Pienoismallit.net

Petri Jaatinen

Viimeisin mallailuhankinta   7.1.2014 17:14
Niko Asposalo kirjoitti:
Jei, reilut 25 kilsaa fillarilla edestakaisin noutaessa 2C:tä Tullipostista:| Keli on mitä surkein, tuulta ja tihkusadetta. Jalat ja kädet jäässä, hyvä kun sain edes oven auki takaisin tullessa :D
Mieltä lämmittää Mengin laatikon sisältö:) 2C on iso tankki ja siihen nähden osamäärä on suhteellisen pieni.
Telat kasataan Tamiyan Char B1 Bis:n malliin mutta telat ovat mielestäni niin hyvät ettei tarvitse hankkia tulevia? friukkareita. Kokonaisuutena vaikuttaa todella lupaavalta!
Voisiko tuosta Mengistä toivoa vaikka pientä laatikkoarvostelua tänne? :) Itsekkin olen tuota(kin) mallia vakavasti harkinnut!
Mallailuvuosi 2013   23.12.2013 19:09
Vuosi oli mielenkiinoinen, päällimmäisenä jäi mieleen ensimmäiset neljä mallinäyttelyä joissa kävin. Uusia tuttavuuksiakin tuli ja muutenkin mukavia tapahtumia kaikki. Ja suurin yllätys itselle oli Nordicissa tullut menestys hopean ja kahden muun palkinnon myötä! Tapahtumiin yritän tulla myös tulevana vuonna!

Malleja valmistui kaikkiaan viisi kappaletta, joka tuntuu itsellä olevan normaali määrä. Kesken tällä hetkellä kolme mallia ja uusia ideoita on vielä enemmän. Täytyy yrittää saada kesken olevat mallit valmiiksi. Välimallina ajattelin tehdä yhden Hobby Bossin mallin, jolla osallistun Jimenezin ja Trumpeterin facebook kilpailuun. Saa nähdä mitä siitä tulee. Uusia hankintoja tuli tehtyä aivan liikaa ja mallivarasto kasvaakin uhkaavasti tasaiseen tahtiin. Mahdotonta rakentaa yhtä paljon kun tulee ostettua uusia..

Tulevana vuonna toivottavasti maillailuun pystyisi käyttämään enemmän aikaa. Tätä asiaa ei ainakaan helpota muutto uuteen asuntoon, jossa ei ainakaan tällä hetkellä mallien rakentaminen onnistu. Pienessä kämpässä haju haitat ovat ongelma, eikä talvella viitsi lasi aukikaan rakentaa. No ehkä kesällä sitten parvekkeelle saisi tehtyä jonkunlaisen rakentelupaikan!
Kilipukki tulloo!!   23.12.2013 18:53
Hyvää joulua kaikille sivustolaisille!
www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/97/66/109766.jpg
Valmista vaan tuli vaikka huonolta näytti välillä! Täytyy kyllä sanoa että vähän piti oikoa joissakin kohdissa, mutta se nt on lähes välttämätöntä kun aikaa on näin vähän. Eniten harmittamaan jäi muutamat näkyvät saumat, joita en olisi ehtinyt enää alkaa kittaamaan. Tavoite oli kuitenkin valmis malli joten menkööt muutama ruma sauma.

