Pienoismallit.net

E-P Sinkkonen

Kalle Rantanen kirjoitti:
…todennäköisimpiä tunnuksia olisivat varmaan olleet FW, CO, CR, CD ja CN…
Kiitokset kommenteista arvon kollegat.

Pitääkin tutustua Ripon aineestoon hieman tarkemmin jos saisi pari vinkki rakenteluun. Kun ne torpedot sen Condorin paketissa kerrran tulevat niin päätin sitten hyödyntää hekin. Menisikö kuvitteellinen meritoimintakaavio jo hieman överiksi.. Vaikka olihan niitä lekojen suojamaalauskokeiluja todella tehty.

Joo, muutamien yöunien jälkeen lyhenne CD alkaa vaikuttaa varteenotettavalta vaihtoehdolta.

E-P
Raimo Leino muistorakentelu   21.6.2021 20:25
Pääsinpä minäkin vihdoin liikkeelle eli Kondoori paketti on korkattu. Parit osakokoonpanot ja hieman väriä pintaan. Ensin ajattelin rakentaa mallin perustuen Aeron tilaamiin yksilöihin. Skippasin tämän vaihtoehdon kun selvisi mitä olisi pitänyt muuttaa mallissa. Työn määrä ei vastannut alkuperäistä ajatusta "pääasiassa suoraan laatikosta". Joten päädyin hieman mielikuvutuksellisempaan koneyksilöön.

Aiheeseen liittyvä kysymys. Oliko Suomella lentokoneita, joihin voitiin ripustaa torpedot? En muista törmänneeni ainakaan valokuviin torpedovarustuksesta. Ja jos oli, niin minkä värinen oli torpedo, maalaamaton metalli vai maalattua rautaa?

Toinen mieltä askarruttava asia on koneen nimitys SUomessa. Olisiko se ollut Kondori (KD-jotakin) vai jotakin ihan muuta? Taidan kallistua tuon KD-tunnuksen kannalle ellei joku perusteellisella argumentoinnilla saa päätäni käännettyä…

Pitääkin vielä selailla omaa lähdekirjastoa/arkistoa.

Loman odotusta E-P
Raimo Leino muistorakentelu   25.5.2021 23:26
Ilmeisesti mallin rakentamisen voi aloittaa välittömästi. Näin asian tulkitsin kun en löytänyt kuin rakentelun takarajan.

E-P
Raimo Leino muistorakentelu   24.5.2021 16:37
Hetken tuumailtuani päätin että kun jossitellaan niin jossitellaan sitten kunnolla. Malliksi valikoitui Trumpeterin 1/72 skaalan FW-200 "Condor". Tietenkin Suomen ilmavoimien sotamaalauksessa.

E-P
Mitä työn alla?   23.5.2021 18:14
Loppusuora alkaa. Mersu on siirtokuvia ja lakkausta vaille valmis.

E-P
Raimo Leino RIP   23.5.2021 18:13
Osanotto läheisille,

E-P
Raimo Leino muistorakentelu   23.5.2021 18:11
Moi

Tähän on osallistuttava. Malli on jokin 1/72 skaalan leko. Saattaa mennä jopa What if osastolle. Katsotaan mitä varastosta löytyy. Malli tarkentuu myöhemmin-

E-P
Mitä työn alla?   5.5.2021 18:29
Alkaa olla elämäni ensimmäinen 1/48 Suomi-Mersu loppusuoralla. Parit pikkuosat (näitä todellakin piisasi) paikolleen, siirtokuvat ja lopullinen viimeistely niin se on siinä. Ennen kesää todennäköisesri valmis, jee…

E-P
Mitä työn alla?   18.4.2021 13:42
Tervo Salminen kirjoitti:
Satiinilakka ehkä vähän turhan kiiltävä, mutta tällä mennään, ei tuota enää viitsi uudestaan lakkailla. Jossain vaiheessahan taisivat kiillotella koneita, huippunopeutta parantamaan.

ts18056.kapsi.fi/Projektit/Spitfire%20Mk%20Vb/slides/DSC_0062.jpg
Hyvän näköinen Spitfire on tulossa. Oletettavasti Maltalta toiminut yksilö. Eivät ne Maltan koneet kovin kiiltäviä olleet. Olosuhteet olivat aika karut.

Kyllä niitä koneita alkuun kiilloteltiin, että nopeutta saatiin lisää. Tästä syystä kehitettiin uusi maali, jonka väripigmentin raekoko oli pienempi kuin aikaisepien värien. Tunnetaan nimellä Type S (Smooth). Pinta oli ennemminkin puolikiiltävä kuin täysin matta.

Tunnetuin tapaus on varmaan Sky Type S, jossa tuo Type S tarkoittaa juurikin sileämpää pintaa. SIllä ei ole mitää tekemistä varsiniasen värisävyn SKy kanssa.

E-P
Mitä työn alla?   17.4.2021 18:47
Tsvetan Suomi Mersu etenee hissukseen. Keltaiset omakone tunnukset on maalattu ja maskattu. Kaksi kerrosta Lifecolorin RLM76 väriä on sudittu pohjaan sekä kylkiin. Malli on kyllä varsin laaduksta työtä mutta sitä huolimatta liikaa hienoja liimasaumoja ennustuskeni toteutui. Kaikissa saumoissa kohdistus ei onnistunut toivotulla tavalla.

E-P