Pienoismallit.net

Jari Juvonen

Queen Elizabeth 2 8.11.2013 21:04 Malli
Ei antanut vaikutelmaa esikuvastaan
Fokker Dr I 8.11.2013 19:40 Malli
hei Mikko,
Stephen Lawsonin mukaan laskutelineet todella ovat hieman liian pitkät. Itsekin epäilin väitettä aluksi, mutta useita sopivista kuvakulmista otettuja valokuvia läpi käytyäni päädyin samaan johtopäätökseen.

t. Jari
Fokker Dr I 7.11.2013 17:01 Malli
Kiitoksia kommenteistanne, jotka nöyränä otan vastaan.

Esko
ihmettelet alhaista keskiarvoa, mutta sehän on paras mitä olen koskaan saavuttanut :)

Eerik
Tarkastusikkuna oli tietääkseni vain siiven yläpuolella siipisalon kohdalla.
Vaijerinkiristimiä tosiaan oli Dr I:ssä neljä kappaletta. Laiskuuttani en niitä asentanut, tosin monessa näkemässäni mallissa ne näyttävät mittakaavaan suhteutettuina liian suurilta, joten kumpi parempi?
Potkurin napalevy on maalattu Revellin teräs sävyllä, mutta olisi voinut olla tummempikin

Jarno
runkoa moottorin takaa rungon alapuolelta on litkutettu likaiseksi ja takarunkoa on vanhennettu (liattu) ruskealla pastellijauheella. Valitettavasti tämä ei oikein näy kuvissa. Halusin säilyttää koneen yleisilmeen kuitenkin siistinä, olihan se Punaisen Paronin kone ja varmaankin hyvin puunattu.

terveisin
Jari
Mig-3 15.7.2012 15:20 Malli
Erittäin hyvin onnistunut talvicamo ja realistinen säistys/ kulumat. Työn jälki kokonaisuudessaan lähentelee täydellistä suoritusta.
Focke-Wulf 190 A-8 23.7.2011 11:10 Malli
hei,
tältä sivustolta löytyy myös hyviä ohjeita mallien valokuvaukseen, esimerkiksi täältä on hyvä aloittaa
www.pienoismallit.net/ohjeet/valokuvaus/
Täältä löytyy pitkä keskustelu mallien valokuuvamisesta www.pienoismallit.net/keskustelut/1865_epaselvat-suttuiset-kuvat-galleriassa/?offset=0
Tämän sivuston haku-toimintoa käyttämällä löytyy vielä lisää aiheesta.
terveisin
Jari J
Focke-Wulf 190 A-8 22.7.2011 21:30 Malli
Kuvat ovat liian tummasävyisiä, joten mallin tarkka arviointi on hieman hankalaa noiden kuvien perusteella. Mitä kuvista saan selvää, niin mielestäni koneen säistys/ vanhentaminen on mennyt ainakin takarungon, siipien yläpuolen ja pyrstöosan osalta hieman överiksi. En ole nähnyt yhtäkään valokuvaa WW2 sotakoneesta, missä siiven yläpinnat ja peräsimet olisivat oikeasti tuolla tavalla sotkuisia. Lähinnä tuo säistyksen "juovaisuus" pistää silmään. Malli on hyvin rakennetun näköinen. Ohjaamon etupuolella oleva panssarointi on mittakaavaan suhteutettuna liian paksu samoin kuin kuomun sivuissa olevat panssarilasit.
Fw-190 D-9 5.9.2009 22:26 Malli
Maalaus on onnistunut erinomaisest, varsinkin huomioonottaen mallin pienen mittakaavan! Usein mallien täysmattainen pinta ei mielestäni ole lähelläkään realistista, mutta olet onnistunut tässäkin lähes täydellisesti ja vielä pienessä 1/72 mittakaavassa. Ainoa asia mikä töksähti silmääni, oli moottorin, tai siis ahtimen ilmanottoputken etureunan viimeistelemättömyys. Senhän kuuluisi olla etureunastaan pyöristetty ja virtaviivainen. Tämä on kuitenkin kokonaisuuteen nähden pieni ja varmaankin "livenä" näkymätön asia.
--Jari
Albatros D.III: Kasaus valmis 12.5.2009 19:45 Rakennusblogi
Ohuita siimoja kannattaa kysellä kalastustarvikeliikkeistä.
Brewster B-239 7.1.2008 17:01 Malli
fi661 Pertti kirjoitti:
"Kannus: koneiden tullessa niissä oli Revellin mallin kuvaama pieni, tukialuskäyttöön tarkoitettu umpikumipyörä. Varsin pian se korvattiin isommalla ilmakumirenkaalla…ja varsin harvassa ovat ne Jatkosodan koneet, joissa sitä enää oli. Mutta oli niitäkin, mm Illun BW-364, Jopen BW-366 ja Lammen BW-354 nyt ainakin…"

Illu Juutilaisen BW-364:ssa näyttää olleen isompi kannuspyörän rengas kesäkuussa 1942 Hirvaksessa ja toukokuussa 1943 Suulajärvellä otetuissa valokuvissa.

--Greycap
Me-110 G-2 12.12.2007 21:33 Malli
Hienon mallin olet todellakin rakentanut! Ihan upealta näyttää. Itsekin olen monesti harkinnut tuon Me 110 :n rakentamista, se on todella hieno kone. Sanoit että sinusta tuntuu, että rakentamiseen meni "puoli ikuisuutta". Älä välitä, minulta menee mallin valmiiksi saamiseen aina täysi ikuisuus ;) Muista kuitenkin, että kukaan ei tule kysymään sinulta, että kuinka nopesti se valmistui vaan kuka sen teki. Mallailussahan ei todellakaan ole kyse nopeuskilpailusta!