Pienoismallit.net

E-P Sinkkonen

Vaikuttaa uhkaavasti siltä, että saan F-111Fn määräsikaan mennessä valmiiksi. Tänään on ensimmäiset siirtokuvat laitettu paikoilleen. Loput kuvat ja loppuviimeistely sekä kuvaminen. Ja aikaa kolmisen viikkoa. Lupaavalta näyttää. Ehtii rakennella maalinkuivumismallikin rinnakkaisprojektina. Tai pari jos oikein ahneeksi heittäytyy…

E-P
F-15E on lsätty Galleriaan.

E-P
Kfir C2 on lisätty galleriaan. Se jäi hieman vajaavaiseksi, mutta valmistui kuitenkin aikataulussa.

E-P
Kfir kyllä valmistuu, mutta hieman ajateltua karumpana versiona. Siirtokuvat rupesivat kenkkuilemaan, niitä saa liottaa tolkuttoman kauan ja sitten kun ovat lionneet tarpeeksi alkaa hajoamisilmiö. Näin käbi keltamustille omakone tunnusille. Ja kapeat raidat katkeavat tai hajoavat muuten vaan. Joten merkinnöt jäävät minimiin.

E-P
Tämä projekti on ollut lähes pysähdyksissä kun olen keskittynyt Vuodenvaihteen ryhmikseen. No kuitemnkin, F-15 on loppulakkausta ja viimeistelyä vaille valmis. F-111F runko on kasattu ja pikku detaljeja on maalattu. Asekuorma, siivet ja laskutelineetovat vielä irrallaan

E-P
Vuoden 2020 tuotokset   2.1.2021 23:53
Moi

Vuoden 2020 saldo. Kaikki ovat esillä galleriassa.
-Spitfire XVIII
-Boeing Fortress Mk1
-Dornier DO-17F
-Yak-1B
-Focke-Wulf FW-190D-11
-Messerschmitt Bf-109G2
-Kolmen Falconin tarjotin
-Tornado IDS
-SAAB JAS-39C Gripen
-Douglas C-47
-T-43-12

Yllättävän montahan noita on. Hyvä, että saan varastoa pienemmäksi.

E-P
Tervo Salminen kirjoitti:
li nämä on niitä tippapullossa myytäviä? … Eivätkä taida hirveän hyvin sopia sivellinmaalaukseen.
Joo, tippapullo tavaraa ovat. Kaksi kerrosta vaaleansinistä ja pari paikkoa jouduin vetämään Kfirin pohjaan. Hiekanvärisen naamiovärin sutaisin toisenlaisella pensselillä ja pyrin välttämään saman kohdan pensselöintiä useampaan kertaa, Oli jo vähän lupaavamman näköistä jälkeä. Palautuipahan mieleen vanha totuus, että uusi väri vaatii oman aikansa että sen käyttäytymisen oppii.
Tervo Salminen kirjoitti:
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Israelin kolmivärikaavion kanssa menee nelisenpäivää.
Millä maaleilla?
Moi Tervo
Tuli hommattua AKn kahdeksan värin paketti Israeli Air Force Colors. Akryylivärejä, jotka purkin tekstin mukaan soveltuvat sekä pensselille että ruiskulle. Purkin kyljessä oli suositus kuivumisajalle yksi päivä.

Alkuillasta maalasin Kfirin alapinnat. Pitääkin käydä katsomassa joko se on kuiva. Ainakin pohjaan tuleva sininen vaati useamman kerroksen maalia.

t:E-P
Kfirin pohjamaali on kuivumassa. Äkkiiä laskien voipi yulla vielä kiirus parjektin kanssa. Israelin kolmivärikaavion kanssa menee nelisenpäivää. Siirtokuvien ja lakkausten kanssa menee 2-3 päivää. Löysät katosivat myöhäiseen alotisajankohtaan. No, on sitä aikaisemminkin ladattu tietoja viimeisen tunnin aikana…

E-P
Tänään Kfir eteno jonki verran. Runko on kasattu ja siivet on kiinnitetty runkoon ja paketti on jätetty kuivumaan. Ei puutu kuin laskeutumistelineet ja ulkoisen kuorman ripustimet. Sittten pääseekin maalaamaan. Tässä on toiveita saada malli ajoisssa vakmiiksi.

E-P