Pienoismallit.net

Jari Juvonen

Messerschmitt Bf 109 G-6 15.9.2021 23:01 Malli
Hienosti rakennettu, viimeistelty ja maalattu Kymin Mersu. Avoin moottoritila ja hienosti maalattu moottori ansaitsee lisäpisteet. Maalaus on mielestäni hyvä, mutta sävyt, tai niiden kontrastin puute pudottaa pistearviointiani. Liekö syynä sitten kamera tai Vallejon maalit, mutta RLM 74/75/76 värien kontrasti on mielestäni liian vähäinen. Antennimasto on hieman taaksepäin kallellaan ja kohtilentoantennin pyöreää kehää olisi voinut hieman ohentaa. Kokonaisuutena hyvä malli Kymin Mersusta!
Etrich Taube 7.8.2021 13:21 Malli
No nyt on Mika tehnyt oikean kaunokaisen, eikä mistään helposta sarjasta. Ei heti uskoisi että kyseessä on 1/72 malli. Luulin ensin että malli on maalattu ruiskulla, mutta ei, vaan siveltimellä. Kaikin puolin erinomaisesti onnistut malli ja todellinen hengen voitto aineesta!
Bristol Blenheim Mk.I 21.3.2021 17:36 Malli
Itselläni työn alla juuri sama Airfixin Blenheim Mk I. Koneyksilöksi valikoitui BL-141 ja ajankohdaksi jatkosodan alku. RAF:n DE/DG maaleina ajattelin kokeilla MrHobbyn H72 ja H73 sävyjä. Valintani voi vaihtua kunhan maalaamisen aika koittaa.

Mallisi suojamaalauksen DE/DG sävyt kiinnittivät huomioni, joista varsinkin vihreä on mielestäni liian kirkas RAF:n vihreäksi ja sävyjen välinen kontrasti on turhan voimakas. Mallin voimakkaat filtteröinnit, chippaukset ja muut efektit saavat mallin näyttämään hieman epärealistisen kirjavalta, mutta tosin näyttävältä samalla.

Yläluukussa ei kuulu olla keskellä poikkipienaa minkä Airfix on sinne tehnyt kuten ei myöskään pienissä sivuikkonoissa rungon molemmin puolin. Ohjaajan istuimen takana kuuluisi olla selkäpanssari, joka näkyy hyvin joissakin IV-sarjan Blennujen valokuvissa. Asennettiin koneisiin jo Englannissa.

Itse en tuota ulosvirtauskanavaa huomannutkaan. Onneksi mallini on vielä alkutekijöissään ja saan korjattua virheen vielä helposti.

Maalasitko laskutelinekuilut sisältä ohjeen mukaan alumiinin värisiksi? Paljon on näkemystä että olisivat olleet Interior Greeniä. Tosin on myös arveluita että alkusarjojen Mk I:ssä kuilut olisivat olleet juurikin alumiinin väriset.
Focke-Wulf Fw 190A-3 21.2.2021 07:56 Malli
Olen onnistuneesti käyttänyt siirtokuvien hopeointiin vedellä ohennettua Erikeeper liimaa. Voisi olla turvallisempi vaihtoehto tuolle Tamiyan vihreäkorkkiselle. Eli hopeoivan siirtokuvan pintaan pieniä reikiä vieri viereen ja sen jälkeen vesi-Erikeeper seosta päälle. Kannattaa antaa nesteen seistä pinnalla riittävän kauan että se imeytyy siirtokuvan alle. Lopuksi siirtokuvan painelua esim. pumpulipuikolla ja jos hyvin käy niin hopeointi on tiessään.
Convair F-106A Delta Dart 1.12.2020 12:49 Malli
Hienosti rakennettu ja maalattu malli. Työn jälki on virheetöntä kuten myös maalaus jossa ei ole sorruttu ylikorostamaan panelirajoja. Realistisen näköinen!
Jak-1b 31.10.2020 10:34 Malli
Kiitos kommenteista Olli. Modelsvitin Yak-1b on huomattavasti parempi kuin Accurate Miniaturesin, nykyään Zvezdan pakkaama, malli. Ovat tosiaan hyvin paneutuneet koneen muotoihin ja yksityiskohtiin. Heiltä on äskettäin ilmestynyt myös Yak-9T 1/48 mittakaavaan. Yak-1 oli historiallisesti tärkeä konetyyppi suomalaistenkin kannalta, niitähän tosiaan käytettiin Suomenlahdella ja olivat kovia vastuksia Mersuillemme ja Brewstereillemme.
Jak-1b 25.10.2020 09:21 Malli
Kiitos kommenteista, Markku katsoitko kooneen kuvan viimeisen kappaleen linkistä :)
Lockheed Martin F-35 A… 17.8.2020 12:10 Malli
Onnittelut viikon mallista!
Lockheed Martin F-35 A… 11.8.2020 08:49 Malli
Hieno malli ja hyvä taustoitus Markulta jälleen. Malli näyttää hyvältä ja esikuvansa mukaiselta.
Monessa F-35 mallissa hyppää silmille nuo vaalemmalla harmaalla maalatut "RAM linjat", menikö oikein, mutta sinun mallissasi ne ovat realistisen näköisiä. Kuomun väri on myös hyvin onnistunut, aivan kuin esikuvassa.
Jos jotain mallissa muuttaisin, niin suihkusuuttimen väri voisi olla tummempi ja vähemmän kuparin sävyinen. Sivulta otetussa kuvassa asekuilun luukku kiiltelee, eikös F-35 ole kuitenkin täysin mattapintainen?
Kiva nähdä F-35 A koneen malli rakennettuna tälläkin saitilla. Oletkin siirtynyt konevalinnoissasi kokonaan HX aikaan ;)
Heinkel He 111 H-6 13.5.2020 21:07 Malli
Viikon mallin aineksia! Menisi ihan 1/48 mittakaavan mallista. Kokonaisuus maalauksineen näyttää hyvältä enkä keksi juuri mitään moitittavaa. En pysty kuvista näkemään että kuomun kanssa olisi ollut ongelmia, hyvin olet onnistunut ongelmakohdat korjaamaan. Työn voitto materiasta!