Mukavaa oli vaikka mallin valmistuminen vaatii paljon työtä lyhyessä ajassa. Kuvia galleriaan laitan keskiviikkoon mennessä. Saatan myös jotain pientä viilailua vielä tehdä.
Uskomattoman hienoja malleja täällä on jo näkynyt! Ja tosiaan 11. päivään asti aikaa laittaa kuvat gallerian puolelle.
www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/97/25/109725.jpg
Maalaus olisi nyt valmis. Maalasin mallin tamiyan nato green sävyllä, josta tein sitten vaaleampia ja tummempia sävyjä. Vähän ehkä tuli liioiteltua vaaleimman highlight sävyn kanssa, joten vaatii varmaan pari filtteri kerrosta että värit tasoittuu tarpeeksi. Nyt siirtokuvat pintaan ja sitten maalailemaan detaljeja siveltimellä. Sitten pääseekin pintakäsittelyyn.
Puoleen yöhön aion mallia tehdä, sitten nähdään kuinka pitkälle ehdin!
Enpä kerennyt maalata tänään mallia, vaan päivä meni melko pitkälle rakentamisen jatkuessa. Nyt on kuitenkin malli kasassa, ja vielä irtonaisena olevat osat maalattu. Huomenna sitten varsinainen maalausurakka, ja katsotaan kuinka valmiiksi malli tulee puoleen yöhön mennessä. Nyt pikkujouluihin, ja huomenna taas uutta intoa täynnä mallailu hommiin.
www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/97/01/109701.jpg
www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/97/02/109702.jpg
www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/96/66/109666.jpg
Tähän jää tältä päivältä. vähän jäi huomiseksi rakentamista, täytyy heti aamulla aloitella että kerkiäisi vielä maalatakkin huomenna. Yllättävän kovatöinen malli tämä vaan on. Hommaa hidastaa tosi paljon kun joka osaa joutuu hioa ja veistää ennenkuin se sopii paikalleen. Noh, huomenna nähdään mihin asti keretään.
Heikki Honkanen kirjoitti:
No mennään sillä että yhden hummerin lupasin, toinen syödään sitten tähteinä myöhemmin, mikäli rakennusvalvojalle sopii. ;)
Kyllä se sopii mainiosti! :D
Oma malli alkaa pikku hiljaa olla hyvällä mallilla. Tornista puuttuu vielä osia jonkin verran, muuten alkaa olla valmista. Nyt on pakko pitää vähän taukoa. Puoli kahdestatoista tässä on nyt rakenneltu lähes tauotta, vähän alkaa jo puuduttaa. Kuvia luvassa vähän myöhemmin.
SS kirjoitti:
Tuli välitön mielikuva, että oli virhe valita Zvezda viikonloppumalliksi. Muovi on kamalaa, kovaa, mutta haurasta ja lohkeilevaa. Osien sovittaminen menee vähän sinnepäin, mutta kyllä tämä taistellaan valmiiksi vaikka sitten Jaloviinan voimalla, jos omat ehtyvät. :)
En voisi olla enempää samaa mieltä! Joka osaa saa hioa ja sovitella moneen kertaan ennen liimausta. Näyttää siltä että menee koko päivä tämän läjäämisessä.

Tässä aloitustilanne vähän ennen puolta päivää.
www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/96/40/109640.jpg
Aloitin hommat heti kittaamalla suurimmat hymykuopat piiloon. Osissa on myös yllättävän paljon ejektorin jälkiä. Valu nyt ei muutenkaan kovin hääviä ole, tässä hyvä esimerkki.
www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/96/41/109641.jpg
Tällä hetkellä alarunko on kasassa ja toisen puolen tela on myös valmis. Ylärunko myös aloitettu. Seuraavaksi pitäisi läjätä toisen puolen tela ja jatkaa ylärungon kimpussa.
www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/96/42/109642.jpg

Muillahan hommat näyttää edenneen paljon nopeammin ja hienoja malleja on tulossa! :) Toivotaan, että aika riittää itsellä tämän kasaamiseen. Jos tänään ei ole kasattuna niin valmistuminen tulee olemaan melkoisen haastavaa..
No niin kohta alkaa olla aloitushetki käsillä ja saa irroittaa ensimmäiset osat! :) Oma aloitus menee huomis aamuun, koska en jaksa valvoa aamuvuoro viikon jälkeen. Tutkiskelin jo hieman tarkemmin tulevaa urakkaa. Zvezdan mallissa löytyisi paljonkin parannettavaa mutta eiköhän tämä rakentelu hoidu ainakin melkein suoraan laatikosta. Muutamia hymykuoppia mallin pinnassa on, joten kittiäkin joutuu käyttää. Teloissa on aika ilkeät ejektorin jäljet jokaisessa kengässä.. Joten hommaa riittää. Armoraman artikkelissa on kerrottu tarkemmin sarjan vioista. klik

Mietin jo maalaustakin ja tulin siihen tulokseen, että mitään camoja en kerkiä maalata tässä ajassa kunnolla. Onneksi t-80bv oli tsetsenian ensimmäisessä sodassa täysin vihreä, paitsi lokasuojat olivat mustat. Päätinkin että sijoitan mallini 90-luvun puoleen väliin Tsetseniaan.

Nyt vain valmistautumaan huomista rakentelua varten, ja onnea aloitukseen niille jotka korkkaavat mmallinsa jo keskiyöllä!