Pienoismallit.net

Petri Jaatinen

Stryker FSV 1131 21.1.2013 16:03 Malli
Todella hienoa työtä, voi tuota yksityiskohtien määrää! Ja samoin työn määrää mitä olet tehnyt kaikkien pulttien ym kanssa! Vähän silmiin pistää melkoisen puhdas kk:n kilpi, ainakin kakkoskuvassa näyttää aika puhtaalta. Olisko sitten vain joku valoheijastuma tai jotain?

Ihan mielenkiinnosta, mikä työ vaalea pyöreä juttu on mallin etuosan alla?
Bt-7 m1935 21.1.2013 15:57 Malli
Kiitos kehuista! Tuo valoisuus tuntuukin olevan melkoinen ongelma… Omalla koneellani värit näyttää juuri sopivilta. Katsoin kuvia myös tv-näytöstä, kännykän näytöstä ja veljen tietokoneen näytöstä. Omalla koneella näyttää tosiaan ihan hyvälle, kun taas tv:n näytössä ja puhelimen näytössä värit ovat ihan liian kirkkaat eikä valkotasapaino ole kohdallaan ollenkaan. Veljen koneella värit olivat taas jotain kahden ääripään välillä. Tuntuu että joka näytöllä värit näyttää aika paljonkin erilaisilta. En tiedä, tuolle on vähän vaikea tehdä mitään. Täytyy seuraavalla kerralla kuvia ottaessa katsoa jostain muusta kuin tietokoneen näytöstä.
Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat telojen kiristys asiassa ja taitaa tosiaan olla että kireyttä olisi saanut säädettyä! Perskeles, eipä tuolle enää mitää mahda! No ens kerralla tietää katsoa tarkemmin.
Bt-7 m1935 21.1.2013 15:11 Malli
Rakoja auki poratessa ja öljyläikkiä poistaessainnostuin vilkaisemaan teloja vielä. Katkaisin telan ja otin kaksi telakenkää pois. Telat jäi aivan liian lyhkäisiksi, päitä ei saanut edes yhdistettyä. Sanoisin, että vaikka ottaisi pois vain yhden telakengän, niin tela jäisi silti liian lyhkäiseksi. Ainut vaihtoehto telojen kiristämiseen olisi telojen kiristys samoin kuin oikeassa vaunussakin, joka menisi aika hankalaksi.
Bt-7 m1935 20.1.2013 21:24 Malli
Kiitos jälleen kaikille kommenteista! Avaan nuo tornin kurkistusraot ainakin ja yritän ottaa muutaman öljyläikän pois. Teloihin en taida enää kajota, menee hankalaksi lyhentää niitä kun ne on liimattu pikaliimalla telapyöriin.

Petri, kiitos telavinkistä! Täytyy muistaa seuraavien Friulien kanssa.

Opa, kiitos kutsusta, tulen mielelläni jos vain mitenkään pääsen. Tämä malli sopisikin loistavasti teidän teemaluokkaan. Ja tottahan tuo on että maastoalusta olisi aina panssarimalliin parempi. Halusin kuitenkin tehdä tämän mallin pelkkänä mallina, ilman maastoalustaa tai figuja, joita olen aiemmin kokeillut. Maaston tekoa täytyy jatkossa harjoitella paremmin ja enemmän, uskon että jos olisin tähän tehnyt maaston, se ei olisi yltänyt vaunun tasolle. Ilman muuta otan huumorilla, tuohan oli hyvä vertaus ja täysin tottakin, ymmärrän pointtisi hyvin!
Bt-7 m1935 20.1.2013 15:34 Malli
Kiitos SS, kommenttisi lämmittää mieltä todella paljon! :) Seuraavaksi tulee vähän suurempi malli, T28 super heavy tank. Tosin sen valmistuminen ottaa aikaa kun yo-kirjoituksiin pitäisi alkaa valmistautua..
Bt-7 m1935 20.1.2013 15:08 Malli
Moi ja kiitos kommentista! Öljyläikkiä lisäsin vähän enemmän ajatuksella että vaunu olisi huollettu ennen Äänislinnaan kuskausta ja moottoriöljyt olisi vaihdettu jolloin nämätuoreet läikät olisi tullut.

Tosiaan nuota kurkistusrakoja en tullut ajatelleeksi, kiitos huomiosta!

Totta puhut telat roikkuu liikaa. Telojen kasausvaiheessa tätä mietinkin, sillä jos teloja olisi lyhentänyt tästä niin vähän kun mahdollista, eli kaksi telakenkää, olisi ne mielestäni olleet liian tiukat. Päädyin siis löysempään vaihtoehtoon jota tuki kuva vaunusta R-703 Mallix-lehdessä. Siinä telat roikkuu lähes yhtä paljon kuin tässä, tosin kuva on ilmeisesti keväältä 1942.
StuG III 15.1.2013 16:40 Malli
Hyvin on talvicamo onnistunut ja lumikin näyttää hyvälle! Vaunusta oikein välittyy kylmä talvipakkanen. Hyytävä värkki!
Ainut asia mikä pistää silmään on antennit, ne on vähän turhan vahvat mittakaavaan. Mutta muuten todella hyvä malli! :)
T-34/85 "k230" 4.1.2013 19:12 Malli
Hyvää työtä tosiaan! Hetekat tuo lisäilmettä tosi paljon, sopii hyvin tähän. Tosiaan ehkä vähän rähjäisempi voisi olla kuten Raimo sanoi, pin-washit voisi olla myös tummemmalla värillä niin erottuisi yksityiskohdat paremmin. Sisusta näyttää myös tosi hyvälle, moottoria voisi ehkä sotkea öljyllä yms vähän enemmän.
Berliininraidat ovat täydelliset, ei ne paremmat enää voisi olla!
KV-2 30.12.2012 14:51 Malli
Hyvältä näyttää tosiaan, maalaus ja pölytys hyvin onnistunut! Ehkä maalipinnasta olisi voinut tehdä vähän kuluneemman, toisi vielä lisäilmettä malliin.

Mutta hyvää työtä kaiken kaikkiaan!
KV-1 Mod. 42 28.12.2012 16:02 Malli
Hyvin toimiva kokonaisuus, nätti malli. Maalaus ja pölytykset ovat todella hyvät! Jos jotain lisäystä seuraavaan malliin niin chippauksia voisi olla niin mallin ilme olisi vielä parempi!

Hyvää työtä!