Pienoismallit.net

E-P Sinkkonen

Vähän myöhässä pääsin liikkeelle mutta nyt on laatikko korkattu ja ensimmäiset osat saanet väriä pintaan. Onneksi aikaa on vielä riittävästi.

E-P
Löytyi Hasegawan 1/72 Kfir C2 jolla aion osallistus rakenteluun.

E-P
Pitäähän sitä tähän perinteiseen vuodenvaihteen rakenteluun osallistua. Mallin ilmoitan hieman myöhemmin. Pitää kaivella varastosta joko sopivan nopea ja yksinkertainen rakennettava kun meneillään on myös Desert Storm 30- vuotta rakentelu.

E-P
Hurricanen KANGASSIIVET   5.12.2020 11:04
Jod en aivan väärin muista, niin myös AZ on tehnyt Hurricanan kangassiivilä 1/72 kokouokassa. Saatavuudesta en osaa sanoa nitään.
F-15E on saanut ensimmäiset siirtokuvat pintaansa. Tarvikesiirtokuvat ovat hankalamman oloisia käsitellä kuin Revellin omat, joten taidan käyttää Revellin omia kuvia missä vain voin. Tarvikekuvia pitää liottaa kauemmin vedessä ja ne irtoavat taustapaperista heikommin.

F-111F runko alkaa olla kasassa. Melkoinen palapeli sekin. Liikaa liimasaumoja näkyvillä paikoilla että oletusarvona olisi siististi rakentunut malli. On vaan yritettävä olla huolelinen liimaillesssa osia yhteen.

E-P
Suu42 säiliö   23.11.2020 19:17
Linkki

Yllä on linkki SUU42 mittapiirustukseen. Mitoitus on tehty 1/72 mukaan. Piirustuksen alkuperäinen koko on A3. Alinperin pdf tiedosto piti näyttökaappauksella muuttaa jpg muoton.

A3 kuvan alkuperäinen mittakaava on 2:1, kohtakuva 5:1. Vasemman alareunan jonomittakuva on kuvakaappaus josta selviää vain ulkopinnan mitat vaaka- ja pystyystyakselilla.

Mitoitus on milimetreinä.

Lisäsin mitoituksen erikseen, kun se oli niin pientä tihrua varsinaisessa piirustuksessa.

[url=hwww.pienoismallit.net/media/kuvat/15/73/59/157359.jpg][/url]

Kysyä saa, jos siltä tuntuu, yritän vastata.

E-P
Mud Hen on saanut kaksinkertaisen tummanharmaan "höyhenpeitteen". Detaljeja pitää vielä viimeistellä ja siirtokuvat liimata.

Aardvarkin paketti on korkattu ja ensimmäiset osat on maalattu ja liimattu kasaan. Eiköhän mallit valmistu hyvissä ajoin.

E-P
Tuli hieman takapakkia. F-15En pohjamaalausoperaatio paljasti pari irvistävää saumaa, jotka pitää korjata. EIvät erotu kun kone on normaalisti pyörillään mutta hyppävät silmille heti kun vilkaisee mahan alle.

No, onneksi ei vielä ole kiirus.
Suu42 säiliö   20.11.2020 23:45
Jo aikaa sitten lupasin laittaa näytille uuden version SUU24 säiliön piirustuksesta. Yriton lisätä kuvapankkiin, mutta kuva on liian pieni. Pitää keksiä jokin kiertotie tai tehdä suuremmat kuvat jollakin tavalla. Jos ei muu auta, niin pitää muokata kuvaa ja ajaa se normaalikokoisena pdf tiedostona. Alkuperäistä tiedostomuotoa (.idw) sivusto tuskin ymmärtää.

Vai saako sivustolle talletettua STEP muotoisen 3D mallin? Jos joku haluaa sellaisen. Vai missä muodossa 3d tulostimet mallin haluavat?

Pitääkin tarkastaa mitat vielä kerran, vaikka likimain näköinen siitä tulee joka tapauksessa.

E-P
Mutakanan pääosat on kasassa. Hieman piti improvisoida kun Carpet Monster vaati veronsa.