaata) sisätiloihin. Netistä en paljoa apua löytänyt. Eli onko arvon mallarikollegoilla tietämystä aiheesta? Muutoin on mentävä ojheen mukaan.

E-P
RLM99   25.6.2020 21:32
Hei Antti

Sanoisin, että olet oikeilla jäljillä. Värisävy 99 oli kyllä olemassa, mutta se oli vapaasti valittavissa eli sille ei annettu varsinaista sävyä. Eli hämmentävin asia tässä on se, oli olemassa väri jolle ei ollut määritelty sävyä. Asia on selitetty tarkemmin L.Dv. / L.Dv.T. Luftwaffen Dienstvorschriften 521 dokuementeissa. Säilyneiden dokumenttien englanninkieliset käännökset olen tähän mennessä nähnyt vain Ullmannin kirjassa. Suosittelen tutustumaan ja lukemaan ajatuksella.

t: E-P
Mitä työn alla?   20.6.2020 08:30
Saksalais Tornadossa on värit pinnassa ja pohjalakkaus on tehty. Ei kun siirtokuvia pintaan ja viimeinen lakka niin alkaa olla valmista tavaraa,

Seuraavaa projektiakin on jo aloiteltu. Revelllin JAS-39c Gripenin ensimmäiset osat on liimattu.

E-P
Skyraider A1-H vöiden väri   11.6.2020 15:31
Vilkaisin Skyraider A-1 kirjan kuvia. Kolmessa tapauksessa neljästä vyöt olivat vihertäviä ja yhdessä rusehtavia. Olivat värikuvia operatiivisessa käytössä olevista koneista, ei museo koneista. Kuvia kylläkin piti tutkia suurennuslasin avulla että jotakin edes selviäisi. Joten molemmat värit on ok. Neljän kuvan otannalla pääsääntöisesti vihertäviä. Ei tainnut olla tästäkään suurta hyötyä. Edes tilastollisesti, kun otanta oli niin pieni.

E-P
Arado Ar 196:n värit   10.6.2020 18:04
Minulla on hämärä muistikuva siitä, että RLM olisi antanut väreille vain numeroarvon, ei selkokielistä nimeä. En kuitenkaan löytänyt äkkiä hakemalla vahvistusta muistikuvalle. Jos näin kuitenkin oli, niin nimet tulivat ilmeisesti lentokonevalmistajilta tai maalitehtailta.. 72 ja 73 värien yhteydessä on esiintynyt sellaisia nimityksiä kuin Grun, Dunkel Grun ja Mittel Grun. Taisipa olla peräti Hellgrun.

Vertasin Merrickin kahden kirjan ykkösosan värinäytteitä FS595B viuhkaan, Merrickin kirjassa 72 lätkä oli tummempi, melkein musta väri. 73 lätkä oli vaaleampi, jossa oli selvästi vihertävä sävy.

Täysin identtisiä värejä ei värinäytteiden ja FS-viuhkan välillä löytynyt. Parhaat vastaavuudet 72 värille oli FS24084 joka oli hieman vihreämpi ja FS37038 joka oli tummempi/mustempi. Vastaavasti 73 värille löytyi FS26081 joka oli harmaampi, FS35042 joka oli sinisempi ja 14077 joka oli vihreämpi.

Enää tarvitsi vain kuusi saksalaista WWII meritoimintakonetta, niin saisi kokeiltua kaikki kombinaatiot.

E-P
Mitä työn alla?   7.6.2020 11:23
Do Diin. Luftwaffen Tornado IDS on saanut ensimmäisen kerroksen väriä pintaansa. Toinen maalin sivelykierros on vielä edessä ennen kuin pääsen liimailemaan siirtokuvia.

E-P
Mitä työn alla?   25.5.2020 02:00
F-16 kattaus alkaa olla viimeisiä osia vaille valmis. Pari pikku yksityiskohtaa on vielä maalattava, pari anturia ja viimeisen koneen lakkaus niin se on siinä. Arvio on, että valmistuu viikon sisällä.

Tornado projektikin nytkähti liikkeelle. Ohjaamo on kasassa ja siipien rungon sisään kääntyviä alueita on maskattu. Jostakin syystä Airfix ei katsonut tarpeelliseksi tehdä rajaviivoja kyseiselle alueelle. Pakko käyttää mauseria ja valistuneita arvauksia. Vai olisikohan pitänyt valita joku toinen sarja. Toisaalta, varastosta löytyi vain Airfix, joka esittää alkupään IDS tuotantoversiota. Hasen ja Revellin paketeista löytyy myöhäisempää tuotantoa. Toisaalta Haselta puuttuu BOZ-107 varustus täysin.

t: E-P